-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,16% -0,12
-
EURO
50,84% 0,75
-
GRAM ALTIN
7114,40% -0,29
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
HEDEF: SIFIR BEBEK ÖLÜMÜ
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde bebek ölümlerini en aza indirmek amacıyla önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
HEDEF: SIFIR BEBEK ÖLÜMÜ
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde bebek ölümlerini en aza indirmek amacıyla önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Kurulu, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün başkanlığında toplandı.
9 Aralık 2024 tarihinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Timur, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Yasin Ergül, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Kubilay Vural, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Volkan Karabacak, Uzm. Dr. İrem İyigün, Uzm. Dr. Burak Sarıaydın, ve Uzm. Dr. Burcu Özata katılım sağladı.
Çözüm Önerileri ve Hedefler
Toplantıda, ilin bir önceki yıl bebek ölüm verileri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik alınacak tedbirler ve yapılacak müdahaleler görüşüldü. Özellikle ölü doğumların önlenmesi ve bebek ölümlerinin mümkün olan en az seviyeye çekilmesi adına çeşitli öneriler ve stratejiler geliştirildi.
Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, “Sağlık Bakanlığı’nın politikaları doğrultusunda hareket ederek, bebek ölüm oranlarını sıfıra indirme hedefimiz var. Bu yönde bilimsel yaklaşımlar ve saha çalışmalarıyla sonuç odaklı ilerleyeceğiz” açıklamasında bulundu.
Toplantıda alınan kararların, bebek sağlığını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle destekleneceği ve bu projelerin tüm sağlık kuruluşları ile iş birliği içinde hayata geçirileceği belirtildi.
Hedef Sıfır Bebek Ölümü projesi kapsamında toplumun bilinçlendirilmesine yönelik eğitim programları da düzenlenecek. Bu sayede, erken müdahale ile bebek ölümlerinin önüne geçilmesi planlanıyor.
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, bu kapsamda yürütülecek çalışmalarla il genelinde sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyor.
Samsun’da Bayram Trafiğine 8 Bin 109 Personelle Sıkı Denetim
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıl dönümünü anma programı belli oldu.
Ordu’da “Yılın Sağlık Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Ünye’de Aquapark ve Aile Plajı Projesinde Çalışmalar Sürüyor
YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERDİ...
CHP’den Ünye Yalı Kumsalı Açıklaması: “Şeffaflıktan Uzak Müdahalelere Sessiz Kalmayacağız”
“İŞTE SİZE TÜRK NEZAKETİ”
Prof. Dr. Zeybek: “Füzeler depremleri tetikleyici unsur olabilir ancak deprem meydana getiremez”
KENTSEL DÖNÜŞÜM ANADOLU MAHALLESİ İLE BAŞLIYOR
ÜSTP’den Türkiye İkincisi Milli Okçu Yunus Ateş’e Tebrik Ziyareti
İlber Ortaylı’nın ismi Trabzon'da yaşatılacak
ORDU’DA KAYAK SPORUNUN ALTYAPISI GÜÇLENİYOR
FECİ KAZADA YARALANAN OLMADI!
KUMRUSPOR’DAN RAKİPLERİNE GÖZDAĞI..
Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatı Yiğitler’de İftar Programına Katıldı
Akkuş’un Efeleri Fenerbahçe’ye 3-1 Mağlup
Ordu Valisi Muammer Erol’dan Kadir Gecesi Mesajı
İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı Tedbirleri Genelgesini Yayımladı
Başkan Alparslan’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN GÜLER’DEN KADİR GECESİ MESAJI
ÜNYE SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİ’NDEN AİLE İFTARI
Göksu Kepçeli Yaylası’nda Çöp Tesisi Tepkisi...
Adıgüzel: “Kurul Antik Kenti’nin Altının Oyulması Tarihe Saygısızlıktır”
Vali Tavlı, Polis Uygulama Noktasında Emniyet Personeliyle İftar Yaptı
Fatsa Belediyesi Kademe Birimiyle Yılda 12,4 Milyon TL Tasarruf Sağladı
Vali Erol, “Ramazan Bayramı Güvenlik Tedbirleri Toplantısı”na Katıldı
BAŞKAN HİLMİ GÜLER'DEN KADİR GECESİ MESAJI
Ünyeliler İstanbul’da İftar Sofrasında Buluştu
Akkuş’ta “Ramazan ve Oruç Bilinci” Konferansı Düzenlendi
ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜ CİHAZI CEZALARINA DURDURMA KARARI
Yükleniyor






