• BIST 100

    10656,50%0,86
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5557,24% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9200,25% -0,18

“Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver” Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Valilik konferans salonunda yapılan tanıtım programı ilgi gördü.

8.12.2024 20:15:00 355 0
“Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver” Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

“Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver” Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Vali Muammer Erol, Sağlık Bakanlığı tarafından, “Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver” sloganı ile başlatılan iletişim kampanyasının tanıtım programına katıldı. 

Valilik konferans salonunda yapılan tanıtım programına, Vali Muammer Erol, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dursun Tüzün, bazı daire müdürleri, sağlık çalışanları, öğrenciler katıldı. 

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle sağlık hizmetlerinin sunumunda "Trafikte Ambulansın Geçiş İnceliğine Özen Gösterilmesi", Ambulansa "Fermuar Sistemi" ile yol verilmesi konusunda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla "Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver" sloganı ile başlatılan iletişim kampanyası kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül, "Kentlerde vakaya ulaşma sürecini 10 dakikanın altında tutmak, kırsal kesimlerde ise ilk 30 dakikada vakaya büyük oranda ulaşmak acil sağlık hizmetlerinde öncelikli hedefimizdir. Ordu ili olarak 47 acil sağlık hizmetleri istasyonumuz bulunmaktadır. 68 acil yardım ambulansı, 1 obez yoğun bakım ambulansı, 4 kar paletli ambulans olmak üzere toplam 73 kara ambulansı ile hizmet vermekteyiz. İhtiyaç duyulduğunda hava ambulans hizmetiyle de vatandaşlarımıza hizmet verebilmekteyiz" dedi.

Asılsız ihbarlar konusun da bilgi veren 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Yeliz Çakar Güleş ise konuşmasında, " 2024 yılında yaklaşık 950 bin çağrıya cevap verdik, bu çağrıların 630 bini yani % 67’si asılsız ihbar ve gereksiz aramalardan oluşmaktadır. Tüm acil numaraların tek çatı altında toplandığı 2020 yılından bu zamana kadar 4 milyona yakın çağrı karşıladık. Bu çağrıların yaklaşık %32’si asıllı vakaya dönüşen çağrılar, %68’i ise maalesef asılsız ve gereksiz aramalardan oluşmaktadır. Görüldüğü gibi acil çağrılar, acil çağrı merkezini meşgul ederken, acil çağrı ihtiyacı olan insanların da çağrı merkezine ulaşmalarını engellemektedir." diye konuştu. 

Yaşama giden yolda zamanın önemi ve fermuar sistemini ise Uzman Dr. Emre Şengün anlattı. Şengün, "Bakanlığımızca ülke genelinde istasyon sayımız 3.494, ilimizde ise bu 47 adettir. Kentsel vakalara 10 dakika içinde, kırsal vakalara ise 30 dakika içinde ulaşma hedefindeyiz ve istasyonlarımızı buna göre konuşlandırmaktayız. Bu konuda aşamadığımız, değiştiremeyeceğimiz tek şey zaman. Biz de bunun verimine etkin, hızlı bir şekilde kullanma çabası içindeyiz. Fermuar sistemi dediğimiz karayollarında geçişi öncelikli olan polis, ambulans, AFAD, itfaiye gibi araçların siren ve tepe lambaları yani sesli ve görsel ikazları kullanarak, öncelik isteyerek fermuar sistemi dediğimiz acil geçiş koridoru ile birlikte yaralıya veya bir hastaya erken müdahalesini sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Program, konuyla ilgili kamu spotlarının gösteriminin ardından sona erdi.

AK Parti Ünye’de Üye Kayıtları Devam Ediyor

Gölköylü İki İşçi Elektrik Akımına Kapıldı!

PERŞEMBE’DE YABAN DOMUZU DENİZE GİRDİ!

Milletvekili Enginyurt “Asgari Ücret En Az 45 Bin TL Olmalı!”

EMRAH USTA PASTANESİ YENİ YÜZÜYLE ÜNYELİLERLE BULUŞTU…

ÜNYE’DE SAHİLDE KADIN CESEDİ BULUNDU

20 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ İNTİHAR ETTİ.

AKKUŞ BELEDİYESPOR İSTEDİĞİNİ ALAMADI…

“İleri Düzey Mevzuat ve Uygulama Eğitimi” Düzenlendi

Motosiklet Kazası Ordulu Ömer Karayiğit’i Hayattan Kopardı

ORDU’DA HAVA SICAKLIKLARI YÜKSELİYOR

DİSK/Dev Emekli-Sen 1. Olağan Kurultayı Ankara’da Gerçekleştirildi...

ORDU İSTANBUL’DA TANITILACAK

Emekli Öğretmen Abdullah Coşkun Hayatını Kaybetti

Ünye 1957 spor sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

ÜNYE’DE İŞÇİLERİN KALDIĞI BİNADA ELEKTRİKLİ SOBADAN YANGIN ÇIKTI

ULAŞ TEPE’DEN CANLI YAYINDA ÇOK KONUŞULAN SÖZLER!

ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ İSTEDİĞİ OYUNU KURAMADI…

ADIGÜZEL: “DAVET ALMADIĞIM İÇİN PROGRAMDA YER ALMADIM”

TÜRK SAĞLIK-SEN ORDU ŞUBESİ’NDE BAŞKAN ZENGİN GÜVEN TAZELEDİ

YILDIRIM, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Samsun’da Üretimin Lokomotifi: OSB’lerde Yatırım ve İş Birliği Toplantısı Yapıldı

ESKİPAZAR SPORUN YENİ MERKEZİ OLUYOR

Gölköy’de Saman Deposu Yandı!

MİNİK GÖKÇE TEDAVİ İÇİN YOLA ÇIKTI

Hilmi Güler, Ankara’daki “Vizyon Ordu” Toplantısında…

ÜNLÜ SANATÇI ÜNYE’DE MOBİLYA MAĞAZASI AÇTI!

Sözünü Sakınmadı...

ÜNYE ŞEHİR STADI KALKACAK, YERİNE MİLLET BAHÇESİ GELECEK

Ordu'da Uyuşturucu Operasyonu!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7