• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,59% 0,15
  • EURO

    51,56% 0,33
  • GRAM ALTIN

    6941,29% 3,11
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Erol’un Başkanlığında Yapıldı

2025 yılının 1. İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.

18.01.2025 10:33:00 431 0
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Erol’un Başkanlığında Yapıldı

 

 

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İl Jandarma Komutan Vekili  Yarbay Sabittin Keskin, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Petek, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit, Akkuş Belediye Başkanı isa Demirci, Çamaş Belediye Başkanı Leyla Çıtır, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürü Ersin  Çakır, Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Fahrettin Seyhun Karabay, İlçe Belediye Temsilcileri, HayKonfed Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir ile İl Hayvanları Koruma Kurulu Üyeleri katıldı.

Senede dört kere yapılması  gereken toplantıda, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Mühendisi Ufuk Bahçeci tarafından yapılan sunumda; “Belediyeler, 31 Aralık 2028 tarihine kadar hayvan bakımevleri kurmak, iyileştirme işlemlerini gerçekleştirmek ve sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye kadar bakmak için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayırır. Bu oran büyükşehir belediyelerinde binde üç olarak uygulanır. Ayrılan ödenekler başka bir amaç için kullanılamaz.” cümlelerine yer verdi. 

Bahçeci, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakım evlerine götürülmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekerek, bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması gerektiğini ve sahiplendirilinceye kadar hayvan bakım evlerinde barındırılmak zorunda olduğunun altını çizdi.

Yeni yönetmeliğe göre büyük ve küçük ırk tanıtımının getirildiğini ifade eden Bahçeci, cidago yüksekliği 40 cm ve üzerinde olan köpeklerin büyük ırk olarak tanımlandığını, ayrıca İl Hayvanları Koruma Kurullarının görevlerine kişilerin hayvan bakımevlerinden sahipleneceği hayvan sayısının belirlemenin eklendiğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Fahrettin Seyhun Karabay, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Altınordu Geçici Hayvan Bakımevinin 2024 yılındaki çalışmaları ile ilgili kurula bilgi vererek, 2024 yılında 2557 kısırlaştırma işleminin yapıldığını, 315 ortopedi operasyonu, 752 yumuşak doku operasyonu olmak üzere 8.512 hayvana tedavi işlemi uygulandığını söyledi.

Karabay, “2024 yılında 369 dostumuzu bakım evlerine ait sosyal medya hesabından, gönüllü kişiler ile birlikte yeni ailelerine kavuşturduk” diye konuştu. 

Toplantıda Ünye Belediye Başkanlığınca Kompos Ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi ile, içerisinde ameliyathane, muayenehane, laboratuvar, bakım odaları, morg, 16 adet küçük yavruya hizmet edebilecek küçük kulübeler, karantina gibi bir çok alanların yer alacağı yeni inşaat projesi ile ilgili bilgi verildi. 

Toplantının gündem maddelerinden olan köpeklerden kaynaklanan saldırı vakaları, kuduz, bulaşıcı hastalık şikâyetlerinde mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde 5199 sayılı kanunun 7. maddesi ve kuduz hastalığından korunma ve kuduz hastalığı ile mücadele yönetmeliği ivedilikle ilgili kamu kurumlarınca çalışma yapılması görüşüldü. 

Toplantı, talep ve önerilerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Başkan Güdek "SGK’dan Esnafa Prim Borcu Yapılandırmasında Kolaylık Getirildi"

Samsun’un Coğrafi İşaretli Ürünleri Sergide Tanıtıldı

Fatih Anadolu Lisesi Öğrencisi Hakan Kaymaz, Judo Milli Takımı’na Seçildi

Etimesgut Belediyesi’nden Promosyon Sözleşmesinde Bir İlk

ÜNYE BELEDİYESİ ARAMA VE KURTARMA EKİBİ AKREDİTASYON YOLUNDA

YKS ÜCRETLERİ ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN

Milli Takım seçmelerinden 9 madalya ile döndü

İl birincisi Ünye Atatürk Ortaokulu..

Ünye Ticaret Borsası’ndan Kahverengi Kokarca ile Mücadeleye Destek

DENEYAP ATÖLYESİ 2026 BAŞVURULARI BAŞLADI!

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ORDULU VATANDAŞLAR KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

TÜNELDE KAZA!

Grip Şubat Ayında Zirve Yapıyor!

Ünye Kent Konseyi ile Yeni Program İçin İlk Adımları Attık...

YKS Ücretleri Altınordu Belediyesi’nden

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, Off Road Sporcularına Destek Verecek

BAŞKAN TAVLI, HAFTANIN YORUMU’NDA!

ORDULULAR GÜNÜ’NDE 52 KM KOŞTULAR

ORDU JANDARMA EKİPLERİNDEN BÜYÜK OPERASYON!

ÜNYE’YE İL BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ!

ÜNYE, EMITT TURİZM FUARI’NDA TANITILIYOR

ATIKLAR EKONOMİYE GÜÇ KATACAK

Başkan Özgür Şahin “İnsanlar Borçla Değil Çalışarak Ayakta Kalmalı”

ORDULULAR GÜNÜ KOŞUSU BAŞLADI

Vali Erol: Kişilere Karşı İşlenen Suçlarda %20 Azalış Sağlandı

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ VATANDAŞLARIN KULLANILIMINA SUNULDU

YANGIN PANİK YARATTI!

AKKUŞ’A EKSKAVATÖR MAKİNESİ HİBE EDİLDİ

Ordu Valisi Erol’dan 6 Şubat Depremi Yıl Dönümü Mesajı

CHP’Lİ NİLGÜN YILMAZ: “LAİKLİK, CUMHURİYETİN VAZGEÇİLMEZ TEMİNATIDIR”

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9