• BIST 100

    15767,46%-2,18
  • DOLAR

    44,33% 0,07
  • EURO

    51,10% -0,38
  • GRAM ALTIN

    6129,90% -4,31
  • Ç. ALTIN

    10413,96% -6,71

BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sağlıklı yaşamı desteklemek, kent estetiğine katkı vermek ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Ünye ilçesindeki mevcut bisiklet yolunun uz

30.11.2024 14:20:00 617 0
BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

 

ÜNYE BİSİKLET YOLU 10 KM’YE ÇIKIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sağlıklı yaşamı desteklemek, kent estetiğine katkı vermek ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Ünye ilçesindeki mevcut bisiklet yolunun uzatılmasının yanı sıra Çamlık’ı da bisiklet ve yürüyüş yolları ile donatacaklarını söyledi. Başkan Güler, yapılacak olan çalışma ile Ünye’deki bisiklet yolunun 10 km’ye çıkacağını belirtti.

 

Hayata geçirdiği projelerle her kesime hitap eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bu çalışmalarla ilçelere hem yeni bir kimlik kazandırıyor hem de vatandaşların rahatça kullanacağı alanlar ortaya çıkarıyor. Ünye ilçesinde 2021 yılında tamamlanan 4,5 km’lik bisiklet yolunun ardından yeni bir çalışma gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi bu çalışmanın devamı niteliğindeki Ünye Bisiklet Yolu 3.Etap çalışması için kolları sıvadı.

 

BİSİKLET YOLU 10 KM’YE ÇIKACAK

 

Ünye Bisiklet Yolu 3. Etap çalışması, Ünye Çamlık’tan başlayarak Gölevi mevkiine (Batıpark Millet Bahçesine) kadar devam etmekte olan 4,6 km’lik mesafeyi kapsıyor. Mevcut yaya kaldırımı yanında yapılması planlanan çalışma ile birlikte toplamda bisiklet yolu 10 km’ye ulaşacak. Zemininde mevcut asfalt kaplama üzerine boya ve baskı beton yürüyüş yolu yapılması yapılacak olan bisiklet yoluna aydınlatma elemanları ve kentsel donatı elemanları da yerleştirilecek.

 

Yapılacak çalışma ile birlikte vatandaşların bisiklet kullanımını artırmak için koşulların uygun hale getirilmesi sağlanacak ve ilçe merkezinde ana ulaşım güzergahlarından biri olan Devlet Sahil Yolu üzerinde bulunan araç yoğunluğu azaltılacak. Bu sayede de çevre kirliliğinin de önüne geçilmesi sağlanacak.

 

ÜNYE ÇAMLIK’A YENİ YÜRÜYÜŞ YOLLARI

 

Öte yandan Ünye’nin ve Ordu’nun göz bebeği mekanlarından olan Çamlık’a da özel önem veren Büyükşehir Belediyesi, Ünye Çamlık’ta bulunan mevcut yürüyüş yoluna ek 1 km daha yürüyüş yolu yapacak. Proje kapsamında yapılacak bisiklet ve yürüyüş yolu güzergahı aydınlatma elemanları ve kentsel donatı elemanlarıyla zenginleştirilerek daha konforlu ve kullanılabilir hale getirilecek.

 

BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE’NİN CAZİBESİNİ ARTTIRIYORUZ”

 

Ünye’ye müjde olarak nitelendirdiği Ünye Bisiklet Yolu 3. Etap çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmanın Ünye sahiline cazibe katacağını belirtti.

 

Modern şehirlerde bisiklet çok önem verildiğini aktaran Başkan Güler, “Ünye’de 4,5 km’lik bisiklet yolunun devamı niteliğinde olan çalışmayı yapıyoruz. İnşallah üçüncü etap çalışmasını Ünye Çamlık’tan başlayarak Gölevi mevkiine kadar Batıpark millet bahçesine kadar devam ettirmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte Ünye’miz hem bir kimlik kazanacak hem de trafiğinde azalması sağlanarak vatandaşlarımıza spor yapılabilecek alanlar ortaya çıkacak. Modern şehirlerde bisiklete çok önem veriliyor, çevreyi kirletmiyor, ulaşımda da kullanılabiliyor” dedi.

OSKİ SONDAJ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Korganlı Kardeşlerin Anıtkabir Ziyareti Türkiye'yi Duygulandırdı!

Yunus Emre Tüneli Açıldı Ünye Trafiği Rahatladı!

YAMAN “MAKAS ÇOK AÇILDI!”

Black Sea Robotics 8747 Takımı Robotik Yarışmalarına Tam Gaz Hazırlanıyor…

18 Yaşındaki Genç Sporcu Fındık Tarlasında Ölü Bulundu

Başhekim Ali Yılmaz profesör oldu

PROTOKOL ÜYELERİNDEN DR. ADNAN SERT’E SON GÖREV

ALTINORDU’DA ETKİNLİK VE FUAR ALANI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

VALİ EROL’DAN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

GENÇ ŞEFLERDEN ULUSLARARASI BAŞARI: 12 MADALYA İLE DÖNDÜLER

TERMELİ JANDARMA ASTSUBAY MURAT ÇAKIR HAYATINI KAYBETTİ

BAŞKAN TAVLI’DAN ŞEHİTLER İÇİN TAZİYE MESAJI

“KÖFTECİ SITKI” OLARAK TANINAN SITKI DEMİR HAYATINI KAYBETTİ

Ünye Çevre Platformu’ndan bayram mesajı ve dikkat çeken çağrı

FATİH’TE PATLAMA: 2 BİNA ÇÖKTÜ, 9 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

PROTOKOL ÜYELERİNDEN DR. ADNAN SERT’E SON GÖREV

PROTOKOL ÜYELERİNDEN DR. ADNAN SERT’E SON GÖREV

Halimağa Külliyesi’nde 50 Yıl Sonra Bayramlaşma...

Ünye Kadın Futbol Kulübü Hakkari Deplasmanına Yola Çıktı

Başkan Tepe, CHP’nin Bayramlaşma Programına Katıldı

Başkan Tavlı’dan Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı

ALTINORDU BELEDİYESİ OTOPARKLARI BAYRAMDA ÜCRETSİZ

ÜNYE’DE KIYIYA VURAN İNSANSIZ DENİZ ARACI KONTROLLÜ ŞEKİLDE İMHA EDİLDİ

DR. ADNAN SERT’İN VEFATI ORDU’YU YASA BOĞDU

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ PAZARTESİ DERS BAŞI YAPIYOR

YAVİ MAHALLESİ’NDE SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİNE YOĞUN İLGİ

GENÇ KADIN EVİNDE HAYATINI KAYBETTİ...

Ünye Sahilinde İnsansız Deniz Aracı Bulundu

MOTORİNE ÇİFTE ZAM ŞOKU

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17