-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,73% -0,07
-
GRAM ALTIN
7106,69% -0,03
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
BAŞKAN DOĞAN GLÜTENSİZ KAFE’DE ÇÖLYAK HASTALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
Glütensiz Kafe talimatını vermişti.
Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yönelik hizmetleri hayata geçireceklerinin sözünü veren Başkan Halit Doğan, göreve başlar başlamaz Glütensiz Kafe talimatını vermişti. Başkan Doğan, çölyak hastaları ile Glütensiz Kafe’de bir araya geldi.
İnsan odaklı belediyecilik anlayışına büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastaları için büyük bir ihtiyaç olan ‘Glütensiz Kafe’ projesini hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı döneminde çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için hizmetler hayata geçireceklerini duyuran Halit Doğan, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarlanan Çölyak Kafe’de; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Sara Kosif, çölyak hastaları ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.
Tamamen glütensiz ürünlerden oluşan kafe İlkadım ilçesinde eski Balık Evi’nin hizmet vermeye başladı. Kısa bir sürede balık evini revize ederek Glütensiz Kafe’ye dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, son rötuşların ardından kafeyi vatandaşların hizmetine sundu. Glütensiz Kafenin açılmasıyla birlikte çölyak hastaları güvenle ve rahatlıkla yemek yiyebileceği bir mekana kavuştu.
“İnsanımızı merkeze alıyoruz”
İnsanı merkeze alan hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Seçim döneminde hemşerilerimizle sık sık bir araya gelirken çölyak hastalarımızı da dinleme fırsatı bulduk. Her zaman dile getiriyorum, biz önce dinleyen sonra anlayan ve harekete geçen bir anlayışla yola koyulduk. Seçim dönemimizde de küçük bir kızıma çikolata ikram etmemizle başlamıştı biraz da süreç. Duyduğumuz bir hastalıktı çölyak fakat farkında olduğumuz bir hastalık değildi. Ceylin kızımız esasında benim farkında olmamı sağlamış oldu. Sonrasında küçük kızımız ve ailesi bizleri makamımızda da ziyaret ettiler, sağ olsunlar. Adaylığımız döneminde çölyak hastalarımızın yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanı merkeze alan, insan odaklı yaklaşımımızla hareket etmeye devam ediyoruz.”
“Tüm Samsun gururla kullanacak”
Glütensiz Kafenin tüm Samsun için bir gurur olduğunu dile getiren Başkan Doğan, “Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarladığımız Glütensiz Kafemizde; Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanımız Sn. İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanımız Sn. Sara Kosif, çölyak hastalarımız ve aileleriyle bir araya geldik. Türkiye’de bu anlamda restoran hizmeti veren Glütensiz Kafe burası olacak. O açıdan da Samsun yine ilklerin şehri olmayı başarmış oldu. Burayı sadece çölyak hastalığı olanlar için değil, glütensiz gıda ile beslenme ihtiyacı olanların beslenme noktası haline getireceğiz. Bir gönle dahi dokunabilmek bizim için çok değerli. Glütensiz Kafemiz de bu anlamda çok kıymetli. Şehrimize hayırlı olsun, hep birlikte gururla kullanalım” diye konuştu.

Samsun’da Bayram Trafiğine 8 Bin 109 Personelle Sıkı Denetim
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıl dönümünü anma programı belli oldu.
Ordu’da “Yılın Sağlık Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Ünye’de Aquapark ve Aile Plajı Projesinde Çalışmalar Sürüyor
YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERDİ...
CHP’den Ünye Yalı Kumsalı Açıklaması: “Şeffaflıktan Uzak Müdahalelere Sessiz Kalmayacağız”
“İŞTE SİZE TÜRK NEZAKETİ”
Prof. Dr. Zeybek: “Füzeler depremleri tetikleyici unsur olabilir ancak deprem meydana getiremez”
KENTSEL DÖNÜŞÜM ANADOLU MAHALLESİ İLE BAŞLIYOR
ÜSTP’den Türkiye İkincisi Milli Okçu Yunus Ateş’e Tebrik Ziyareti
İlber Ortaylı’nın ismi Trabzon'da yaşatılacak
ORDU’DA KAYAK SPORUNUN ALTYAPISI GÜÇLENİYOR
FECİ KAZADA YARALANAN OLMADI!
KUMRUSPOR’DAN RAKİPLERİNE GÖZDAĞI..
Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatı Yiğitler’de İftar Programına Katıldı
Akkuş’un Efeleri Fenerbahçe’ye 3-1 Mağlup
Ordu Valisi Muammer Erol’dan Kadir Gecesi Mesajı
İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı Tedbirleri Genelgesini Yayımladı
Başkan Alparslan’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN GÜLER’DEN KADİR GECESİ MESAJI
ÜNYE SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİ’NDEN AİLE İFTARI
Göksu Kepçeli Yaylası’nda Çöp Tesisi Tepkisi...
Adıgüzel: “Kurul Antik Kenti’nin Altının Oyulması Tarihe Saygısızlıktır”
Vali Tavlı, Polis Uygulama Noktasında Emniyet Personeliyle İftar Yaptı
Fatsa Belediyesi Kademe Birimiyle Yılda 12,4 Milyon TL Tasarruf Sağladı
Vali Erol, “Ramazan Bayramı Güvenlik Tedbirleri Toplantısı”na Katıldı
BAŞKAN HİLMİ GÜLER'DEN KADİR GECESİ MESAJI
Ünyeliler İstanbul’da İftar Sofrasında Buluştu
Akkuş’ta “Ramazan ve Oruç Bilinci” Konferansı Düzenlendi
ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜ CİHAZI CEZALARINA DURDURMA KARARI
Yükleniyor






