• BIST 100

    14238,11%0,08
  • DOLAR

    42,84% 0,01
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6169,96% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9986,60% -0,28

Engelliler Haftası Dolayısıyla Farkındalık Etkinlikleri Yapıldı

Vali Muammer Erol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen el sanatları sergisinin açılış ve farkındalık programına katıldı.

14.05.2024 13:50:00 468 0
Engelliler Haftası Dolayısıyla Farkındalık Etkinlikleri Yapıldı


Vali Erol, Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programda ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi, Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Özel Miray Bakım Merkezi Müdürlüğü, Özel Karadeniz Bakım Merkezi Müdürlüğü ile Özel Ordu Bakım Merkezi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Engelsiz Yaşam” sergisinin açılış kurdelesini diğer protokol üyeleri ile birlikte kesti. Ardından el sanatları sergisini gezerek, yapılan ürünleri yakından inceledi.

Vali Muammer Erol, el sanatları sergisi açılışının ardından Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen farkındalık programına geçti.  Programda, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Vali Yardımcısı Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili İkmal Albay Yücel Terkos, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri hazır bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Atıcılık Milli Takım Sporcusu ve ODÜ Spor Bilimleri Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Çağla Baş ile Ordu Hasta ve Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel birer konuşma yaptı.

Atıcılık Milli Takım Sporcusu Çağla Baş, 15 yıldır Atıcılık sporuyla uğraştığını ve başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "Bunları yapmak için epey uğraştım, çabaladım. Hem kendi memleketime hem ülkeme hem de göğsümde taşıdığım bayrağa her zaman layık olmaya çalıştım. Bugün, burada olmaktan çok mutluyum, gurur duyuyorum.  Engelli demek emeklemeden yürümeye çalışmak demek. Birbirimizin farkında olarak, birbirimiz için çabalayarak, üreterek, engellileri topluma kazandırarak, sporla, sanatla buluşturarak onların sorunlarını daha aza indirebiliriz. Engeller ne kadar aza inerse hem engelliler için hem engelli aileleri için sorunlar o kadar azalmış olur. Bugüne kadar yatığım başarılarda ailem yanımda olmasaydı bunların hiçbirini yapamazdım. O yüzden anne ve babama çok teşekkür ediyorum. Sadece sizden şunu istiyoruz: Sizin de bizim farkında olmanızı, engellerimizi en aza indirmeniz için yardımlarınızı bekliyoruz. Birbirimize destek olursak ancak bu şekilde güçlü bir toplum olabiliriz" şeklinde konuştu.

Ordu Hasta ve Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Göksel Demirel ise yaptığı konuşmada, ”Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür, sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız. Bugün, baktığımızda durum ve konumlarına göre hiçbir engel tanımaksızın pek çok sanat dalında özveri ve gayretle çalışarak eserler vermektedir. Ayrıca, birçok sportif faaliyetlerde bulunarak, bu alanlarda üstün başarılara imza attıklarını onur ve gururla görmekteyiz" dedi.

Program, Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Özel Ordu Bakım Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanmış şiir, koro dinletileri ve tiyatro gösterileri ile devam etti.

Özel Miray Bakım Merkezi ile Özel Karadeniz Bakım Merkezinin dans gösterileri ise ilgiyle izlendi.

Vali Muammer Erol, Engelliler Haftası münasebetiyle, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık programında emeği geçen herkesi tebrik ederek, teşekkür etti.
 

 

 

 

 


 

Ünye’de Regaip Kandili Yoğun Katılımla İdrak Edildi

Samsun’da Yasa Dışı Su Ürünleri Avcılığına Dron Destekli Denetim

Akkuş Belediyesi’nde İYİ Parti’den İstifa: İki Meclis Üyesi Bağımsız Oldu

'Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi' Samsun’da kuruldu

TAVLI “Kalem silahşörleri bu memleket için ne yapmış?”

ÜTSO’da hareketli saatler yaşandı

Başkan Akpınar’dan Sert Çıkış: “Ordu sahipsiz değildir; satılık hiç değildir”

YILBAŞI ÖNCESİ ALKOL DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Korgan'da Maddi Hasarlı Kaza!

SAATSİZ KAFE AÇILIŞA HAZIR

ÜSTP, DAİRE BAŞKANI AĞIL İLE ÜNYE'Yİ KONUŞTU...

Ünye’de iki yolcu otobüsü çarpıştı: 1 çocuk yaralandı

BAŞKAN ALPARSLAN’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

ALTINORDU YENİ YILA TÜRKÜLERLE ‘MERHABA’ DEDİ

SARAYCIK MAHALLESİ’NDE BETON YOL KONFORU

ÜNYE BELEDİYESİ DERELERDE ISLAH ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR...

Dolunay Mahallesi asfalt ile nefes almaya başladı.

Vali Erol, Engelli Ailelerine Verdiği Sözü Yerine Getirdi .

FEDEK Değerlendirme Takımı Ordu Üniversitesini Ziyaret Etti

“Gazeteciler Sahadan Bildiriyor” başlıklı panel gerçekleştirildi.

İLKADIM İLÇESİNE BALIK RESTORANI...

Ünye’de iki yolcu otobüsü çarpıştı: 1 çocuk yaralandı

AKKUŞ BELEDİYESPOR, GALİBİYET HASRETİNİ 4 MAÇA ÇIKARDI

RAKİP FENERBAHÇE!

ARANMASI OLAN 39 KİŞİ YAKALANDI!

Özer Adalet Bakanı ile görüştü…

ÖZKAN: “YENİ SANAYİ SİTESİNİ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”

ÜNYELİ GENÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU!

VALİ MUAMMER EROL’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

DERELERDE ISLAH ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR…

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9