-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
CHP “Her Gün Yas, Her Gün İsyandayız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında bir basın açıklaması yaptı
Ayşe Atay, kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve dünyada giderek arttığını vurgulayarak, bu konuda kararlı bir mücadele çağrısında bulundu.
Açıklamada, kadına yönelik şiddetin temel nedeninin erkek egemen toplumsal, siyasal ve ekonomik yapı olduğu ifade edilerek, bu sorunun yalnızca bireysel değil, toplumsal ve siyasal bir mesele olduğu dile getirildi. Kadın cinayetlerinin artık bir katliam boyutuna ulaştığını belirten Atay, “Her gün yasta, her gün isyandayız! Kaybettiğimiz tüm kadınları saygıyla anıyoruz” dedi.
“İstanbul Sözleşmesi’ne Dönülmelidir”
Atay, Türkiye’nin bir kişinin kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin kadınları koruyacak mekanizmaları zayıflattığını belirterek, bu durumun son derece vahim sonuçlar doğurduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede ivedilikle yapılması gerekenlere ilişkin önerilerini sıralayan CHP Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı, İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 6284 sayılı kanunun etkili bir şekilde uygulanmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.
“Kadın ve Eşitlik Bakanlığı Kurulacak”
CHP iktidarında Kadın ve Eşitlik Bakanlığı kurulacağının altını çizen Atay, mevcut Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadın politikalarını aileye indirgediğini ve bu yaklaşımın yetersiz olduğunu belirtti. Kadınların toplumsal yaşamda güvende hissetmesi için cezasızlıkla mücadele edileceğini de dile getirdi.
Eşitlik ve Sosyal Politikalar Vurgusu
Kadınların iş yaşamına katılımını desteklemek, eşit işe eşit ücret sağlamak ve kız çocuklarının eğitim hakkını güvence altına almak gibi politikaların uygulanması gerektiğini belirten Atay, afet dönemlerinde kadınların karşılaştığı zorluklara yönelik çözüm planlarının da devlet sorumluluğunda olduğunu söyledi.
“Kadınların Mücadelesi Tüm Toplumu Dönüştürecek”
Atay, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Kadına yönelik şiddeti sonlandırmanın yolu, sosyal demokrasinin temel unsuru olan eşitliktedir. Çare; kadınları ayrım gözetmeden birleştirme ve birlikte mücadele etme iradesindedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz.”
CHP Ünye Kadın Kolları, şiddetle mücadelenin yalnızca kadınlar değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.
ÜNYE’DE PUANLAR PAYLAŞILDI..
Trabzon’da Ünye Zirvesi: Başkan Alparslan iletti, Bakan Uraloğlu açıkladı.”
CHP ORDU ÖRGÜTÜNDEN YOĞUN SAHA MESAİSİ
ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?
BAŞKAN TEPE’DEN ESKİ VALİ YAZICIOĞLU’NA VEFA ZİYARETİ...
HAFTANIN YORUMU KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
Ordu’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama Seferberliği Başlatıldı
ÜNYE’DE “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR, GLÜTENSİZ GIDALARI VATANDAŞLARA TEMİN EDİYOR…
Ordu’da Gastronomi Festivali Yapılacak…
ORDU’DA HÜKÜMET CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR!
SAADET PARTİSİ ÜNYE’DEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” MESAJI
Fatsa’da Dünya Tiyatro Günü Coşkuyla Kutlandı
5x5 Mini Futbol Turnuvası Başlıyor
Ünye Kadın Spor Kulübü, Yüksekova Spor Karşısında 3 Puan Peşinde
MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!
ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NE ÖZEL GÖSTERİM
GÜLYALI TURNASUYU KORDON PARK’IN 2. ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ÜNYE’DE ALTIN PİYASASINDA DENGE BOZULDU: KUYUMCULAR DERNEĞİ’NDEN KRİTİK UYARI
Akkuş Belediyespor’dan Sponsoruna Anlamlı Teşekkür
HAFTANIN YORUMU CUMA 18.00’DA SİZLERLE
ÜNYE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI: İL İKİNCİSİ OLDU
Patpat 150 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
ALTINORDU’DA BUZ PİSTİ SEZONU TAMAMLANDI!
Fatsa Kıyısında Şüpheli İHA İddiası
Büyük Hat Sanatçısı Mustafa Râkım Efendi Anıldı
GENÇ BAŞKAN SAHADA..
ALTINORDU AYIŞIĞI İSKELESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR..
Fatsa Sahilinde Gizemli Cihaz Kıyıya Vurdu
ÜNYE EL EMEĞİ ÇARŞISI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE GİRİYOR…
Yükleniyor






