• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Başkan Doğan: “Türk Dünyasını Samsun’umuzda ağırladık”

Samsun, Türk Dünyasının buluşma noktası oldu

24.11.2024 21:14:00 521 0
Başkan Doğan: “Türk Dünyasını Samsun’umuzda ağırladık”

Samsun’da 3 gün boyunca yoğun katılım ve büyük coşkuyla devam eden 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 22 Kasım Cuma günü gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “3 gün boyunca 20 ülkeden misafirlerimizi şehrimizde ağırladık. Samsun, Türk Dünyasının buluşma noktası oldu” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği ev sahipliğinde Türk Dünyası Çocuk Vakfı iş birliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, Samsun’a 3 gün boyunca bilim ve kültür şöleni yaşattı. Batı Park Okçuluk Tesisi’nde gerçekleşen organizasyona 20 ülkeden yüzlerce kişi katıldı. 196 bilim projesinin sergilendiği etkinlikte katılımcılar ülkelerinin kültürlerini tanıtma fırsatı da buldu.

Ödüller sahibini buldu

3 gün boyunca gençler yeteneklerini sergilerken, geleceğin dünyasında Türk çocuklarının yenilikçi fikirlerle dünyayı şekillendirme konusundaki becerilerini de ortaya koydu. Katılımcılara birçok fırsatı bir aradan sunan 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, 22 Kasım Cuma düzenlenen törenle sona erdi. Akademisyenlerden oluşan juri tarafından 10 kategoride belirlenen ödüller sahiplerini bulurken öğrencilere ödülleri il protokolü ve akademisyenler tarafından takdim edildi.

Samsun’un güzelliklerini keşfettiler

20 ülkeden ve birçok şehirden gelen yüzlerce kişi Samsun’un güzelliklerini keşfetti. Şehre gelen misafirler Onur Anıtı’nı ve Bandırma Vapuru’nu ziyaret etti. Samsun’un turizm rotalarını gezdi.

Samsun’a yakışır bir ev sahipliği

Samsun’da böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 3 gün boyunca geleceğe ve bilime yön verecek Türk çocuklarını buluşturdu. Her anlamda her anı dolu dolu geçen bir organizasyon oldu. Bizde Samsun’un tarihteki rolü ve misyonuna uygun bir ev sahipliği gerçekleştirdik. Şehrimizde yapılan bu önemli etkinlik Türk kültürünü ve bilimini daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan önemli bir buluşma oldu. Organizasyona Samsun olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. “Dilde, Fikirde, İş’de Birlik” ilkesiyle muhteşem 3 gün yaşadık. Program 20 ülkeden gelen çocuklarımız aralarındaki dostluğu pekiştirdi, kültürlerimiz arasındaki benzerlikleri ve zenginlikleri keşfetti. Bu organizasyon bizlere yepyeni ufuklar açtı. Başta da ifade ettiğim gibi böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nin Türk Dünyasına ve şehrimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 


 

Milletvekili Şanlıtürk, “Geçmiş olsun Kumru. Allah beterinden saklasın.”

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

SAMSUN’DA KÜLTÜR VE TURİZM ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

Ordu Valisi Muammer EROL’un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kumru ilçesinde çıkan örtü yangınına ekipler müdahale ediyor.

ÜNYE’DE YAVİ–İNKUR BAĞLANTI YOLU BETONLA YENİLENİYOR

CÜRİ İSİMİ, RUM VE ERMENİCE DEĞİL...

ÜNYE 1957 SPOR EVİNDE MORAL BULDU...

BAŞKAN FATİH TİTİZ’İN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

OMÜ’de Yemek Bursu başvuruları açıldı

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Ordu’da “Komisyon” Tepkisi: “Tanımıyorum, Tanımayacağım”

Ünye'deki Kazada Esnaf Odası Başkanı Hayatını Kaybetti!

ORDU’DA HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK!

ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ GİRESUN’DAN ELİ BOŞ DÖNDÜ!

Ünye Çevre Platformu’ndan “Nostalji Kum Futbol Turnuvası” Gösteri Maçı

“BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR!”

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR, TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL SÜPER LİGİ’NE HAZIR

Tarihi komisyon İmralı'ya gidiyor

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla anlamlı ziyaret

Ünye Kadın Spor’dan Sekiz Oyuncuya Millî Davet

Ünye’de Panelvan Minibüs Tıra Arkadan Çarptı!

Akımın Sıradaki Durağı Ordu

Emine Gülmez Gözyaşlarıyla Uğurlandı..

KORKMAZ’DAN İLÇE MÜFTÜSÜ BAYCAN’A ZİYARET

Ordu’da Gıda Denetimleri Sürüyor

Ünye 1957 Spor, Kritik Erzincangücü Sınavına Çıkıyor

ANAHTAR PARTİ’DE ÜYE KAYITLARI SÜRÜYOR

MUSA KIRANLI, KONFEDERASYON GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

Çatalpınar’da Öğretmenler ve Şehitler Dualarla Anıldı

CUMHURİYET MAHALLESİNDE ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
10.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8