• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

“Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver” Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Valilik konferans salonunda yapılan tanıtım programı ilgi gördü.

8.12.2024 20:15:00 407 0
“Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver” Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

“Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver” Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Vali Muammer Erol, Sağlık Bakanlığı tarafından, “Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver” sloganı ile başlatılan iletişim kampanyasının tanıtım programına katıldı. 

Valilik konferans salonunda yapılan tanıtım programına, Vali Muammer Erol, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dursun Tüzün, bazı daire müdürleri, sağlık çalışanları, öğrenciler katıldı. 

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle sağlık hizmetlerinin sunumunda "Trafikte Ambulansın Geçiş İnceliğine Özen Gösterilmesi", Ambulansa "Fermuar Sistemi" ile yol verilmesi konusunda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla "Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver" sloganı ile başlatılan iletişim kampanyası kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül, "Kentlerde vakaya ulaşma sürecini 10 dakikanın altında tutmak, kırsal kesimlerde ise ilk 30 dakikada vakaya büyük oranda ulaşmak acil sağlık hizmetlerinde öncelikli hedefimizdir. Ordu ili olarak 47 acil sağlık hizmetleri istasyonumuz bulunmaktadır. 68 acil yardım ambulansı, 1 obez yoğun bakım ambulansı, 4 kar paletli ambulans olmak üzere toplam 73 kara ambulansı ile hizmet vermekteyiz. İhtiyaç duyulduğunda hava ambulans hizmetiyle de vatandaşlarımıza hizmet verebilmekteyiz" dedi.

Asılsız ihbarlar konusun da bilgi veren 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Yeliz Çakar Güleş ise konuşmasında, " 2024 yılında yaklaşık 950 bin çağrıya cevap verdik, bu çağrıların 630 bini yani % 67’si asılsız ihbar ve gereksiz aramalardan oluşmaktadır. Tüm acil numaraların tek çatı altında toplandığı 2020 yılından bu zamana kadar 4 milyona yakın çağrı karşıladık. Bu çağrıların yaklaşık %32’si asıllı vakaya dönüşen çağrılar, %68’i ise maalesef asılsız ve gereksiz aramalardan oluşmaktadır. Görüldüğü gibi acil çağrılar, acil çağrı merkezini meşgul ederken, acil çağrı ihtiyacı olan insanların da çağrı merkezine ulaşmalarını engellemektedir." diye konuştu. 

Yaşama giden yolda zamanın önemi ve fermuar sistemini ise Uzman Dr. Emre Şengün anlattı. Şengün, "Bakanlığımızca ülke genelinde istasyon sayımız 3.494, ilimizde ise bu 47 adettir. Kentsel vakalara 10 dakika içinde, kırsal vakalara ise 30 dakika içinde ulaşma hedefindeyiz ve istasyonlarımızı buna göre konuşlandırmaktayız. Bu konuda aşamadığımız, değiştiremeyeceğimiz tek şey zaman. Biz de bunun verimine etkin, hızlı bir şekilde kullanma çabası içindeyiz. Fermuar sistemi dediğimiz karayollarında geçişi öncelikli olan polis, ambulans, AFAD, itfaiye gibi araçların siren ve tepe lambaları yani sesli ve görsel ikazları kullanarak, öncelik isteyerek fermuar sistemi dediğimiz acil geçiş koridoru ile birlikte yaralıya veya bir hastaya erken müdahalesini sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Program, konuyla ilgili kamu spotlarının gösteriminin ardından sona erdi.

Vali Muammer Erol’dan Gazilere Anlamlı Ziyaret

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTOBÜS ŞOFÖRÜNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKASI FATSA’DA MASAYA YATIRILDI

Ordu’da Kar Tatili: Çok Sayıda İlçede Eğitime 1 Gün Ara

Eğitim, Doğa ve Kültür İçin Güç Birliği

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz: “Ordu Sahipsiz, Yönetim Çaresiz”

Başkan Güler’den Önemli Açıklamalar

Büyükşehir Artık Daha Ulaşılabilir Olacak

Gençliğin ve Sporun Adresi Fatsa Oldu

BAŞKAN ADAYI ÜSTÜN’DEN 10 OCAK ZİYARETİ

Vali Erol, Afiş Tasarım Yarışmasının Ödül Törenine Katıldı

Kongre Ertelendi!

ALTINORDU’DA “ PARK HAREKÂTI” ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR…

BÜYÜKŞEHİR KARLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR

114 GRAM BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ!

ARGAN YAYLASINDA KAR ŞÖLENİ…

Fatsa’da Kar Yağışı Elektrik Direğini Kırdı

Ordu’da Kar Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara

Fatsa’da Kargo İçerisinde Kaçak Nargile Tütünü Ele Geçirildi

Korgan’da Tarihi Eser Kaçakçılığına Darbe

Altınordu’da Kaçak Cep Telefonu ve Emtia Operasyonu

Çakırtepe MTAL Öğrencisi Berat Berk Önbaş, Halterde Ordu İl Birincisi Oldu

Ordu’da Arıcılara Varroa İlaç Desteği Verilecek

Eğitime giden yollar asfalt ile buluştu...

“Bayramca Millet Bahçesi’ni Kısa Sürede Şehrimizin Hizmetine Sunacağız”

1 ASIRLIK ASMA KÖPRÜ'DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Rektör Aydın, Samsun Medyası ile

Ordu’da 3 İlçede Daha Okullar Tatil..

Ordu’da Kar Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara

Elvin Duru Gedik, okçuluk branşında Ordu İl Birincisi oldu.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9