Tarih: 14.11.2025 15:37

ORDU, EN SERT KIŞI YAŞAYACAK!

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji uzmanları, 20 Aralık'tan itibaren Türkiye genelinde şiddetli kar yağışlarının başlayacağını açıkladı. 

Ordu dahil 35 il için yoğun kar uyarısı yapıldı. Karadeniz Bölgesi'nin bu kışın merkezi olacağı belirtiliyor.

Meteoroloji uzmanları, Türkiye'nin son on yılın en soğuk ve en sert kış mevsimine girmek üzere olduğunu duyurdu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi İklim Bilimci Dr. Ozan Bozyurt, 20 Aralık'tan itibaren yurt genelinde etkili olacak kar yağışlarının uzun süre devam edeceğini belirtti.

Bozyurt, "La Niña etkisiyle soğuk hava dalgaları güçlenecek, sıcaklıklar birçok bölgede mevsim normallerinin çok altına inecek." ifadelerini kullandı.

Ordu ve Çevresine Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Dr. Bozyurt, 2016'dan bu yana Türkiye'nin böyle bir kış yaşamadığını hatırlatarak, özellikle Ordu, Giresun, Tokat, Amasya, Samsun ve Trabzon çevrelerinde yoğun ve uzun süreli kar yağışlarının beklendiğini söyledi.
Karadeniz'in iç kesimlerinde sıcaklıkların -10 dereceye kadar düşebileceği bildiriliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —