-
BIST 100
15780,19%-0,18
-
DOLAR
44,47% 0,11
-
EURO
51,20% -0,01
-
GRAM ALTIN
6481,12% 0,99
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
916. YAĞLI GÜREŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİNİN AÇILIŞI YAPILDI
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl 916’ncısı düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinin açılışına katıldı.
Türklerin Karadeniz'e girdiği yıldan itibaren düzenlenen ve güreş camiasında “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Ordu'nun Aybastı ilçesinde gerçekleşecek Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin 916’ncısı yapılıyor. 5 gün sürecek olan ve on binlerce kişinin katılması beklenen festivalin açılışı yapıldı. Açılışa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, diğer protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival; halk oyunları gösterisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile devam etti.
BAŞKAN GÜLER: “5 GÜN BOYUNCA PEHLİVANLARIMIZ BURADA KIYASIYA YARIŞACAK”
Festivalde açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Güler, “Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin güreş alanındaki yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı” dedi.
Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Burada düzenlenen festivalde çok samimi bir hava var. Bu bizi çok memnun etti. Bizde istiyoruz ki buraya daha güzel yatırımlar yapalım. Yiğitlerin yarışacağı çok güzel bir meydanınız var. Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı. Er meydanı olarak bütün pehlivanlar 5 gün boyunca burada güzel bir festival gerçekleştirilecek. Spor, turizm, tarım ve hayvancılık ile özellikle süt ürünleri organize sanayi ile burası bambaşka bir yer olacak.”
Konuşmaların ardından düzenlenen Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile festivale katılan vatandaşlar doyasıya eğlendiler.
2’NCİ GÜNDE YÖRESEL YARIŞMALAR OLACAK
Öte yandan festivalin 2’nci gününde ise Koyun Kırkma, En Güzel Erkek Buzağı, En Güzel Dişi Buzağı, En Güzel Koç, En Güzel Peynir gibi yöresel yarışmalar düzenlenecek. Ardından Kano ve Yelken Gösterisi ile festival renklenecek.




PINAR ÖZTÜRK TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU
FINDIKTA KOKARCA İLE MÜCADELE VE GELECEK MASAYA YATIRILACAK
Güven “Ünyeliler arkamda dursun”
"Yalı'nın Yeni Simgesi Sakura Ağaçları Olacak”
SAMSUN’DA OKÇULUK ŞÖLENİ TAMAMLANDI
SEYİR TERASI TAMAMLANMA AŞAMASINDA
ASTORYA, İSTİKLAL MEYDANI VE TANITIM MERKEZİ AÇILDI
Havaş’tan 2026’da üçüncü zam..
PINAR ÖZTÜRK TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU
GİRESUNLU ÖĞRENCİLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
ÜNYE’DE HALTER ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI...
YALI KUMSALI’NDA “MİZAHİ MÜZE” PROTESTOSU
Bakan Çiftçi: “Bizim Amacımız Ceza Kesmek Değil”
ÜNYE 1957 SPOR’DAN KRİTİK GALİBİYET…
RADAR VE DENETİM NOKTALARI ARTIK HARİTADA GÖRÜLEBİLECEK...
ORDU BASINININ USTA İSMİ AHMET GÜRPINAR HAYATINI KAYBETTİ
ÜNYE’DE PUANLAR PAYLAŞILDI..
Trabzon’da Ünye Zirvesi: Başkan Alparslan iletti, Bakan Uraloğlu açıkladı.”
CHP ORDU ÖRGÜTÜNDEN YOĞUN SAHA MESAİSİ
ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?
BAŞKAN TEPE’DEN ESKİ VALİ YAZICIOĞLU’NA VEFA ZİYARETİ...
HAFTANIN YORUMU KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
Ordu’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama Seferberliği Başlatıldı
ÜNYE’DE “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR, GLÜTENSİZ GIDALARI VATANDAŞLARA TEMİN EDİYOR…
Ordu’da Gastronomi Festivali Yapılacak…
ORDU’DA HÜKÜMET CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR!
SAADET PARTİSİ ÜNYE’DEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” MESAJI
Fatsa’da Dünya Tiyatro Günü Coşkuyla Kutlandı
5x5 Mini Futbol Turnuvası Başlıyor
Yükleniyor






