• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Dernekten cevap geldi; “İddialar gerçek dışıdır”

Ünye FEKSADER’den Fevzi Çakmak Sosyal Tesisini kültürel faaliyetler için kullanamadıklarını açıklamasının ardından, tesisi kullanma yetkisi verilen Fevzi Çakmak Ekonomik ve Kültürel Hayatı Geliştirme Derneği’nden açıklama geldi.

25.05.2024 17:39:00 471 0
Dernekten cevap geldi; “İddialar gerçek dışıdır”

Dernek yönetimince yapılan açıklamada, personel ve tesisin elektrik-su gibi giderleri için kaynak yetersizliği olduğu, bu nedenle her türlü talebe anında cevap veremedikleri belirtilerek, “Bu durumun kasıtlı bir tutum olduğu yönündeki iddialar gerçek dışıdır.” denildi.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan, Fevzi Çakmak Spor Kulübü yararına Fevzi Çakmak Ekonomik ve Kültürel Hayatı Geliştirme Derneği’ne verilen sosyal tesisin keyfi olarak kapalı olduğu iddialarına dernek yönetiminden yanıt geldi.

-Derneklerin çalışma alanı olarak kalması çağrısı yapılmıştı -

Söz konusu iddianın sahibi Ünye Fevzi Çakmak Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği Başkanı (FEKSADER) Başkanı Adem Kaya, Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi'ni dernek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanamadıklarını belirterek, yetkililere “Biz istiyoruz ki burası yine Büyükşehir Belediyesi'nde kalsın veya Ünye Belediyesi'ne devredilsin." çağrısı yaparak sosyal tesisin kendileri gibi toplum yararına faaliyet gösteren derneklerin çalışma alanı olarak kalmasını istediklerini ifade etmişti. 

-“Asılsız iddialar ve karalamalar karşısında sessiz kalmamız mümkün değil” -

Söz konusu iddialar üzerine Fevzi Çakmak Mahallesi Kültürel Hayatı Geliştirme ve Yaşatma Derneği yönetimi yazılı açıklama yaparak, kamuoyunu bilgilendirdi. 

Personel ve tesisin elektrik-su gibi giderleri için kaynak yetersizliği nedeniyle her türlü talebe anında cevap veremediklerini ve ortada kesinlikle kasıt olmadığını vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:                                           

 “Fevzi Çakmak Mahallesi Derneği olarak, son zamanlarda Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi ile ilgili ortaya atılan asılsız iddialar ve karalamalar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu tür yanlış beyanatlar, mahallemizin ve derneğimizin itibarını zedelemeye yönelik çabalardır ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duyuyoruz.

-“Sosyal tesisin kapalı tutulduğu iddiaları tamamen asılsızdır” -

Sosyal tesisin kapalı tutulduğu iddiaları tamamen asılsızdır. Büyükşehir Belediyesi ile derneğimiz arasında yapılan sözleşme gereği tesis sadece günlük sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılabilmektedir. 

“Herhangi bir gelirimiz yoktur”

Tesisimizde herhangi bir ticari faaliyet yapılamamaktadır (düğün, nişan, sünnet vb.), haliyle herhangi bir gelirimiz de yoktur. Bu sosyal ve kültürel faaliyetler için yapılacak elektrik, su ve personel gibi harcamaların karşılanması mümkün değildir. Bizleri bu konuda suçlayan sayın kişi ve kurumlar, bu giderlerin karşılanması hakkında ne düşünmektedirler? Sadece suçlamalar ile bizleri itham etmektedirler. 

Tesisimiz, mahallemizin sosyal ve kültürel faaliyetleri için etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak, bazı dönemlerde personel ve kaynak yetersizliği nedeniyle tesisin sürekli açık tutulamaması gibi geçici sorunlar yaşanmıştır. Bu durumun kasıtlı bir tutum olduğu yönündeki iddialar gerçek dışıdır.

“Bilinçli bir engelleme olarak lanse edilmesi tamamen yanlıştır”

Derneğimiz, Fevzi Çakmak Sosyal Tesisinin en verimli şekilde kullanılabilmesi için çaba sarf etmektedir. Ancak, mevcut kaynaklarımız ve personel sayımız, her talebe anında yanıt verecek kapasitede olmayabilir. Bu durumun yanlış anlaşılmalara yol açması, derneğimize yönelik haksız eleştirilerin temelini oluşturmaktadır. 

Geçen yıl düzenlenen festivalin başarısından gurur duymaktayız ve bu yılki festivalin daha da etkili olması için dernek olarak destek vermeye hazırız. Ancak, festival hazırlıkları aşamasında sürekli tesisimizin açık olmasını istemek, personel yetersizliğini belirtmemize rağmen anlaşılabilir bir durum değildir. Bu durumun bilinçli bir engelleme olarak lanse edilmesi tamamen yanlıştır.

-“Yeniden düğün ve sünnet yapmak için gerekli izinleri almak için görüşmelerimiz devam ediyor” -

Derneğimiz, mahallemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de mahallemiz için çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.

Derneğimiz belirli sürelerde denetlenen bir dernektir. Zaman zaman şikayet üzerine yeniden incelenmiş ve hiçbir usulsüzlük bulunmamıştır. 

Fevzi Çakmak Spor Kulübü ve diğer mahalle dernekleriyle işbirliği içinde çalışmaya her zaman hazırız. Sonuç olarak, Fevzi Çakmak Sosyal Tesisinin mahallemizin yararına en iyi şekilde kullanılabilmesi için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. 

Bu süreçte karşılaştığımız zorlukları aşmak için Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi ile işbirliği yaparak yeniden düğün ve sünnet yapmak için gerekli izinleri almak için görüşmelerimiz devam ediyor. 

Derneğimize yönelik asılsız suçlamaların ve karalamaların kabul edilemez olduğunu ve bu tür söylemlere karşı gerekli hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz.”

Ünye Kent Haber 

KIBRIS KAHRAMANLIK GEZİSİ SONA ERDİ

İş birliği protokolü imzalandı.

Yanık, Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Atandı...

ÜNYE’DE 8 ADRESE TEFECİLİK OPERASYONU!

İYİ PARTİ ORDU’DA YENİ DÖNEM: BAŞKAN FATİH TİTİZ “A TAKIMI”NI AÇIKLADI

Altınordu Belediyesi Küçük İşler Tamir Atölyesi Açtı

Özer'in dokunuşu ile Akkuş Gençlik Merkezi'ne kavuştu...

TEHLİKE OLUŞTURDUĞU İÇİN YIKILMIŞ..

Kokarca İstilası ve Fındığın Geleceği Konuşuldu.

ÜNHADER’den Başkan Uslu’ya Teşekkür Plaketi

Fen İşleri Daire Başkanı Yalçın Dumlu, “Haftanın Yorumu” programında

Ünye Çamlık Kafe Restoran’dan Dünya Mutfağı Esintili Yeni Menü

Fatsa Belediyesi’ne bağlı Kademe Birimi, belediye hizmetlerinde önemli bir rol üstleniyor.

Özer’den 4 ilçeye müjde…

Ünye’de Fındık Fabrikasına EYP’li Saldırı,,,

Vargeloğlu’ndan Ünye’de Okul Ziyaretleri..

Hasan Çolakoğlu’ndan Ünye MYO’da İlham Veren Girişimcilik Söyleşisi.

153 Restoranlar'da , günlük dört çeşit tabldot menü yalnızca 90 TL.

OSMAN ÖZKAN VEFAT ETTİ.

YUNUS EMRE EĞİTİM KURUMLARINDAN GURUR DOLU BAŞARI: “YILIN ŞAMPİYONU YİNE BİZİZ!”

TERME’DE DE ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA SAMKART DÖNEMİ BAŞLIYOR..

42 YILLIK TECRÜBE TEKRAR ÜNYE’DE

TERME’DE EKONOMİK DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

DZ Gelinlik’ten Maliyetine Satış Fırsatı: Son Gün 30 Aralık!

ÜNYE VETERİNER SOKAKTA ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Altınordu Yılbaşı Ruhunu Yaşayacak

KADİR İNANIR’DAN MESAJ : “İYİLEŞİNCE GELECEĞİM”

Ekonomist Dergisi, “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” Açıklandı...

2. Gastronomi Çalıştayı düzenlendi.

KİBAR “AYDINLATMA ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8