• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,80% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6900,88% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11672,76% 0,00

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİYE GÜVEN VERİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılıkta uyguladığı “alım garantisi” üreticiye güven veriyor. Büyükşehrin tarım alanında sağladığı bu güven ile farklı alanlarda yeni üretim sahaları oluşuyor.

20.05.2024 14:49:00 390 0
BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİYE GÜVEN VERİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yılında göreve gelmesi ile ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ sloganıyla başlattığı tarımsal destekler hız kesmeden sürüyor. Desteklerin yanı sıra üretilen her değere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesinin “alım garantisi” üreticilere hem güven veriyor hem de yeni alanlarda üretime teşvik ediyor.  

 

‘ALIM GARANTİSİ’ ÜRETMEYE TEŞVİK ETTİ  

 

Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Mesudiye ilçesi Üçyol mahallesinde ikamet eden Celalettin Yalman, kendi sermayesi ile 2 bin kaz civcivi alarak yetiştirmeye başladı. Yalman’ı bu sektöre iten en önemli teşvik ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ sözü oldu. 

 

ÇİFTÇİ YALMAN: “BÜYÜKŞEHRİN VERDİĞİ GÜVEN İLE BU İŞİ SEVEREK YAPIYORUZ”  

 

Kendi kurduğu tesiste kaz yetiştiriciliğini sürdüren Yalman, Büyükşehrin kendilerine güven verdiğini söyledi. Gelecek yıllarda kaz sayısını arttırmak istediklerini aktaran Yalman, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in son yıllarda tarım ve hayvancılığa verdiği destekleri herkes biliyor. Ben de kaz üretimi ile ilgili birkaç yıldır araştırma yapıyordum. Fakat en önemli sorun pazar sorunu oluyordu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyemizin bize ‘alım garantisi’ sözü vermesi bize güven verdi ve biz de bu işe başladık. Şu anda 2 bin baş civciv ile bu işe girdik. İnşallah bu yıl bir başlangıç oldu. Gelecek yıl bu rakamı 5 bine çıkarmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin verdiği güvenle zevkle bu işi yapıyoruz” dedi.  

 

“ÜRETİCİ KAZI İSTEDİĞİ FİYATA İSTEDİĞİNE SATACAK, EĞER SATAMAZSA BÜYÜKŞEHİR ALACAK”  

 

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ethem Gözkonan, Yalman’ın yeni üreticilere örnek olmasını istediklerini belirtti.  

Alım garantisinin üretici için önemli bir güvence olduğunu aktaran Gözkonan, şöyle konuştu:  

“Büyükşehir Belediyemizin kurduğu kanatlı kesimhanesinde kaz kesimi ve alımı ile ilgili sağlayacağımız alım garantisi doğrultusunda üreticimiz kaz yetiştiriciliğine kendi imkanları ile yatırım yaptı. Biz de bu süreçte her zaman yanında olmayı sürdürüyoruz. Kendisinin yeni üreticilere örnek olmasını istiyoruz. Bu kazların yetiştiği sonbahar döneminde kazların satış fiyatının 1500-2000 TL arasında olmasını tahmin ediyoruz. Kazlarda otlatma imkânı da var. Bu durum maliyetleri de düşürecek. Bir diğer husus da bizimle bir anlaşması yok. Üreticimiz istediği yere satabilir, eğer satamazsa biz alım garantisi veriyoruz. Dolayısıyla bu durum üreticilerimize önemli bir güven veriyor.” 

 

1 KAZDAN 4-5 ÇEŞİT GELİR SAĞLANIYOR  

 

Kaz yetiştiriciliğinde üreticiler kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satışıyla büyük oranda gelir elde ediyor. Kaz eti, kaz ciğeri yemek sektöründe oldukça tutulurken, kaz tüyü tekstil endüstrisinde kullanılan değerli bir ürün olarak ön plana çıkıyor.  

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ FIRINLARA SIKI DENETİM

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye’den Ramazan Mesajı: “Vatandaş Sofrasını Kurmakta Zorlanıyor”

ORDU’DA JANDARMADAN ASAYİŞ UYGULAMASI: 44 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ORDU’DA ASAYİŞ UYGULAMALARINDA 30 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ORDU’DA 1 HAFTADA 35 YARALAMALI TRAFİK KAZASI

BAŞKAN GÜLER: “BU ŞEHİR HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral’dan Başkan Dal’a Ziyaret

BAŞKAN KİBAR ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kübra Aktürk’ten Oney Flash FM’e Anlamlı Ziyaret...

52 ORDUSPOR’DAN TARAFTARA TEŞEKKÜR!

EVDE BOZULAN EŞYALARINI KENDİLERİ TAMİR ETTİ…

ALTINORDU’DA BÜLBÜL DERESİ KÖPRÜSÜ HİZMETE AÇILDI

FATSA FATİH MAHALLESİ’NDE 5 BİN METRELİK İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR

Motosiklet Kazası Genci Hayattan Kopardı

Akkuş Belediyespor İzmir’den Mağlubiyetle Döndü!

Başkan Güllü, güven tazeledi.

Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın Babası Ali Acar Hayatını Kaybetti

ALEV ALATLI KİTAP KAFE GENÇLERİN HİZMETİNE AÇILDI

Ünye’de 18. Karadeniz Off-Road Kupası Gala Gecesi Düzenlendi...

Başkan Tavlı, Başkan Güler ve Başkan Kibar Ünyelilerle Buluştu...

Ünye Fen Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

Barış Çamoğlu Vefat Etti...

Batlama Spor Kulübü -0 Ünye 1957 Spor -0

Terme Karma Organize Sanayi Bölgesi Samsun’un Yeni Sanayi Üssü Olma Yolunda...

Çiftçi ve Esnafa Kredi Kolaylığı..

Korgan Belediyesi Kadın Konuk Evi Açılıyor...

Ünye’de eTwinning Başarısı

Yeni Başkan Etem Yücel oldu.

Prof. Dr. Karabekiroğlu: “Zorbalık, doğru müdahale ile çözülecek bir sorundur”

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLECEK.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12