Ordu'nun Altınordu ve Fatsa ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. İlçelerde bazı mahallelerde sel ve su baskınları yaşanırken, belediye ekipleri gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, yağıştan etkilenen bölgelerde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "İlçemizde yaşanan aşırı yağış nedeniyle mahallelerimizde oluşan sel ve su baskınlarına karşı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altınordu için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
Fatsa'da da etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle bazı bölgelerde su birikintileri oluştu, bazı iş yerlerini ise su bastı. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, vatandaşlara tedbir çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı:
"Değerli hemşehrilerimiz, ilçemizde etkili olan aşırı gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle bazı bölgelerimizde su birikintileri, kimi iş yerlerimizde ise su baskınları meydana gelmiştir. Büyükşehir Belediyemiz, OSKİ ve Fatsa Belediyesi ekiplerimiz 24 saat esaslı sahada çalışmalarını aralıksız sürdürmekteyiz. Vatandaşlarımızdan ricamız; sel ve taşkınlarına karşı dikkatli olunması, tehlike arz edebilecek hiçbir girişimde bulunulmaması ve ihtiyaç halinde belediyemiz ile irtibata geçilmesidir."
Kibar, tedbirli olunmasının can ve mal güvenliği için büyük önem taşıdığını da vurguladı.
Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağışların aralıklarla devam edebileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.