• BIST 100

    16001,32%1,20
  • DOLAR

    43,37% 0,02
  • EURO

    51,53% 0,47
  • GRAM ALTIN

    7103,49% 2,29
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 2,83

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİYE GÜVEN VERİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılıkta uyguladığı “alım garantisi” üreticiye güven veriyor. Büyükşehrin tarım alanında sağladığı bu güven ile farklı alanlarda yeni üretim sahaları oluşuyor.

20.05.2024 14:49:00 367 0
BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİYE GÜVEN VERİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yılında göreve gelmesi ile ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ sloganıyla başlattığı tarımsal destekler hız kesmeden sürüyor. Desteklerin yanı sıra üretilen her değere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesinin “alım garantisi” üreticilere hem güven veriyor hem de yeni alanlarda üretime teşvik ediyor.  

 

‘ALIM GARANTİSİ’ ÜRETMEYE TEŞVİK ETTİ  

 

Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Mesudiye ilçesi Üçyol mahallesinde ikamet eden Celalettin Yalman, kendi sermayesi ile 2 bin kaz civcivi alarak yetiştirmeye başladı. Yalman’ı bu sektöre iten en önemli teşvik ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ sözü oldu. 

 

ÇİFTÇİ YALMAN: “BÜYÜKŞEHRİN VERDİĞİ GÜVEN İLE BU İŞİ SEVEREK YAPIYORUZ”  

 

Kendi kurduğu tesiste kaz yetiştiriciliğini sürdüren Yalman, Büyükşehrin kendilerine güven verdiğini söyledi. Gelecek yıllarda kaz sayısını arttırmak istediklerini aktaran Yalman, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in son yıllarda tarım ve hayvancılığa verdiği destekleri herkes biliyor. Ben de kaz üretimi ile ilgili birkaç yıldır araştırma yapıyordum. Fakat en önemli sorun pazar sorunu oluyordu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyemizin bize ‘alım garantisi’ sözü vermesi bize güven verdi ve biz de bu işe başladık. Şu anda 2 bin baş civciv ile bu işe girdik. İnşallah bu yıl bir başlangıç oldu. Gelecek yıl bu rakamı 5 bine çıkarmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin verdiği güvenle zevkle bu işi yapıyoruz” dedi.  

 

“ÜRETİCİ KAZI İSTEDİĞİ FİYATA İSTEDİĞİNE SATACAK, EĞER SATAMAZSA BÜYÜKŞEHİR ALACAK”  

 

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ethem Gözkonan, Yalman’ın yeni üreticilere örnek olmasını istediklerini belirtti.  

Alım garantisinin üretici için önemli bir güvence olduğunu aktaran Gözkonan, şöyle konuştu:  

“Büyükşehir Belediyemizin kurduğu kanatlı kesimhanesinde kaz kesimi ve alımı ile ilgili sağlayacağımız alım garantisi doğrultusunda üreticimiz kaz yetiştiriciliğine kendi imkanları ile yatırım yaptı. Biz de bu süreçte her zaman yanında olmayı sürdürüyoruz. Kendisinin yeni üreticilere örnek olmasını istiyoruz. Bu kazların yetiştiği sonbahar döneminde kazların satış fiyatının 1500-2000 TL arasında olmasını tahmin ediyoruz. Kazlarda otlatma imkânı da var. Bu durum maliyetleri de düşürecek. Bir diğer husus da bizimle bir anlaşması yok. Üreticimiz istediği yere satabilir, eğer satamazsa biz alım garantisi veriyoruz. Dolayısıyla bu durum üreticilerimize önemli bir güven veriyor.” 

 

1 KAZDAN 4-5 ÇEŞİT GELİR SAĞLANIYOR  

 

Kaz yetiştiriciliğinde üreticiler kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satışıyla büyük oranda gelir elde ediyor. Kaz eti, kaz ciğeri yemek sektöründe oldukça tutulurken, kaz tüyü tekstil endüstrisinde kullanılan değerli bir ürün olarak ön plana çıkıyor.  

KIZILAY’DAN FATSA’DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

ÇÖP KAMYONU DEVRİLDİ; 1 KİŞİ YARALANDI…

Ünye TSO ve Kent Konseyi’nden Stratejik İş Birliği

DİKKAT FIRTINA GELİYOR!

ÜNYE EMITT FUARI’NDA

KORKMAZ’DAN BAŞKAN ÖZKAN’A TEBRİK ZİYARETİ

Uluvahta Kar Festivali Coşkusu Başlıyor…

Karadeniz Offroad Kupası Gala Gecesi Ünye’de Yapılacak

Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatı Sahada: 133 Yeni Üye Partiye Katıldı

Tarihi Köprüye Yayında Onay Verdiler..

Sebat Gençlik Spor, Fatsa Belediyespor’u 2-0 Mağlup Etti:

ÜNYE 1957 SPOR ULUBEY GALİBİYETLE İKİNCİ YARIYA BAŞLADI

ALİ ÖZKAN GÜVEN TAZELEDİ

BARIŞ AKTEPE GÜVEN TAZELEDİ

AVRUPA KUPASI'NDA ORDU RÜZGARI

Samsun Şoförler Odası’nda Seçimi Hacı Eyüp Güler Kazandı...

Başkan Doğan: “Yerimiz hazır, Chery gelmezse başka firmalara veririz”

MİNİKLER DOYASIYA EĞLENDİ

Mevcut Başkan Necati Özdemir güven tazeledi.

Aile Hekimi Dr. Mustafa Çakıcı Vefat Etti

ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN İMAM HATİP CAMİİ’NE MODERN AÇILIR KAPANIR TENTE

ODÜ Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor

'Pars', Samsun Emniyeti'nin yeni üyesi oldu

CHP’li Akpınar’dan Hayvan Barınağı Tepkisi: “Mesele Siyaset Değil, Yaşam Hakkı”

ÜNYE ÇAMLIK’A HAYAT BULACAK TARİHİ TAŞ KÖPRÜYÜ KONUŞACAĞIZ!

FATSA’DA BAL GİBİ BİR MEKÂN “ BAL EVİ”

KADINLARIN MAÇI ERTELENDİ!

Tescilli Tarihi Kemer Köprü Çamlık’ta Geleceğe Taşınıyor

Başkan Kılıç Ünye Çarşı Esnafları Derneği’nde Güven Tazeledi

İstanbul’dan Ordu’ya Acı Haber: Trafik Kazasında 2 Ordulu Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9