• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi derneklerin çalışma alanı olarak kalsın!

FEKSADER Başkanı Adem Kaya, Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi'ni dernek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanamadıklarını belirterek, bu konudaki mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

24.05.2024 13:33:00 844 0
Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi derneklerin çalışma alanı olarak kalsın!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesisin Fevzi Çakmak Spor Kulübü yararına Fevzi Çakmak Ekonomik ve Kültürel Hayatı Geliştirme Derneği’ne verildiğini hatırlatan Kaya, derneğin kulübe yardım yapmadığını, sosyal tesisin şuanda keyfi olarak kapalı olduğunu belirtti. 

"Biz istiyoruz ki burası yine Büyükşehir Belediyesi'nde kalsın veya Ünye Belediyesi'ne devredilsin." diyen Kaya, sosyal tesisin kendileri gibi  toplum yararına faaliyet gösteren derneklerin çalışma alanı olarak kalmasını istediklerini ifade etti. 

Fevzi Çakmak Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği (FEKSADER) Başkanı Adem Kaya, Ünye Kent Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi'nin Fevzi Çakmak Spor Kulübü yararına kullanılması için Fevzi Çakmak Ekonomik ve Kültürel Hayatı Geliştirme Derneği’ne sözleşmeyle verildiğini hatırlattı. 

Sözleşmeye göre sosyal tesisin, mahalledeki sosyal, kültürel faaliyetler ve çeşitli kurslarda kullandırılması gerektiğini ifade eden Kaya, sosyal tesisin keyfi olarak kapalı olduğunu ve etkinliklerde kullanamadıklarını söyledi. 

FEKSADER Başkanı Adem Kaya, 2023 yılında 1.sini düzenledikleri mahalle festivali yaptıklarını hatırlatarak, “FEKSADER olarak geçen yıl birincisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz bir festivalimiz var. Geçen yıl kısa sürede hazırlanmamıza rağmen çok güzel bir festival gerçekleşti. Bu yıl ise bunu 3 ay önceden planlayıp, daha etkin ve güzel bir festival olması adına çalışmalara başladık." dedi.

"Sosyal tesisi neden halen kullanamıyoruz?"

Bu yıl festival hazırlıklarında Sosyal Tesisi kullanmak istediklerini, ancak ilgili derneğin keyfi tutumlarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Adem Kaya, sosyal tesisle ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yaparak şunları söyledi:

"Önceki festivalimizde mahallemizde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sosyal Tesis ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Burası Büyükşehir Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Spor Kulübü yararına Fevzi Çakmak Ekonomik ve Kültürel Hayatı Geliştirme Derneği’ne verilmişti. Tesisin düğünlere verilmesi ve çevreden gelen şikayetler üzerine, tesisin ilgili dernekle olan sözleşmesi Büyükşehir tarafından fes edilmişti. Biz o dönemde bütün çalışmalarımızı yapmakta sıkıntı yaşadık, hiçbir sosyal faaliyet yapamadık. Bütün çalışmalarımız yarım kaldı. 

Bugüne geldiğimizde ise 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi tekrar ilgili dernekle Büyükşehir sözleşme imzaladı. Bu ne amaçla verildi, ihale yolu ile mi verildi, bir kira karşılığı ile mi verildi? Bununla ilgili hiçbir bilgimiz yok. Biz işin o tarafında da değiliz. Bizim derdimiz, biz sosyal tesisi neden halen kullanamıyoruz?

"Biz burayı açamayız diye keyfi bir yaklaşımda bulundular"

Sosyal Tesisle ilgili dernek yönetimi, düğün ve nişanlara sosyal tesisin kapalı olduğunu, bundan sonra sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili çalışmalara açık olacağını açıkladı. Burada el sanatları, enstrüman kursları gibi kurslar olacağını beyan ettiler. Bizde sevindik, bundan sonra burayı kullanabileceğiz diye. Festival hazırlıkları kapsamında yöresel oyunumuz olan metelik oyununu folklorik düzeyde bir çalışma haline getirip, Kültür Bakanlığı’ndan tescil ettirmek istiyoruz. Bununla ilgili Sosyal Tesiste 3 gün çalışma yapmak istiyoruz, diye dilekçemizi verdik. Bize sözlü beyanla burayı açmaya kimse yok, personel yok, elektrik faturası var. Biz burayı açamayız, diye keyfi bir yaklaşımda bulundular.

"Bu hatadan dönülmesi adına adım atılmasını bekliyoruz"

Dolayısıyla sosyal tesis şuanda keyfi olarak kapalı ve burayı kullanamıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne soruyorum, sosyal tesisi derneğe hangi amaçla hangi faydayı sağlaması için verdiniz? Bu ilgili dernek bugüne kadar mahallemizde hangi projeye imza atmış? Hangi sosyal aktivite içinde bulunmuş, hangi sosyal projeyi desteklemiştir? Bu konunun artık peşini bırakmak niyetinde değiliz. Bu konunun Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından düzeltilmesi, bu hatadan dönülmesi adına adım atılmasını bekliyoruz. 

"Sosyal Tesis kamu yararına kullanılsın"

Geçmişte bu sosyal tesis Fevzi Çakmak Spor Kulübü yararına verildiğinde ilgili dernek Fevzi Çakmak Spor Kulübü’ne ciddi anlamda yardım yapmamıştır. Orada futbol oynayan çocuklara hiçbir manada sahip çıkmamıştır. Sadece Fevzi Çakmak Spor Kulübü’nü kullanarak Sosyal Tesis üzerinde etki yaratmaya çalışıyorlar. Bu durum Fevzi Çakmak Mahalle sakinleri tarafından kabul edilebilir bir durum değil. Büyük bir tepki var. Biz bu durumun daha da büyümesi taraftarı değiliz. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızdan beklentimiz bu konunun düzeltilmesi. Biz istiyoruz ki burası yine Büyükşehir Belediyesi'nde kalsın veya Ünye Belediyesi'ne devredilsin. Bizim gibi toplum yararına faaliyet gösteren derneklerin çalışma alanı olarak kalsın. Bizim talebimiz bu.”

Ünye Kent Haber

 

 

 


 

Başkan Güllü, güven tazeledi.

Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın Babası Ali Acar Hayatını Kaybetti

ALEV ALATLI KİTAP KAFE GENÇLERİN HİZMETİNE AÇILDI

Ünye’de 18. Karadeniz Off-Road Kupası Gala Gecesi Düzenlendi...

Başkan Tavlı, Başkan Güler ve Başkan Kibar Ünyelilerle Buluştu...

Ünye Fen Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

Barış Çamoğlu Vefat Etti...

Batlama Spor Kulübü -0 Ünye 1957 Spor -0

Terme Karma Organize Sanayi Bölgesi Samsun’un Yeni Sanayi Üssü Olma Yolunda...

Çiftçi ve Esnafa Kredi Kolaylığı..

Korgan Belediyesi Kadın Konuk Evi Açılıyor...

Ünye’de eTwinning Başarısı

Yeni Başkan Etem Yücel oldu.

Prof. Dr. Karabekiroğlu: “Zorbalık, doğru müdahale ile çözülecek bir sorundur”

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLECEK.

SamTaksi mobil uygulaması hizmet sunmaya başlıyor.

AYŞE ZOR: “KADINLARIMIZ ARICILIK YAPSIN”

ALTINORDU 11 TURİZM ACENTESİ TEMSİLCİSİNİ AĞIRLADI.

ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ’NDEN FARKLI GALİBİYET!

Altınordu’da Büyük Çaplı Yangın Kontrol Altına Alındı

Ünyeli Öğrencilerden Büyük Başarı

Fatsa’da Uyuşturucu Operasyonu: 19 Tutuklama

AKKUŞ BELEDİYESPOR, İZMİR’DE KRİTİK SINAVDA

Kent Genelindeki Yeraltı ve Yerüstü Çöp Konteynerleri Düzenli Olarak Yıkanıyor

Kıran’dan Ünye’de Küresel Vizyon Konferansı...

Kur’an Kursu Öğrencilerinden İnşaata Gönülden Destek...

Akkuş’tan TÜBİTAK 2204-A Bölge Sergisi’ne İlk Proje...

BAL İçin Yeni Zorunluluk...

BÜYÜKELÇİ KIRAN KARİYER GÜNLERİ’NDE 

Ordu’da 500 Gram Ramazan Pidesi 50 TL

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12