• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ MARKA OLMA YOLUNDA

BAŞKAN GÜLER’İN DESTEKLERİYLE SON 5 YILDIR MARKA OLMA YOLUNDA İLERLEYEN VE ÜRETİMİ ALANI HER GEÇEN GÜN ARTAN AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ COĞRAFİ İŞARET BELGESİ ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

25.05.2024 12:02:00 325 0
AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ MARKA OLMA YOLUNDA

AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ MARKA OLMA YOLUNDA

 

BAŞKAN GÜLER’İN DESTEKLERİYLE SON 5 YILDIR MARKA OLMA YOLUNDA İLERLEYEN VE ÜRETİMİ ALANI HER GEÇEN GÜN ARTAN AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ COĞRAFİ İŞARET BELGESİ ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kendine has tadı, aroması ve kokusuyla dikkat çeken ve Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesi için düzenlenen yeni sezon töreninde üreticilerle birlikte fasulye ekti. Başkan Güler, Akkuş şeker fasulyesinin lezzetine vurgu yaparak, “Akkuş Fasulyesine Avrupa Birliği coğrafi işaret almak için çalışmalar yapılıyor” dedi.

 

Akkuş’ta yıllarca kısıtlı alanlarda üretimi gerçekleştirilen Akkuş Şeker Fasulyesine Başkan Güler’in destek olmaya başlamasından bu yana sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Başkan Güler’in destekleriyle Akkuş Şeker Fasulyesi Paketleme Tesisi üretim kapasitesini her geçen gün arttırarak geniş çaplı bir pazara ulaştı. Yine Başkan Güler’in öncüsü olduğu çalışmalarla pazar alanı genişleyen Akkuş şeker fasulyesi bugün zincir marketlerde yerini alan marka değeri yüksek bir ürün haline geldi.

 

AKKUŞ ŞEKER FASULYESİNİN YENİ SEZON EKİMİ BAŞLADI

 

Akkuş şeker fasulyesinin bu yılki üretimi öncesi Akkuş Ziraat Odası tarafından Ceyhanlı Mahallesinde Akkuş şeker fasulyesi ekim töreni düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İlçe Kaymakamı Ahmet Tokaç, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte çok sayıda üretici katıldı.

 

BAŞKAN GÜLER: “AKKUŞ ŞEKER FASULYESİNİ DÜNYA TANIYACAK”

 

Akkuş şeker fasulyesinin ekim töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Akkuş şeker fasulyesinin hem üretiminin hem de pazar payının arttırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Başkan Güler, “Yaptığımız çalışmalarla Akkuş Şeker Fasulyesi adıyla yeni bir marka ortaya çıktı. Şu anda üretimi yapılandan iki kat daha boş alan var. 14 bin dekar boş alan var. Buraları da üretime kazandırınca üretim katlanacak. Bunun alımını biz yapacağız. Özel sektörden de almak için sıraya girenler var. Daha önceleri paketleme tesisini de yapmıştık. Önümüzdeki günlerde Ankara’da Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımız birlikte olacağız. Orada da Akkuş’un fasulyesini anlatacağım. Bu iş birazda tanıtım ile oluyor. Gerçekten dünyanın en iyi fasulyesi. Avrupa Birliğinde coğrafi işaret almak için çalışmalar yapılıyor. Bu sayede artık dünya da tanımış olacak.” dedi.

 

BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

 

Programda söz alan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ve Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya’da yaptıkları konuşmada tarıma verdiği destekler dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

 

BAŞKAN GÜLER, ÜRETİCİLERLE BİRLİKTE FASULYE EKTİ

 

Yapılan konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri tarafından tohumlar Akkuş’un bereketli topraklarıyla buluşturuldu.

ORDU’DA DOĞALGAZ KESİLDİ!

ASKERİ ARAÇ İLE OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI!

Mahmut Özer, 2025 Yılını Değerlendirdi: “Ordu’ya Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Etti”

ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞI ALDATANLARA GEÇİT YOK

ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİ SEZONU UZATIYOR!

BAŞKAN ALPARSLAN’DAN YENİ YIL MESAJI

UMRE ADAYLARINA TEMEL SAĞLIK BİLGİSİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

FATSA’DA KAÇAK ALKOL OPERASYONU

Ünye’de Yılbaşı Öncesi Gıda Denetimleri Artırıldı...

İstanbul’dan Sarıkamış’a Anlamlı Anma Turu

BAŞKAN ALPARSLAN, BAŞKAN ADAYI İBRAHİM GENÇ’İ AĞIRLADI.

Altınordu Belediyesi’nden Örnek Tasarruf Hamlesi

ORDU’DA YILBAŞI TEDBİRLERİ TAMAM

Meteoroloji’den Kar Yağışı, Don ve Buzlanma Uyarısı

Ünye TSO’da 2025 Yılının Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Akkuş’ta Eğitime Kar Engeli: Okullar 1 Gün Tatil Edildi

Ünye’de Yatırımlar ve Kentsel Gelişim Masaya Yatırıldı...

Mavi Bayrak ödülüne layık görüldü.

Samsun Büyükşehir 2 bin 688 mezarlıkta defin hizmeti sunuyor.

ALTINORDU’DA RIHTIM UZUYOR

Muhammet Ali Altun Ordu İl Birincisi Oldu

Mobil Kanser Tarama Aracı, Ünye’de 31 Aralık Çarşamba günü kuruluyor.

BAŞKAN TAVLI: “ÜNYE’Yİ GELECEĞE TAŞIYAN BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”

Ünye’de kardeş kavgası cinayetle bitti

ORDU’DA NOEL BAYRAMI KUTLANDI

7 Şüpheli Hakkında Adli İşlem

ORDU’DA TRAFİK DENETİMLERİ SÜRÜYOR!

Ordu’da Bir Haftada 19 Bin 661 Şahıs Sorgulandı, 31 Aranan Şahıs Yakalandı

VALİ EROL’DAN YENİ YIL MESAJI

ÜSTP, ÜNYE ÇAMLIK’TA ALTYAPI İÇİN YEDAŞ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9