-
BIST 100
16256,28%1,89
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
51,01% 0,29
-
GRAM ALTIN
7128,82% 0,28
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
“Çocuklara Karşı Şiddet Konusunda Susmayacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, son zamanlarda artan çocuk cinayetleri ve şiddet olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
“Çocuklara Karşı Şiddet Konusunda Susmayacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, son zamanlarda artan çocuk cinayetleri ve şiddet olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Atay, Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olan ve hunharca katledilerek bir dereye atılan Narin isimli çocuğun ölümüne dikkat çekerek, “Çocuklara karşı şiddet konusunda susmayacağız.” dedi.
Atay, açıklamasında, “Narin gibi daha nice çocuğumuz bu ülkenin karanlık yüzü olan şiddetin kurbanı oldu. İlçemizde de yıllar önce Bayramca Mahallesi’nde Narin gibi öldürülüp dereye atılan kızımızı anmadan geçemeyeceğim. Eylül, Leyla, Naz, Ceylin, Rabia, Özge, Irmak, Müslime... adını sayamadığımız kızlarımızı koruyamadık.” ifadelerini kullandı.
“Çocuklarını Koruyamayan Toplum Geleceğini de Koruyamaz”
Atay, çocuk ve kadın cinayetlerinin toplumun geleceğini de tehlikeye attığını belirterek, “Katledilen sadece Narin değil; kadın ve çocuk haklarıdır. Bu cinayetlerin arkasında bir fail değil, yıllardır sürdürülen yanlış aile politikaları ve gerici eğitim politikaları bulunmaktadır.” dedi.
“İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa Yaşam Hakkıdır”
Başkan Atay, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın kadın ve çocukların yaşam hakkını koruduğuna dikkat çekerek, iktidarın bu yasadan çekilme kararının çocuk ve kadın cinayetlerinin artmasına zemin hazırladığını vurguladı. Atay, “Bu sözleşmeden çekilmek, şiddeti meşrulaştıran ve failleri cesaretlendiren bir adım olmuştur. Ne yazık ki, bu yasa yeterince etkin uygulanmamakta, şiddete karşı koruma mekanizmaları zayıflatılmaktadır.” şeklinde konuştu.
“Yargı Sürecinin Takipçisi Olacağız”
Ayşe Atay, CHP Kadın Kolları olarak her türlü yasağa ve engellemelere rağmen mücadelelerine devam edeceklerini belirtti ve ekledi: “Adalet yerini bulana kadar şiddete, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı sesimizi her alanda yükselteceğiz. Yaşamak hakkımız, yaşatmak ise görevimizdir.”
ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ, GALATASARAY DEPLASMANINDA MAĞLUP OLDU
Çınarlık Mahallesi’nde Korkutan Yangın
Ordu Valisi Muammer Erol’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
ORDU'DA MOTORLU TAŞIT SAYISI 208 BİNİ AŞTI
Altınordu Belediyesi’nden Kadir Gecesinde Gönülleri Isıtan İkram
GALATASARAY, İNGİLTERE’DE ÇEYREK FİNAL PEŞİNDE!
Ordu Üniversitesi 20 Yaşında..
ORDU’DA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ordu’da Jandarmadan Bir Haftada Yoğun Denetim
TERME’DE FECİ KAZA: TIRIN ALTINA GİREN MOTOSİKLETTEKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
EFELER LİGİ’NDE HEYECAN DEVAM EDİYOR!
ÜNYE’DE 18 MART RUHU YAŞANACAK: ŞEHİTLERİMİZ ANILIYOR
Samsun’da Bayram Trafiğine 8 Bin 109 Personelle Sıkı Denetim
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıl dönümünü anma programı belli oldu.
Ordu’da “Yılın Sağlık Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Ünye’de Aquapark ve Aile Plajı Projesinde Çalışmalar Sürüyor
YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERDİ...
CHP’den Ünye Yalı Kumsalı Açıklaması: “Şeffaflıktan Uzak Müdahalelere Sessiz Kalmayacağız”
“İŞTE SİZE TÜRK NEZAKETİ”
Prof. Dr. Zeybek: “Füzeler depremleri tetikleyici unsur olabilir ancak deprem meydana getiremez”
KENTSEL DÖNÜŞÜM ANADOLU MAHALLESİ İLE BAŞLIYOR
ÜSTP’den Türkiye İkincisi Milli Okçu Yunus Ateş’e Tebrik Ziyareti
İlber Ortaylı’nın ismi Trabzon'da yaşatılacak
ORDU’DA KAYAK SPORUNUN ALTYAPISI GÜÇLENİYOR
FECİ KAZADA YARALANAN OLMADI!
KUMRUSPOR’DAN RAKİPLERİNE GÖZDAĞI..
Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatı Yiğitler’de İftar Programına Katıldı
Akkuş’un Efeleri Fenerbahçe’ye 3-1 Mağlup
Ordu Valisi Muammer Erol’dan Kadir Gecesi Mesajı
Yükleniyor






