Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Kaymakam Avni Kula, Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Davu, resmi kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonrası mehteran takımı gösterisini sundu. Ahilik Haftası programının açılış konuşmasını yapan Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Akkaya, "Ahilik, Anadolu Selçuklu Devleti'nin son dönemi ile Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli meslek dallarında yetişmelerini sağlayan ve onları ahlaki yönden geliştiren, dayanışma duygusunu düzenleyen bir örgütlenmedir. Günümüzde de ahlaki ilkelerin ne ölçüde önemli olduğunu esnaf kültüründe hep birlikte görmekteyiz. Ahilik teşkilatı; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin ve yardımseverliğin bir arada olduğu sosyo-ekonomik bir düzen sağlamış, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir." dedi.
Program daha sonra Sinevizyon Gösterisi, Ahiliğin Tarihi, Grup Fatisa 7 Bölge 7 Türkü Dinletisi, Halk Oyunları, Şiir, Ney Dinletisi, Semazen Gösterisi ve Şed Kuşanma Töreni şeklinde devam etti. Ahilik Haftası kutlama programı ikram sona erdi.