9404,89%1,12
39,84% 0,32
46,74% 0,42
4197,30% -1,37
6738,60% -1,07
Bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve Kuzalan Tabiat Parkı içinde bulunan Mavigöl, Göksu travertenleri ve Kulakkaya yaylası ile turistlerin gözdesi olmuş, tur operatörleri güzergahlarına buraları da eklemişti.
Ancak Giresun turizmine yapılacak en kötü şey yapıldı ve Mavigöl’ün biraz yukarısında dere yatağında iş makineleri tarafından yapılan zamansız ve manidar çalışma nedineyle doğa harikası göl, çamur gölüne dönüştürdü.
“MAVİGÖL DİYE GELDİLER ÇAMUR DERYASI İLE KARŞILAŞTILAR”
Bölgeye turistlerin yoğun olarak geldiği bugünlerde Mavigöl’ü çamur deryası halinde görenler adeta şok oldu. çamur akan gölü gören turistler şok olurken, hüsrana uğradıklarını belirttiler.
Sosyal medyada çamur gölün görüntüsünü paylaşan bir ziyaretçi de, “Mavi diye geldik, karşımıza çıkana bak. Üst tarafta çalışma olması sebebiyle boş dönüyoruz. Gelen turlar ve vatandaşların hepsi şikayetçi. Bu çalışmalar ziyaretin az olduğu zamanlarda neden yapılmıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Doğaseverlerin ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği göl, rengini kaybedince ziyaretçi sayısında da gözle görülür bir düşüş yaşandı. Turizmciler, bu durumun yerel ekonomiyi de olumsuz etkilemesinden endişeli.
Uzmanlar, doğa ile uyumlu olmayan müdahalelerin doğal alanlarda geri dönüşü zor tahribatlara neden olabileceğini belirterek, bu tür çalışmalarda daha dikkatli ve bilimsel yöntemlerin izlenmesi gerektiğini vurguladı.