• BIST 100

    15841,58%0,19
  • DOLAR

    43,38% 0,04
  • EURO

    51,41% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7107,66% 2,35
  • Ç. ALTIN

    11326,76% 0,00

Ev sahiplerine kötü haber!

Yeni vergi paketiyle ev sahipleri, kira vergilerini aylık olarak peşin ödemek zorunda kalabilir!

22.06.2024 17:05:00 1070 0
Ev sahiplerine kötü haber!

 

Bankalar, kira ödemelerinin yüzde 20'sini vergi olarak kesecek ve kalan tutarı ev sahibine aktaracak. Bu düzenleme ile devletin yıllık 40 milyar lira kira vergisi tahsil etmesi bekleniyor. Yeni sistem, 2025 yılından itibaren geçerli olacak.

Yeni vergi paketiyle birlikte, ev sahiplerinin yıllık kira vergisini artık her ay peşin ödemek zorunda kalacağı iddia ediliyor. 

Bankaya yatırılan kiranın yüzde 20'sinin vergi olarak kesileceği ve geriye kalan tutarın ev sahibine aktarılacağı belirtiliyor. Bu düzenleme ile devletin kira vergisinden yıllık 40 milyar lira gelir elde etmesi bekleniyor.

Yeni sistemde kiracılar, kira ödemelerini her ay bankaya yatıracak ve banka, hesaba düşen kira parasının yüzde 20'sini vergi olarak kesip Maliye'ye gönderecek. Bu durumda, 10 bin lira kira geliri olan bir ev sahibi, vergiden sonra 8 bin lira alacak.

-Kirada vergi kesintisi ve yeni düzenleme-

Ev sahiplerinin yılda bir defa beyanname vererek ödediği kira vergisi (Gayrimenkul Sermaye İradı-GMSİ), yeni vergi paketiyle birlikte otomatik vergi haline gelebilir. Bu durumda, kiracılar kirasını her ay bankaya yatıracak ve banka, bu paranın yüzde 20'sini vergi olarak kesip geriye kalan tutarı ev sahibinin hesabına aktaracak.

-Aylık vergi kesintisi ve stopaj uygulaması-

Mevcut yasaya göre, bir yıl boyunca elde edilen kira gelirlerinin vergisi bir sonraki yıl beyanname verilerek ödeniyor. Ancak yeni sistemde, kira gelirleri tıpkı çalışanların maaşlarından yapılan vergi kesintisi (stopaj) gibi her ay kesintiye uğrayabilir. Bu kesinti oranı yüzde 20 olacak ve bu da kira gelirleri üzerinden alınan verginin artması anlamına geliyor. Ev sahipleri, giderlerini beyan edip ödedikleri vergiden iade talep edebilecekler.

-2025'ten itibaren geçerli olacak -

Bu düzenlemenin 2025 yılından itibaren geçerli olacağı ifade ediliyor. Ev sahipleri, yeni düzenleme ile birlikte 12 aylık kira gelirinin 2 aylık tutarını devlete vergi olarak ödemek zorunda kalabilirler. Bu durumda, 200 milyar lira olması beklenen kira gelirinden ev sahiplerine 160 milyar lira kalacak.

-Ekonomik etkiler ve beklentiler -

Kirada stopaj uygulamasına geçilmesiyle birlikte, devletin kira vergisinden elde edeceği gelirin 40 milyar lirayı bulması bekleniyor. Bu düzenleme, kira gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda önemli bir değişiklik getirirken, ev sahiplerinin gelirlerinde de önemli bir düşüşe neden olacak. Ev sahipleri, bu yeni düzenleme ile birlikte yıllık kira gelirlerinden daha fazla vergi ödemek zorunda kalacaklar.

 

ÜNYE EMITT FUARI’NDA

KORKMAZ’DAN BAŞKAN ÖZKAN’A TEBRİK ZİYARETİ

Uluvahta Kar Festivali Coşkusu Başlıyor…

Karadeniz Offroad Kupası Gala Gecesi Ünye’de Yapılacak

Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatı Sahada: 133 Yeni Üye Partiye Katıldı

Tarihi Köprüye Yayında Onay Verdiler..

Sebat Gençlik Spor, Fatsa Belediyespor’u 2-0 Mağlup Etti:

ÜNYE 1957 SPOR ULUBEY GALİBİYETLE İKİNCİ YARIYA BAŞLADI

ALİ ÖZKAN GÜVEN TAZELEDİ

BARIŞ AKTEPE GÜVEN TAZELEDİ

AVRUPA KUPASI'NDA ORDU RÜZGARI

Samsun Şoförler Odası’nda Seçimi Hacı Eyüp Güler Kazandı...

Başkan Doğan: “Yerimiz hazır, Chery gelmezse başka firmalara veririz”

MİNİKLER DOYASIYA EĞLENDİ

Mevcut Başkan Necati Özdemir güven tazeledi.

Aile Hekimi Dr. Mustafa Çakıcı Vefat Etti

ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN İMAM HATİP CAMİİ’NE MODERN AÇILIR KAPANIR TENTE

ODÜ Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor

'Pars', Samsun Emniyeti'nin yeni üyesi oldu

CHP’li Akpınar’dan Hayvan Barınağı Tepkisi: “Mesele Siyaset Değil, Yaşam Hakkı”

ÜNYE ÇAMLIK’A HAYAT BULACAK TARİHİ TAŞ KÖPRÜYÜ KONUŞACAĞIZ!

FATSA’DA BAL GİBİ BİR MEKÂN “ BAL EVİ”

KADINLARIN MAÇI ERTELENDİ!

Tescilli Tarihi Kemer Köprü Çamlık’ta Geleceğe Taşınıyor

Başkan Kılıç Ünye Çarşı Esnafları Derneği’nde Güven Tazeledi

İstanbul’dan Ordu’ya Acı Haber: Trafik Kazasında 2 Ordulu Hayatını Kaybetti

Ünye Çömlekçi Mahallesi’nde Kaza: 1 Yaralı

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Titiz: Zeynep Sönmez’in Adı Spor Salonuna Verilmeli

ÜNYE VE FATSA’DA YARIM TON YAĞA VE UYGUNSUZ ÜRÜNLERE EL KONULDU!

ÜNTİD’DEN TARİHİ TAŞ KÖPRÜYE TAM DESTEK

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9