-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,28% 0,05
-
GRAM ALTIN
6470,55% 3,59
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
“Çocuklara Karşı Şiddet Konusunda Susmayacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, son zamanlarda artan çocuk cinayetleri ve şiddet olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
“Çocuklara Karşı Şiddet Konusunda Susmayacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, son zamanlarda artan çocuk cinayetleri ve şiddet olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Atay, Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olan ve hunharca katledilerek bir dereye atılan Narin isimli çocuğun ölümüne dikkat çekerek, “Çocuklara karşı şiddet konusunda susmayacağız.” dedi.
Atay, açıklamasında, “Narin gibi daha nice çocuğumuz bu ülkenin karanlık yüzü olan şiddetin kurbanı oldu. İlçemizde de yıllar önce Bayramca Mahallesi’nde Narin gibi öldürülüp dereye atılan kızımızı anmadan geçemeyeceğim. Eylül, Leyla, Naz, Ceylin, Rabia, Özge, Irmak, Müslime... adını sayamadığımız kızlarımızı koruyamadık.” ifadelerini kullandı.
“Çocuklarını Koruyamayan Toplum Geleceğini de Koruyamaz”
Atay, çocuk ve kadın cinayetlerinin toplumun geleceğini de tehlikeye attığını belirterek, “Katledilen sadece Narin değil; kadın ve çocuk haklarıdır. Bu cinayetlerin arkasında bir fail değil, yıllardır sürdürülen yanlış aile politikaları ve gerici eğitim politikaları bulunmaktadır.” dedi.
“İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa Yaşam Hakkıdır”
Başkan Atay, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın kadın ve çocukların yaşam hakkını koruduğuna dikkat çekerek, iktidarın bu yasadan çekilme kararının çocuk ve kadın cinayetlerinin artmasına zemin hazırladığını vurguladı. Atay, “Bu sözleşmeden çekilmek, şiddeti meşrulaştıran ve failleri cesaretlendiren bir adım olmuştur. Ne yazık ki, bu yasa yeterince etkin uygulanmamakta, şiddete karşı koruma mekanizmaları zayıflatılmaktadır.” şeklinde konuştu.
“Yargı Sürecinin Takipçisi Olacağız”
Ayşe Atay, CHP Kadın Kolları olarak her türlü yasağa ve engellemelere rağmen mücadelelerine devam edeceklerini belirtti ve ekledi: “Adalet yerini bulana kadar şiddete, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı sesimizi her alanda yükselteceğiz. Yaşamak hakkımız, yaşatmak ise görevimizdir.”
ÜNYE’DE “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR, GLÜTENSİZ GIDALARI VATANDAŞLARA TEMİN EDİYOR…
Ordu’da Gastronomi Festivali Yapılacak…
ORDU’DA HÜKÜMET CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR!
SAADET PARTİSİ ÜNYE’DEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” MESAJI
Fatsa’da Dünya Tiyatro Günü Coşkuyla Kutlandı
5x5 Mini Futbol Turnuvası Başlıyor
Ünye Kadın Spor Kulübü, Yüksekova Spor Karşısında 3 Puan Peşinde
MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!
ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NE ÖZEL GÖSTERİM
GÜLYALI TURNASUYU KORDON PARK’IN 2. ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ÜNYE’DE ALTIN PİYASASINDA DENGE BOZULDU: KUYUMCULAR DERNEĞİ’NDEN KRİTİK UYARI
Akkuş Belediyespor’dan Sponsoruna Anlamlı Teşekkür
HAFTANIN YORUMU CUMA 18.00’DA SİZLERLE
ÜNYE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI: İL İKİNCİSİ OLDU
Patpat 150 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
ALTINORDU’DA BUZ PİSTİ SEZONU TAMAMLANDI!
Fatsa Kıyısında Şüpheli İHA İddiası
Büyük Hat Sanatçısı Mustafa Râkım Efendi Anıldı
GENÇ BAŞKAN SAHADA..
ALTINORDU AYIŞIĞI İSKELESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR..
Fatsa Sahilinde Gizemli Cihaz Kıyıya Vurdu
ÜNYE EL EMEĞİ ÇARŞISI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE GİRİYOR…
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
Ulubey Akpınar Mevkiinde İki Araç Çarpıştı
EYÜP FATSA: “İSTESEYDİM ADAY OLURDUM”
KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ FINDIK BAHÇESİNE UÇTU!
AYNUR ZEREN TAN ile RADYODA SÖZLÜ TARİH
Başkan Zor: “Şehidimizi Unutmadık, Unutturmayacağız”
Yükleniyor






