-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,22% -0,04
-
GRAM ALTIN
6445,19% 3,19
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
916. YAĞLI GÜREŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİNİN AÇILIŞI YAPILDI
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl 916’ncısı düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinin açılışına katıldı.
Türklerin Karadeniz'e girdiği yıldan itibaren düzenlenen ve güreş camiasında “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Ordu'nun Aybastı ilçesinde gerçekleşecek Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin 916’ncısı yapılıyor. 5 gün sürecek olan ve on binlerce kişinin katılması beklenen festivalin açılışı yapıldı. Açılışa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, diğer protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival; halk oyunları gösterisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile devam etti.
BAŞKAN GÜLER: “5 GÜN BOYUNCA PEHLİVANLARIMIZ BURADA KIYASIYA YARIŞACAK”
Festivalde açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Güler, “Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin güreş alanındaki yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı” dedi.
Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Burada düzenlenen festivalde çok samimi bir hava var. Bu bizi çok memnun etti. Bizde istiyoruz ki buraya daha güzel yatırımlar yapalım. Yiğitlerin yarışacağı çok güzel bir meydanınız var. Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı. Er meydanı olarak bütün pehlivanlar 5 gün boyunca burada güzel bir festival gerçekleştirilecek. Spor, turizm, tarım ve hayvancılık ile özellikle süt ürünleri organize sanayi ile burası bambaşka bir yer olacak.”
Konuşmaların ardından düzenlenen Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile festivale katılan vatandaşlar doyasıya eğlendiler.
2’NCİ GÜNDE YÖRESEL YARIŞMALAR OLACAK
Öte yandan festivalin 2’nci gününde ise Koyun Kırkma, En Güzel Erkek Buzağı, En Güzel Dişi Buzağı, En Güzel Koç, En Güzel Peynir gibi yöresel yarışmalar düzenlenecek. Ardından Kano ve Yelken Gösterisi ile festival renklenecek.




ÜNYE’DE “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR, GLÜTENSİZ GIDALARI VATANDAŞLARA TEMİN EDİYOR…
Ordu’da Gastronomi Festivali Yapılacak…
ORDU’DA HÜKÜMET CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR!
SAADET PARTİSİ ÜNYE’DEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” MESAJI
Fatsa’da Dünya Tiyatro Günü Coşkuyla Kutlandı
5x5 Mini Futbol Turnuvası Başlıyor
Ünye Kadın Spor Kulübü, Yüksekova Spor Karşısında 3 Puan Peşinde
MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!
ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NE ÖZEL GÖSTERİM
GÜLYALI TURNASUYU KORDON PARK’IN 2. ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ÜNYE’DE ALTIN PİYASASINDA DENGE BOZULDU: KUYUMCULAR DERNEĞİ’NDEN KRİTİK UYARI
Akkuş Belediyespor’dan Sponsoruna Anlamlı Teşekkür
HAFTANIN YORUMU CUMA 18.00’DA SİZLERLE
ÜNYE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI: İL İKİNCİSİ OLDU
Patpat 150 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
ALTINORDU’DA BUZ PİSTİ SEZONU TAMAMLANDI!
Fatsa Kıyısında Şüpheli İHA İddiası
Büyük Hat Sanatçısı Mustafa Râkım Efendi Anıldı
GENÇ BAŞKAN SAHADA..
ALTINORDU AYIŞIĞI İSKELESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR..
Fatsa Sahilinde Gizemli Cihaz Kıyıya Vurdu
ÜNYE EL EMEĞİ ÇARŞISI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE GİRİYOR…
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
Ulubey Akpınar Mevkiinde İki Araç Çarpıştı
EYÜP FATSA: “İSTESEYDİM ADAY OLURDUM”
KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ FINDIK BAHÇESİNE UÇTU!
AYNUR ZEREN TAN ile RADYODA SÖZLÜ TARİH
Başkan Zor: “Şehidimizi Unutmadık, Unutturmayacağız”
Yükleniyor






