-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
51,03% 0,34
-
GRAM ALTIN
7107,39% -0,02
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
FINDIK HASADI BAŞLADI
Sezonun İlk Hasadına Katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler: “Fındık Gerçek Değerini Bulacak”Dedi
Türkiye’nin önemli ihracat ürünleri arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynağı olan fındığın hasadı başladı. Üretiminden piyasasına kadar fındığın takipçisi olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sezonun ilk fındık hasadında da üreticileri yalnız bırakmadı.
Ordu’da bu yıl sahil kesimlerinde fındık toplama tarihi 5 Ağustos olarak açıklanmasının ardından üreticiler bugün itibari ile bahçeye girdi. Sabahın erken saatlerinde bahçelere giren fındık üreticileri sezonun ilk hasatına başladı. Üreticilere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu İl Müftüsü İsmail Çiçek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça eşlik etti.
Eskipazar Mahallesi’nde Nedim Uzunçakmak adlı üreticinin fındık bahçesinde hasat dualar eşliğinde başladı. Başkan Güler, beline sepeti takarak daldan fındık topladı.
“YENİ FINDIK SEZONUMUZ HAYIRLI OLSUN”
Üretimi, hasadı, piyasası ve katma değerli ürünler ile fındığın 200 yıllık makus tarihini değiştirmek için var gücüyle çalışan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sezonun ilk hasat gününde fındık ile ilgili önemli mesajlar verdi.
Başkan Güler şöyle konuştu:
“Allah’a şükürler olsun tekrar fındık sezonuna kavuştuk. İlk hasadımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Fındık bizim için son derece önemli. Bunun emeğinin değerlendirilmesi, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi ve fındık politikası tekrar canlı bir şekilde ele alınacak. Fındık kanununa uygun olarak bu tarımın yapılması en önemli hedeflerimizden bir tanesi. Piyasanın serbestleşmesi de son derece önemli. Serbest piyasa demek başı boşluk demek değil, bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Bakanlığımız olarak hükümetimiz olarak yoğun bir şekilde devreye giriyoruz. İnşallah çok daha pozitif bir ortama doğru gideceğiz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Fındık hem dünya piyasasında hem Karadeniz’de hem de Türkiye’de gerçek değerini bulacak. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni fındık sezonumuz hayırlı olsun.”


ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ, GALATASARAY DEPLASMANINDA MAĞLUP OLDU
Çınarlık Mahallesi’nde Korkutan Yangın
Ordu Valisi Muammer Erol’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
ORDU'DA MOTORLU TAŞIT SAYISI 208 BİNİ AŞTI
Altınordu Belediyesi’nden Kadir Gecesinde Gönülleri Isıtan İkram
GALATASARAY, İNGİLTERE’DE ÇEYREK FİNAL PEŞİNDE!
Ordu Üniversitesi 20 Yaşında..
ORDU’DA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ordu’da Jandarmadan Bir Haftada Yoğun Denetim
TERME’DE FECİ KAZA: TIRIN ALTINA GİREN MOTOSİKLETTEKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
EFELER LİGİ’NDE HEYECAN DEVAM EDİYOR!
ÜNYE’DE 18 MART RUHU YAŞANACAK: ŞEHİTLERİMİZ ANILIYOR
Samsun’da Bayram Trafiğine 8 Bin 109 Personelle Sıkı Denetim
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıl dönümünü anma programı belli oldu.
Ordu’da “Yılın Sağlık Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Ünye’de Aquapark ve Aile Plajı Projesinde Çalışmalar Sürüyor
YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERDİ...
CHP’den Ünye Yalı Kumsalı Açıklaması: “Şeffaflıktan Uzak Müdahalelere Sessiz Kalmayacağız”
“İŞTE SİZE TÜRK NEZAKETİ”
Prof. Dr. Zeybek: “Füzeler depremleri tetikleyici unsur olabilir ancak deprem meydana getiremez”
KENTSEL DÖNÜŞÜM ANADOLU MAHALLESİ İLE BAŞLIYOR
ÜSTP’den Türkiye İkincisi Milli Okçu Yunus Ateş’e Tebrik Ziyareti
İlber Ortaylı’nın ismi Trabzon'da yaşatılacak
ORDU’DA KAYAK SPORUNUN ALTYAPISI GÜÇLENİYOR
FECİ KAZADA YARALANAN OLMADI!
KUMRUSPOR’DAN RAKİPLERİNE GÖZDAĞI..
Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatı Yiğitler’de İftar Programına Katıldı
Akkuş’un Efeleri Fenerbahçe’ye 3-1 Mağlup
Ordu Valisi Muammer Erol’dan Kadir Gecesi Mesajı
Yükleniyor






