• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

BAŞKAN DOĞAN GLÜTENSİZ KAFE’DE ÇÖLYAK HASTALARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Glütensiz Kafe talimatını vermişti.

8.07.2024 20:59:00 873 0
BAŞKAN DOĞAN GLÜTENSİZ KAFE’DE ÇÖLYAK HASTALARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yönelik hizmetleri hayata geçireceklerinin sözünü veren Başkan Halit Doğan, göreve başlar başlamaz Glütensiz Kafe talimatını vermişti. Başkan Doğan, çölyak hastaları ile Glütensiz Kafe’de bir araya geldi.

İnsan odaklı belediyecilik anlayışına büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastaları için büyük bir ihtiyaç olan ‘Glütensiz Kafe’ projesini hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı döneminde çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için hizmetler hayata geçireceklerini duyuran Halit Doğan, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarlanan Çölyak Kafe’de; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Sara Kosif, çölyak hastaları ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Tamamen glütensiz ürünlerden oluşan kafe İlkadım ilçesinde eski Balık Evi’nin hizmet vermeye başladı. Kısa bir sürede balık evini revize ederek Glütensiz Kafe’ye dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, son rötuşların ardından kafeyi vatandaşların hizmetine sundu. Glütensiz Kafenin açılmasıyla birlikte çölyak hastaları güvenle ve rahatlıkla yemek yiyebileceği bir mekana kavuştu.

“İnsanımızı merkeze alıyoruz”

İnsanı merkeze alan hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Seçim döneminde hemşerilerimizle sık sık bir araya gelirken çölyak hastalarımızı da dinleme fırsatı bulduk. Her zaman dile getiriyorum, biz önce dinleyen sonra anlayan ve harekete geçen bir anlayışla yola koyulduk. Seçim dönemimizde de küçük bir kızıma çikolata ikram etmemizle başlamıştı biraz da süreç. Duyduğumuz bir hastalıktı çölyak fakat farkında olduğumuz bir hastalık değildi. Ceylin kızımız esasında benim farkında olmamı sağlamış oldu. Sonrasında küçük kızımız ve ailesi bizleri makamımızda da ziyaret ettiler, sağ olsunlar. Adaylığımız döneminde çölyak hastalarımızın yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanı merkeze alan, insan odaklı yaklaşımımızla hareket etmeye devam ediyoruz.”

“Tüm Samsun gururla kullanacak”

Glütensiz Kafenin tüm Samsun için bir gurur olduğunu dile getiren Başkan Doğan, “Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarladığımız Glütensiz  Kafemizde; Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanımız Sn. İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanımız Sn. Sara Kosif, çölyak hastalarımız ve aileleriyle bir araya geldik. Türkiye’de bu anlamda restoran hizmeti veren Glütensiz Kafe burası olacak. O açıdan da Samsun yine ilklerin şehri olmayı başarmış oldu. Burayı sadece çölyak hastalığı olanlar için değil, glütensiz gıda ile beslenme ihtiyacı olanların beslenme noktası haline getireceğiz. Bir gönle dahi dokunabilmek bizim için çok değerli. Glütensiz Kafemiz de bu anlamda çok kıymetli.  Şehrimize hayırlı olsun, hep birlikte gururla kullanalım” diye konuştu.

EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI İMZA GÜNÜ…

Altınordu’da İki Katlı Ev Kül Oldu!

AKKUŞ BELEDİYESPOR GALİBİYETİ UNUTTU!

ORDUSPOR 1967 EVİNDE 3 PUANI ALDI!

ZEREN'DEN ÇAMLIK'TA DOĞALLIĞI KORUYAN DÜZENLEMELERE DESTEK!

Ceren Aydoğan’dan Büyük Başarı!

CİVİL KÖPRÜSÜ'NDE YIKIM BAŞLIYOR…

27 Ülkeden 1500 Yarışmacı Arasında Zirve: Yılın Lisesi “Ünye Turizm MTAL”

YAZAR BEYZANUR KURT’TAN İMZA GÜNÜNE DAVET

Özer Ordu’ya dev etkinliği kazandırdı…

AKKUŞ’A İKİ UZMAN DOKTOR ATANDI

ALTINORDU’DA 3 BİN 241 ARAÇLIK OTOPARK ÇALIŞMASI…

ÜNYE’DE “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” ETKİNLİĞİ

Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Eğitim Buluşması

BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN KARTAL VE EKİBİNDEN RADYO ZİYARETİ..

ÜNYE’DE AKADEMİK GELİŞİM PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

ORDU DÂHİL 32 İLDE OPERASYON DEAŞ OPERASYONU!

ORMEK KURSLARI İSTİHDAM SAĞLIYOR

YÜKSEK KESİMLERDE DONAN SU HATLARINA ANINDA MÜDAHALE

Ordu-Giresun Havalimanında Acil Durum Tatbikatı Gerçekleştirildi

Ünye Akademik Gelişim Programı Tanıtıldı

HER SALI GÜNÜ VATANDAŞA ÜCRETSİZ MAMA ...

ODÜ'de İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çambaşı Yaylası Sinema Setine Ev Sahipliği Yaptı

Yaşlılara ücretsiz check-up hizmeti

ÜNYE’DE TOPLU TAŞIMAYA ZAM

ÜNYE’DE “VATAN VE KAHRAMANLIK BULUŞMALARI” PROGRAMI DÜZENLENDİ

Samsun Teknopark’ta Yerli ve Yenilikçi Rehabilitasyon Teknolojisi İncelendi

Altınordu Belediyesi’nden Patili Dostlar İçin Halk Günü

ÜNYE HÜKÜMET CADDESİNDE MAZGAL ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9