10484,39%2,70
41,94% 0,12
48,91% 0,02
5862,60% 2,37
9858,16% 0,77
FATSA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH HAFIZOĞLU: “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa Muhtarlar Derneği organizesinde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek katıldı.
“MUHTARLIK, YEREL DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”
Programın açılış konuşmasını yapan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu, muhtarlığın halkın devlete en yakın temsilcisi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Muhtarlık kurumu, halkın devlete en yakın temsilcisi olarak yerel demokrasinin temel taşıdır. Bizler, mahallelerimizin sorunlarını en iyi bilen, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi üstlenen birer kamu görevlisiyiz. Bu önemli görevi yerine getirirken Kaymakamlığımızın rehberliği, Büyükşehir Belediyemizin imkânları, Fatsa Belediyemizin sahadaki desteği ve diğer kamu kurumlarımızın katkıları bizler için çok kıymetlidir. Bu iş birliği sayesinde mahallelerimizde hizmetler daha hızlı, daha etkin ve verimli şekilde yürütülmektedir. Bugün, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek amacıyla bir aradayız. Tüm kurumlarımızla el ele, gönül gönüle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm destek veren kurum ve yöneticilerimize şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” dedi.
“BU KUTSAL GÖREV, DEVLETİ MİLLETE, MİLLETİ DEVLETE SEVDİRME MAKAMIDIR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar konuşmasında, muhtarlık kurumunun önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bu kutsal görev, devleti millete, milleti devlete sevdirme makamıdır. Bu görevi tarih boyunca icra eden tüm büyüklerimize şükranlarımı sunuyor, görevleri başında vefat eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Uzun yıllar bu görevi yapmış büyüklerimize de sağlıklı ömürler diliyorum. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde bolluk ve bereket vardır. Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanımız bu birlik ve beraberliği sağlamakta önemli bir rol üstlenmiştir. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü içten dileklerimle kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve tüm kurumlarımıza şehrimizin dört bir yanında vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek adına gösterdikleri gayret için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“SEYRETMEYE HAKKIMIZ YOK, ÜRETEN FATSA İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine değinerek şunları söyledi: “Biz muhtarlarımızı çok seviyoruz ve hizmetlerimizi göz ardı etmeden sürdürüyoruz. Fatsa’da su sıkıntısı yaşanmaması için OSKİ Genel Müdürlüğü’nü Fatsa’ya taşıdık. Kapalı Pazaryeri, Atatürk Parkı ve CıngırT Kayalıkları gibi projelerimiz devam ediyor. Çöpü kaldırdık, bu çok önemli bir adımdı. Üreten, düşünen, yarışan bir Fatsa oluşturmamız gerekiyor. Bu anlamda Kültür Yolu Projesi’ne Ordu’yu da dahil ettik, bu proje şehrimize büyük bir zenginlik kazandıracak. Hizmetleri yaparken taş üstüne taş koyarak hep birlikte çalışıyoruz. Ankara ile bağlantılarımız güçlü, bakanlıklarda işlerimiz yürüyor. Bizler ve muhtarlarımız seyirci olamayız. Sadece yol ve suyla uğraşmayacağız; adaletsizlikleri giderecek, kimsesizlerin sesi olacağız. Rutin hizmetlerin yanında tarıma da büyük önem veriyoruz. Bolaman Vadisi Projesi bu anlamda çok büyük bir değer kazandıracak.” şeklinde konuştu.