• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Haziran Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Haziran ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

3.06.2024 14:40:00 426 0
Haziran Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

 

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutan Vekili Teğmen Berkan Eren, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bölgedeki terör olayları ve istatiktik durum ve alınan tedbirlerle ilgili bir sunum yapılarak, Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.

Bölücü terör örgütlerinin bölgedeki son durumu, İlimizin jeopolitik önemi, silahlı terör örgütü üyeliği, yöneticiliği,  kırsal alan ve örgüte katılıma ilişkin son durum, ilimizde yapılan risk analiz çalışmaları, Karadeniz açılımı, arazinin faaliyetlere etkisi, terör suçlarından aranan şahıslar başta olmak üzere, operasyon durumu, icra edilen faaliyetler  ile şok yol kontrol faaliyetleri ile ilgili sunumu dikkatlice takip eden Vali Muammer Erol, güvenlik güçlerimize teşekkür ederek, işlerinde kolaylıklar ve başarı dileğinde bulundu.

Toplantıda özellikle, 15-25 yaş arası gençlerin bölücü terör örgütü tarafından hedef kitle olduğu belirtilerek, Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gençlerimize yönelik gezi, konferans ve spor organizasyonları yaparak, bölücü terör örgütlerine karşı  bilgilendirme ve önleme faaliyetleri düzenlendiği vurgulandı.

“Kurban Keserken Çevre Kirliliğine Karşı Hassas Olalım”

Vali Erol, İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurban keserken özellikle atıkların kirlilik oluşturmadan, başkalarını rahatsız etmeden çevre kirliliğine karşı hassas davranmalarını istedi ve belediyelerin erkenden kurban kesim yerleri ile ilgili tedbir alarak planlama yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Bayram Tatilinde Hız Limitine Uyalım, Uykusuz Araç Kullanmayalım”

Kurban bayramı ile birlikte yaz tatilinin de başladığını söyleyen Vali Erol, “İl  dışından yaz göçü erken başlayacak gibi gözüküyor.  Vatandaşlarımızdan karayollarında güvenlik güçlerinin aldığı tedbirlere, hız limitine, uykusuz araç kullanmama gibi hususlara dikkat etmelerini rica ediyorum”dedi.

“Denize Girilmesi Yasak Olan  Yerlerde Uyarı Levhaları Mutlaka Konulmalı”

Vali Erol, ”Yaz mevsimi geliyor. 121 km deniz sahili sınırımız bulunuyor. Belediyelerimizin sorumluğu altında olan plajlarımız var. Plajlarda belediyelerin aldığı tedbirlere ilave olarak güvenlik açısından ne tedbir alınabilir. Sahil Güvenlik ve Jandarmamız takip ediyor. İzinli plajlarda cankurtaran mutlaka olması gerekiyor. İzinsiz yerlerde denize girilmemesi uyarı levhaları mutlaka konulmalı” diye konuştu.

“Sahilde Kıyıların  Kaçak ve Gasp Edilmesine Hiçbir Şekilde Müsaade Edilmeyecektir”

Birçok ilde sahillerde kıyıların  kaçak ve gasp edilerek işgal edilğini, ücretli yerler olarak işletilmeye başalndığını ve vatandaşların buralardan yararlanmansının engellendiğini belirten Vali Erol, ilimizde böyle bir durumunun söz konusu olmadığını ifade ederek, ”Sahil ilçelerimiz hassasiyetle bunun üzerinde duracaktır. Çevre İl Müdürlüğümüz sahildeki kullanım nedir bakacak. kim neyi ne maksatla ne zamandan beri nasıl kullanıyor. Onunda bir fotoğrafını görmüş olacağız. Vatandaşın denizden yararlanmasını engellemeye dönük illegal hak etmedikleri bir gelire dönük fırsatı kimseye hiçbir şekilde vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız Kamuya Ait Gereksiz Harcama ve Yersiz Çalışma Gördüğünde Bize Ulaşsın”

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile ilgili olarak ta görüşlerini açıklayan Vali Muammer Erol, “Bu genelgemizden mülki amirler, kamu kurum ve kuruluşlarının sorumlu amirleri haberdarlar ve tasarruf tedbirleri genelgesi doğrultusunda alınması gereken tedbirleri ve yapılması gereken işleri ihmal, etmemeye çalışıyoruz, etmeyeceğiz. Bu noktada Tasarruf Terbileri Genelgesinden ve içeriğinden gündeme geldiği günlerde kamuoyu basın aracılığı ile haberdar oldu ama o diri tutularak otokontrol adına vatandaşımızdan da destek ve yardım bekliyoruz. Yani herhangi bir yerde kamuya ait israf, gereksiz harcama, yersiz çalışma gördüklerinde en kısa sürede ilçelerde Kaymakamlarımıza, ilde bize ulaşarak uyarsınlar. Tasarruf tedbirleri Genelgesinin hayata geçirilmesi adına biz de topyekûn Ordu’da sorumlular ve vatandaşlar adına bir tavır almış, geliştirmiş olalım”diyerek, konuşmasını tamamladı.

Fatsa’da Kargo İçerisinde Kaçak Nargile Tütünü Ele Geçirildi

Korgan’da Tarihi Eser Kaçakçılığına Darbe

Altınordu’da Kaçak Cep Telefonu ve Emtia Operasyonu

Çakırtepe MTAL Öğrencisi Berat Berk Önbaş, Halterde Ordu İl Birincisi Oldu

Ordu’da Arıcılara Varroa İlaç Desteği Verilecek

Eğitime giden yollar asfalt ile buluştu...

“Bayramca Millet Bahçesi’ni Kısa Sürede Şehrimizin Hizmetine Sunacağız”

1 ASIRLIK ASMA KÖPRÜ'DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Rektör Aydın, Samsun Medyası ile

Ordu’da 3 İlçede Daha Okullar Tatil..

Ordu’da Kar Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara

Elvin Duru Gedik, okçuluk branşında Ordu İl Birincisi oldu.

Ünye’de Eğitime Kar Engeli..

Çolakoğlu'ndan Yalı Kumsalı ve Çamlık İçin Önemli Açıklamalar

ÜNYE’DE TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kabataş’ta Ev Yangını Korkuttu

NACİ ŞANLITÜRK’TEN BAKAN URALOĞLU’NA “ORDU” TEPKİSİ

ŞANLITÜRK’TEN FATSA ÇEVREYOLU TEPKİSİ: “BİTMEYECEK PROJE YOKTUR”

BELEDİYE BAŞKANI TAVLI VE BAŞKAN ALPARSLAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GÜDEK GÜVEN TAZELEDİ

AKKUŞ ESNAF ODASI’NDA GÜVEN TAZELENDİ

AKKUŞ’TA EĞİTİME KAR ENGELİ

ALTINORDU ŞAHİNCİLİ’DE 40 YILLIK İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ

Karlıbel: “Ünye İl Olursa Hiçbir Şey Değişmez”

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Havaş Ücretlerine Yeni Zam

Irmak Caddesi’nde Yeni Güzergâh Trafiğe Açılıyor

Yarı olimpik yüzme havuzu ve çok amaçlı spor salonu inşaatı yükseliyor.

AKKUŞ BELEDİYESPOR İKİNCİ YARIYA GALİBİYETLE BAŞLADI

161 KİŞİLİK UMRECİ KAFİLESİ KUTSAL BELDELERE UĞURLANDI

A MİLLİLER EURO 2028 ELEME GRUPLARINDA

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9