Ünye Devlet Hastanesi, her yıl 17 Kasım'da kutlanan Dünya Prematüre Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde düzenlenen etkinlikte prematüre doğuma dikkat çekilerek farkındalık oluşturuldu.
Etkinliğe Hastane Başhekimi Dr. Yılmaz Dündar, hastane idarecileri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları ile servis hemşireleri katıldı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Handenur Demir Koca, prematüre bebeklerin önemine dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:
"Otuz yedinci gebelik haftasını tamamlamadan dünyaya gelen bebekler prematüre olarak tanımlanır. Dünyada her on bebekten biri prematüre doğmaktadır. Prematürelik, bebek ölümlerinin en sık nedenleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle her yıl 17 Kasım, prematüreliğe dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla 'Dünya Prematüre Günü' olarak kutlanmaktadır. Mor renk farkındalığında düzenlenen etkinliklerle toplumsal bilinç artırılmaya çalışılmaktadır. Biz de bu amaç doğrultusunda böyle bir etkinlik düzenledik."
Başhekim Dr. Yılmaz Dündar ise yaptığı konuşmada, prematüre bebeklerin sağlığı için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti:
"Ünye Devlet Hastanesi olarak prematüre bebeklerimizin hayata sağlıklı bir şekilde tutunabilmeleri için özveriyle çalışıyoruz. Bu özel günde, prematüre bebeklerimizin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim."
Konuşmaların ardından, geçtiğimiz hafta 37 haftalık olarak dünyaya gelen prematüre bebek ve ailesiyle birlikte pasta kesimi gerçekleştirildi. Etkinlikte hem ailelere destek mesajları verildi hem de prematüre farkındalığı vurgulandı.