• BIST 100

    17283,06%0,88
  • DOLAR

    43,70% -0,04
  • EURO

    51,85% -0,13
  • GRAM ALTIN

    7030,14% -0,63
  • Ç. ALTIN

    11658,37% -0,80

Haziran Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Haziran ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

3.06.2024 14:40:00 454 0
Haziran Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

 

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutan Vekili Teğmen Berkan Eren, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bölgedeki terör olayları ve istatiktik durum ve alınan tedbirlerle ilgili bir sunum yapılarak, Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.

Bölücü terör örgütlerinin bölgedeki son durumu, İlimizin jeopolitik önemi, silahlı terör örgütü üyeliği, yöneticiliği,  kırsal alan ve örgüte katılıma ilişkin son durum, ilimizde yapılan risk analiz çalışmaları, Karadeniz açılımı, arazinin faaliyetlere etkisi, terör suçlarından aranan şahıslar başta olmak üzere, operasyon durumu, icra edilen faaliyetler  ile şok yol kontrol faaliyetleri ile ilgili sunumu dikkatlice takip eden Vali Muammer Erol, güvenlik güçlerimize teşekkür ederek, işlerinde kolaylıklar ve başarı dileğinde bulundu.

Toplantıda özellikle, 15-25 yaş arası gençlerin bölücü terör örgütü tarafından hedef kitle olduğu belirtilerek, Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gençlerimize yönelik gezi, konferans ve spor organizasyonları yaparak, bölücü terör örgütlerine karşı  bilgilendirme ve önleme faaliyetleri düzenlendiği vurgulandı.

“Kurban Keserken Çevre Kirliliğine Karşı Hassas Olalım”

Vali Erol, İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurban keserken özellikle atıkların kirlilik oluşturmadan, başkalarını rahatsız etmeden çevre kirliliğine karşı hassas davranmalarını istedi ve belediyelerin erkenden kurban kesim yerleri ile ilgili tedbir alarak planlama yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Bayram Tatilinde Hız Limitine Uyalım, Uykusuz Araç Kullanmayalım”

Kurban bayramı ile birlikte yaz tatilinin de başladığını söyleyen Vali Erol, “İl  dışından yaz göçü erken başlayacak gibi gözüküyor.  Vatandaşlarımızdan karayollarında güvenlik güçlerinin aldığı tedbirlere, hız limitine, uykusuz araç kullanmama gibi hususlara dikkat etmelerini rica ediyorum”dedi.

“Denize Girilmesi Yasak Olan  Yerlerde Uyarı Levhaları Mutlaka Konulmalı”

Vali Erol, ”Yaz mevsimi geliyor. 121 km deniz sahili sınırımız bulunuyor. Belediyelerimizin sorumluğu altında olan plajlarımız var. Plajlarda belediyelerin aldığı tedbirlere ilave olarak güvenlik açısından ne tedbir alınabilir. Sahil Güvenlik ve Jandarmamız takip ediyor. İzinli plajlarda cankurtaran mutlaka olması gerekiyor. İzinsiz yerlerde denize girilmemesi uyarı levhaları mutlaka konulmalı” diye konuştu.

“Sahilde Kıyıların  Kaçak ve Gasp Edilmesine Hiçbir Şekilde Müsaade Edilmeyecektir”

Birçok ilde sahillerde kıyıların  kaçak ve gasp edilerek işgal edilğini, ücretli yerler olarak işletilmeye başalndığını ve vatandaşların buralardan yararlanmansının engellendiğini belirten Vali Erol, ilimizde böyle bir durumunun söz konusu olmadığını ifade ederek, ”Sahil ilçelerimiz hassasiyetle bunun üzerinde duracaktır. Çevre İl Müdürlüğümüz sahildeki kullanım nedir bakacak. kim neyi ne maksatla ne zamandan beri nasıl kullanıyor. Onunda bir fotoğrafını görmüş olacağız. Vatandaşın denizden yararlanmasını engellemeye dönük illegal hak etmedikleri bir gelire dönük fırsatı kimseye hiçbir şekilde vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız Kamuya Ait Gereksiz Harcama ve Yersiz Çalışma Gördüğünde Bize Ulaşsın”

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile ilgili olarak ta görüşlerini açıklayan Vali Muammer Erol, “Bu genelgemizden mülki amirler, kamu kurum ve kuruluşlarının sorumlu amirleri haberdarlar ve tasarruf tedbirleri genelgesi doğrultusunda alınması gereken tedbirleri ve yapılması gereken işleri ihmal, etmemeye çalışıyoruz, etmeyeceğiz. Bu noktada Tasarruf Terbileri Genelgesinden ve içeriğinden gündeme geldiği günlerde kamuoyu basın aracılığı ile haberdar oldu ama o diri tutularak otokontrol adına vatandaşımızdan da destek ve yardım bekliyoruz. Yani herhangi bir yerde kamuya ait israf, gereksiz harcama, yersiz çalışma gördüklerinde en kısa sürede ilçelerde Kaymakamlarımıza, ilde bize ulaşarak uyarsınlar. Tasarruf tedbirleri Genelgesinin hayata geçirilmesi adına biz de topyekûn Ordu’da sorumlular ve vatandaşlar adına bir tavır almış, geliştirmiş olalım”diyerek, konuşmasını tamamladı.

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ FIRINLARA SIKI DENETİM

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye’den Ramazan Mesajı: “Vatandaş Sofrasını Kurmakta Zorlanıyor”

ORDU’DA JANDARMADAN ASAYİŞ UYGULAMASI: 44 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ORDU’DA ASAYİŞ UYGULAMALARINDA 30 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ORDU’DA 1 HAFTADA 35 YARALAMALI TRAFİK KAZASI

BAŞKAN GÜLER: “BU ŞEHİR HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral’dan Başkan Dal’a Ziyaret

BAŞKAN KİBAR ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kübra Aktürk’ten Oney Flash FM’e Anlamlı Ziyaret...

52 ORDUSPOR’DAN TARAFTARA TEŞEKKÜR!

EVDE BOZULAN EŞYALARINI KENDİLERİ TAMİR ETTİ…

ALTINORDU’DA BÜLBÜL DERESİ KÖPRÜSÜ HİZMETE AÇILDI

FATSA FATİH MAHALLESİ’NDE 5 BİN METRELİK İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR

Motosiklet Kazası Genci Hayattan Kopardı

Akkuş Belediyespor İzmir’den Mağlubiyetle Döndü!

Başkan Güllü, güven tazeledi.

Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın Babası Ali Acar Hayatını Kaybetti

ALEV ALATLI KİTAP KAFE GENÇLERİN HİZMETİNE AÇILDI

Ünye’de 18. Karadeniz Off-Road Kupası Gala Gecesi Düzenlendi...

Başkan Tavlı, Başkan Güler ve Başkan Kibar Ünyelilerle Buluştu...

Ünye Fen Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

Barış Çamoğlu Vefat Etti...

Batlama Spor Kulübü -0 Ünye 1957 Spor -0

Terme Karma Organize Sanayi Bölgesi Samsun’un Yeni Sanayi Üssü Olma Yolunda...

Çiftçi ve Esnafa Kredi Kolaylığı..

Korgan Belediyesi Kadın Konuk Evi Açılıyor...

Ünye’de eTwinning Başarısı

Yeni Başkan Etem Yücel oldu.

Prof. Dr. Karabekiroğlu: “Zorbalık, doğru müdahale ile çözülecek bir sorundur”

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLECEK.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12