• BIST 100

    11000,30%6,06
  • DOLAR

    41,31% 0,06
  • EURO

    48,64% 0,18
  • GRAM ALTIN

    4891,44% 0,15
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

FATSA KURTULUŞ MAHALLESİ’NDE ALT YAPI SEFERBERLİĞİ

Fatsa Belediyesi, ilçede uzun yıllardır yaşanan alt yapı sorunlarını çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattı.

11.02.2025 14:48:00 355 0
FATSA KURTULUŞ MAHALLESİ’NDE ALT YAPI SEFERBERLİĞİ

 

Kurtuluş Mahallesi Hal bölgesinde bulunan Sancak, Halide Edip, Nazar, Akdeniz, Ege, Karakök Sokak ve Sami Yücel Caddesi’ni kapsayan çalışmalarla su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenileniyor. Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile ortak yürütülen proje kapsamında, bölgedeki alt yapı tamamen elden geçirilerek modern ve dayanıklı bir sistem oluşturulacak.

Yıllardır sel afetlerinde su baskınlarının yaşandığı bu bölgede, ilk kez yağmur suyu hatları döşeniyor. Geçmişte alt yapı eksikliği nedeniyle şiddetli yağışlarda vatandaşların zor anlar yaşadığı bölge, yeni hatların devreye alınmasıyla daha güvenli hale getirilecek. Su tahliye kanalları ve genişletilmiş drenaj sistemleri sayesinde aşırı yağışların oluşturduğu taşkınların önüne geçilmesi hedefleniyor.

SU VE KANALİZASYON HATLARI TAMAMEN YENİLENİYOR

Çalışmalar kapsamında mevcut su ve kanalizasyon hatları tamamen yenilenerek, dayanıklı ve uzun ömürlü borularla değiştiriliyor. Eskiyen ve işlevselliğini yitiren borular yerine modern sistemler kurularak, bölgedeki su kesintilerinin ve altyapı kaynaklı arızaların önüne geçilecek. Yenilenen hatlar sayesinde bölge halkı daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak. Fatsa Belediyesi, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede geniş kapsamlı yol yenileme çalışmalarına da başlayacak. Bozulan yollar, kaldırımlar ve bağlantı noktaları modernize edilerek, araç ve yaya trafiği için daha konforlu hale getirilecek. Asfalt serimi ve parke taşı döşeme işlemleri ile mahallede yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

BAŞKAN KİBAR: “MODERN VE GÜVENLİ BİR FATSA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, altyapının şehirlerin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Başkan Kibar, “Vatandaşlarımızın uzun yıllardır yaşadığı altyapı sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmek için çalışıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve OSKİ ile iş birliği içinde, bölgenin su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını modernize ediyoruz. Hedefimiz, Fatsa’nın her noktasını daha güvenli, konforlu ve yaşanabilir hale getirmek” dedi. Başkan Kibar, çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

VATANDAŞLARDAN ÇALIŞMALARA DESTEK

Bölge sakinleri, yıllardır beklenen bu çalışmaların başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür etti. Mahalle halkı, özellikle yağmur suyu drenaj sisteminin hayata geçirilmesiyle birlikte sel ve su baskınları nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların sona ereceğine inanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hem alt yapının hem de yolların daha sağlam ve kullanışlı olacağını belirten vatandaşlar, yapılan hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Fatsa Belediyesi ve OSKİ’nin ortak yürüttüğü altyapı yenileme çalışmalarının Yaz sezonuna kalmadan tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunulması planlanıyor. Fatsa’daki altyapı ve yol yenileme çalışmalarıyla ilçenin daha modern ve yaşanabilir bir yer haline getirilmesi hedefleniyor.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE DOĞALGAZ İNDİRİMİ

Taşbaşı Sohbetleri’nde Atatürk Konuşulacak

Dolandırıcıların yeni oyunu: ‘Ödeme iste’ tuzağı

ZEKAİ KIRAN DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

VALİ EROL: “EĞİTİM KENTİ ORDU’DA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR”

ÜNYE SARAY CADDESİNDE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

ORDU DERBİSİNDE GÜLEN TARAF FATSA BELEDİYESPOR!

Efsane Orduspor Otobüsü Müze Oluyor!

GENEL BAŞKAN AĞIRALİOĞLU 21 EYLÜL’DE ÜNYE’DE… 

Saadet Partisi’nden Emekli-Sen Ünye Şubesi’ne Ziyaret

Ünye’de Tarihi Eser Kazısına Suçüstü Operasyon...

ÜNYE ÇEVRE PLATFORMU'NDAN İMZA KAMPANYASI

Büyükelçi Kıran’ın Amcası Zekai Kıran Vefat Etti...

Millet, Vekili İle Ünye'de Buluştu...

ONEY FLASH FM’DE YENİ YAYIN DÖNEMİ BAŞLADI

Vali Erol’un Desteğiyle TeknoFuar, Karadeniz’in Kalbi Ünye’de

AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Kamil Demirel’in Acı Günü

ORDU’DA TURİZM ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

FATSA’DA TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÇOCUK HAFİF YARALANDI

BAŞKAN ALTAŞ: “ORDU ŞEHİR HASTANESİ SADECE ORDU’YA DEĞİL, TÜM BÖLGEMİZE NEFES OLACAK”

Fındık Üreticilerine 2026 Destekleri Resmî Gazete’de

BAŞKAN KİBAR: “AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ, YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK”

Gürgentepe’de Doğalgaz Sevinci

Sporcuların Sağlığı Çakırtepe Hastanesi’ne Emanet

Ücretsiz ders kitapları Ordu’daki öğrencilerle buluştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç hayatını kaybetti

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

BARIŞ TENŞİ, ÜNYE 1957 SPOR’DA

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

HAYIRSEVER İŞ İNSANI YILDIRIM’A ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0