-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,44% 0,35
-
GRAM ALTIN
6448,24% 0,39
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
HEM YÖRESEL HEM ORGANİK
Ordu Büyükşehir Belediyesi destekleri ile kurulan kadın kooperatifleri Ordu’da yöresel tatları gün yüzüne çıkarıyor. Kadınlar hem üretime katkı sunarken hem de ev ekonomilerine girdi sağlıyor
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği 2019-2024 yılları arasında Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile kurulan kadın kooperatiflerinin sayısı 19 olurken kurulan kooperatiflerle birlikte birçok kadın ürünlerini pazarlayarak ekonomik kazanç elde ediyor.
Başkan Güler’in girişimleri ile Ordu’nun yöresel lezzetlerinin gün yüzüne çıkartılması amacıyla başlatılan projelerle unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce ürün tekrar üretime kazandırıldı. Fatsa ilçesi Gaga Gölü kenarında satış işletmesi kuran ve 14 üyesi ile çevre ilçelerden ürünlerin satıldığı yer haline gelen Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi 7’den 70’e her kesimin uğrak noktası oldu. Büyükşehir Belediyesinin Gaga gölü çevre düzenleme çalışması sonrası daha da aktif hale gelen kooperatif yöresel ürünlerin yerli ve yabancı turistlere sunumu ile dikkatleri üzerine çekiyor.
7 ilçeden ürünler burada satılıyor
Ordu’nun 19 ilçesinde kurulan kadın kooperatiflerinden birisi olan Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’nde çevre ilçelerde üretilen ürünler satılıyor. Satış noktasında, yöresel yemekler, el işleri, kurutulmuş meyve ve sebzeler, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri, fındık çeşitleri, dolma, kivi, kuru yufkalar ve daha onlarca ürünler kadınlar tarafından üretilerek satışa sunuluyor. 7 ilçeden getirilen ürünler satışı yapıldıktan sonra ürün sahiplerinin hesaplarına paraları aktarılıyor. Bu sayede kadınlar hem üretime katkı sunmuş oluyorlar hem de ev ekonomilerine katkı sunmuş oluyorlar.
Gaga Gölünün çevre düzenlemesini avantaja çevirdiler
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa süre içinde Ordu turizmine kazandırılan Gaga Gölü çevre düzenlemesi çalışmalarının kendilerine büyük avantaj getirdiğini ifade eden Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi Başkanı Refiya Beylik, “Gaga gölü çevre düzenlemesi sonrası bize olan ilgi daha da arttı.
ÜNYE’DE AKIL VE ZEKA OYUNLARI İLÇE FİNALLERİ TAMAMLANDI
FATSA'DA 89 MAHALLEDE YOĞUN MÜCADELE
Dünya Tiyatro Günü’ne Özel “Garip” Oyunu Sahnelenecek
Ünye Kadın Futbol Kulübü’ne Tesis Müjdesi
EYÜPLÜ’DE , YILLARIN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ...
SAMSUN'DA 3 ÖNEMLİ PROJE HİZMETE AÇILIYOR
BAKAN OSMAN AŞKIN BAK’TAN ÜNYE’YE SPOR HİZMETLERİ YATIRIMI
“Türkiye’nin Gücü Orman” Etkinliğinde Fidanlar Toprakla Buluştu…
Fatsa Evinde Mağlup…
ORDU'DA MİLYONLARCA BİTKİ VE AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU
“KEŞKE DERE YOLU YAPILSAYDI”
ÜNYE’DE YAŞLILARA SAYGI HAFTASI’NDA ANLAMLI BULUŞMA
Eyüp Fatsa’dan Lokomotif Programında Dikkat Çeken Açıklamalar...
Halter Genç A-B Kızlar Türkiye Birinciliği Yarışmaları Ünye’de Gerçekleşecek
BATIPARK MİLLET BAHÇESİ YAZ SEZONUNA HAZIRLANIYOR
ORDU’DA DURAKLAR HİJYENİK HALE GETİRİLİYOR
Altınordu’da Yaşlılara Saygı Haftası’na Anlamlı Etkinlik
Başkan Tavlı, BATIPARK’ta Sezon Hazırlıklarını İnceledi
Başkan İsa Demirci: “Akkuş’ta Yol Çalışmaları Hız Kesmeden Sürecek”
Vali Erol, Kabadüz İlçemizde ÇED İncelemesinde Bulundu
AYAZLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HİZMETE HAZIR
8. SAMSUN ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
OMÜ ile Yeşilay Samsun Şube Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
ESKİPAZAR SPOR KOMPLEKSİNİN İNŞASI SÜRÜYOR
AKYAZI MAHALLESİNDE HATALI PARKA DUBALI ÖNLEM!
AKARYAKITTA ÇİFTE İNDİRİM BEKLENTİSİ...
MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
ALTINORDU’DA RAMAZAN RUHU 7’DEN 70’E YAŞANDI..
Müdür Alan’dan Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’na Ziyaret
Ordu’da Karayolları Yatırımları Hız Kazanıyor
Yükleniyor






