-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
ÇAMLIK’TA AĞAÇLARA ORHUN GÜVEN DOKUNUŞU
Ünye Çamlık’da bulunan ağaçların sağlıklı gelişimi için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan bakım çalışmalarında Orhun Güven sahada..
Botanik Uzmanı ve doğasever Orhun Güven’in önerileri doğrultusunda yürütülen uygulamalarla, ağaçların doğal yapısının yeniden güçlendirilmesi hedefleniyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Ünye Çamlığı’nda yürütülen ağaç bakım çalışmalarında, Orhun Güven Çiftliği’nde öğütülen çam ağacı dalları, çam gübresi ve toprak kullanılarak ağaç köklerine doğal besin takviyesi yapılmaya başlandı.
Çalışmaların, Botanik Uzmanı Orhun Güven’in talimatları doğrultusunda planlandığı ve uygulandığı öğrenildi.
Ünye Çamlık’da yürütülen çalışmalarla ilgili Oney Flash FM’e özel açıklamalarda bulunan Orhun Güven, uygulanan yöntemin tamamen doğal ve sürdürülebilir olduğunu belirtti.
Güven açıklamasında, ağaçların ihtiyaç duyduğu organik maddelerin toprağa yeniden kazandırıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu ağaçlara ihtiyaç olacak organik maddeyi veriyoruz. Öğüttüğümüz çam dallarını ağaçların dibine yerleştirdik ve üzerini toprakla kapattık. Bu sistem hava aldığı sürece, alttaki besin değerleri zamanla çürüyecek ve ağacın ihtiyacı olan besini doğal şekilde sağlayacak.”
Daha önce çam iğnelerinin düzenli olarak süpürülmesinin toprağın doğal yapısını bozduğunu ifade eden Güven, bu durumun hem erozyona yol açtığını hem de ağaçların besin kaynağını ortadan kaldırdığını söyledi.
“Çam iğneleri düştükçe süpürüldü. Bu nedenle hem erozyon başladı hem de ağaçların ihtiyaç duyduğu gıda ortadan kalktı. Toprağın içindeki besin değerleri tükendi,” diyen Güven, yeni uygulamayla bu kaybın telafi edileceğini kaydetti.
Başlatılan çalışmaların uzun vadede olumlu sonuçlar vereceğini belirten Orhun Güven, uygulamanın tüm ağaçlara yayılacağını da sözlerine ekledi.
“Uyguladığımız bu yöntemle önümüzdeki yıllarda bu ağaçlar yeniden dirilecek. Bütün ağaçlara bu sistem uygulanacak. Öğütülen malzemenin mutlaka toprakla kapatılması gerekiyor,” dedi.
ONEY FLASH FM / UMUT ÖZTÜRK
Ünye’de “Hayat Kurtaran Eller, Umut Veren Renkler” Sergisiyle 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Ordu’da Bir Haftada 12 Narkotik Operasyonu: 4 Tutuklama
Ünye’de Merhum Belediye Başkanları İçin Lokma Dağıtılacak
AKKUŞ’TAN AVRUPA’YA ERASMUS+ ADIMI
ALTINORDU’DA YOL KONFORU ARTIYOR
ALTINORDU’DA MİNİKLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
Vali Muammer Erol’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
ÜNYE KUYUMCULAR DERNEĞİ RAMAZAN BAYRAMI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLANDI..
BAŞKAN TAVLI’DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İFTARLI TIP BAYRAMI KUTLAMASI
İYİ'LER İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU..
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem Ünye’den hissedildi!
ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NDEN GOL ŞOV! 7-0
İFTAR SOFRASI MESUDİYE’DE KURULDU
ÜNYE’DE İSTİKLAL RUHU 105. YILINDA YENİDEN CANLANDI
Fatsa’da Otomobil ile Hafriyat Kamyonu Çarpıştı
HAL ESNAFI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ…
Aybastı’da Mangala Turnuvası Tamamlandı: İlçe Birincisi Medine Maytalman Oldu
Ordu’da 12 Mart Coşkusu
KORKMAZ: “VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ”
Akkuş’ta İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Anıldı
SARIKAHRAMAN: “BİZİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR!”
ANAHTAR PARTİ ORDU’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL BAŞKANLIĞINA VEKALETEN AHMET TİRE
ANAHTAR PARTİ ORDU İL BAŞKANI İRFAN ÖKSÜZ İSTİFA ETTİ
Titiz’den OBB’ ye Su Tepkisi
Prof. Dr. Ersanlı: "Akran zorbalığı kişide derin izler bırakıyor.
FATSA’LI ÖĞRENCİDEN BÜYÜK BAŞARI!
MHP’li Şanlıtürk: “Fındıkta Rekolte Oyunu Bu Yıl da Sahneye Konuldu”
Karşıyaka Ortaokulu’na Şehit Bilgin Çelenk’in İsmi Verildi
ASKF’DEN SPOR KULÜPLERİNE BEYANNAME UYARISI
ÜFK İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Yükleniyor






