• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,19% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5894,37% 0,65
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

KIBRIS KAHRAMANLIK GEZİSİ SONA ERDİ

BAŞKAN TEPE’DEN LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİNE ZİYARET

YEREL 12.12.2025 21:54:00 136 0
KIBRIS KAHRAMANLIK GEZİSİ SONA ERDİ

Altınordu Belediyesi’nin kentte yaşayan Kıbrıs gazileriyle birlikte kardeş vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) düzenlediği kahramanlık gezisi tamamlandı. Duygu dolu anlara sahne olan dört günlük programda gaziler, 51 yıl sonra yeniden Kıbrıs’a giderek destan yazdıkları topraklarda anılarını tazeledi.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gazileri, yarım asır sonra bir kez daha KKTC’de bir araya getirdi. Altınordu Belediyesi ile Kıbrıs Platformu iş birliğinde Başkan Ulaş Tepe’nin öncülüğünde kentte yaşayan gaziler ve şehit ailelerinden oluşan 42 kişilik kafile, 8–11 Aralık tarihleri arasında Kıbrıs’ın tarihi noktalarını ziyaret etti. Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olan Muhabere Astsubay Başçavuş Bayram Gümüş’ün ailesinin de yer aldığı ‘5. Kıbrıs Barış Harekâtı Muharebe Alanları Programı’ kapsamında dört gün boyunca Dr. Fazıl Küçük Anıtı, Rauf Denktaş Anıtı, Çıkarma Plajı, Müze Gemi, Gazi Tank Anıtı, Atak Tepe, Keskinsırt, Karaoğlanoğlu ve Boğaz Şehitlikleri, Muratağa–Sandallar–Atlılar Şehitlikleri, Komuta Karargâh Müzesi, Gazimağusa ve Kapalı Maraş ziyaret edilerek hem tarih hem de milli hafıza yeniden hatırlandı.

BAŞKAN TEPE’DEN LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİNE ZİYARET

Program kapsamında Başkan Ulaş Tepe, gazilerle birlikte Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi ziyaret etti. Başkan Tepe, günün anlam ve önemine binaen Büyükelçi Başçeri’ye plaket takdim ederken, Altınordu Belediyesi’nin çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Başkan Tepe ayrıca, Lefkoşa Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Soner Yıldırım ve İletişim Müşaviri Cihangir Şahin ile de bir araya geldi.

GAZİ ÖMER AMCA’DAN DUYGULANDIRAN ŞİİR

Gezinin son gününde anlamlı bir an yaşandı. Kıbrıs Gazisi Ömer Özkurt, Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği’ndeki toplantı sırasında kürsüye çıkarak Başkan Ulaş Tepe için özel olarak yazdığı şiiri okudu. Vatan sevgisi ve kahramanlık duygularıyla örülü dizeler, salonda duygusal anlara neden oldu.

ŞEHİT AİLESİNE TÜRK BAYRAĞI TAKDİMİ

Başkan Tepe, ziyaretler sırasında Kıbrıs Barış Harekâtı’nda şehit olan Muhabere Astsubay Başçavuş Bayram Gümüş’ün eşi Muteber Gümüş, kızı Serpil Gümüş Tıkış ve oğlu Ali Gümüş’e ay-yıldızlı Türk bayrağı takdim ederek ailenin acısını bir kez daha paylaştı.

BAŞKAN TEPE: GAZİLERİMİZ, TARİHİMİZİN EN KIYMETLİ SAYFALARINI YAZAN ULU ÇINARLARIMIZDIR

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Barış Harekâtı, milletimizin bağımsızlık iradesinin, vatan sevgisinin ve fedakârlığının en güçlü göstergelerinden biridir. Bugün bu tarihi mirası taşıyan gazilerimizi yeniden aynı topraklarla buluşturmak hem geçmişle bağlarımızı tazelemiş hem de geleceğe dair ortak hafızamızı güçlendirmiştir. Gazilerimiz, ülkemizin huzuru ve güvenliği için göğsünü siper eden, cesaretleriyle tarihimizin en kıymetli sayfalarını yazan ulu çınarlarımızdır. Onların hatıralarına sahip çıkmak, yaşadıkları mücadeleyi yeni nesillere aktarmak ve her daim yanlarında olmak bizim temel görevlerimizden biridir. Kıbrıs gazilerimizi, 51 yıl sonra yeniden kahramanlık destanının yazıldığı bu topraklarda bir araya getirmek bizim için büyük bir onur ve sorumluluktu. Bu anlamlı buluşmanın, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki güçlü kardeşlik bağlarının daha da pekişmesine vesile olduğuna inanıyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

KIBRIS KAHRAMANLIK GEZİSİ SONA ERDİ

İş birliği protokolü imzalandı.

Yanık, Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Atandı...

ÜNYE’DE 8 ADRESE TEFECİLİK OPERASYONU!

İYİ PARTİ ORDU’DA YENİ DÖNEM: BAŞKAN FATİH TİTİZ “A TAKIMI”NI AÇIKLADI

Altınordu Belediyesi Küçük İşler Tamir Atölyesi Açtı

Özer'in dokunuşu ile Akkuş Gençlik Merkezi'ne kavuştu...

TEHLİKE OLUŞTURDUĞU İÇİN YIKILMIŞ..

Kokarca İstilası ve Fındığın Geleceği Konuşuldu.

ÜNHADER’den Başkan Uslu’ya Teşekkür Plaketi

Fen İşleri Daire Başkanı Yalçın Dumlu, “Haftanın Yorumu” programında

Ünye Çamlık Kafe Restoran’dan Dünya Mutfağı Esintili Yeni Menü

Fatsa Belediyesi’ne bağlı Kademe Birimi, belediye hizmetlerinde önemli bir rol üstleniyor.

Özer’den 4 ilçeye müjde…

Ünye’de Fındık Fabrikasına EYP’li Saldırı,,,

Vargeloğlu’ndan Ünye’de Okul Ziyaretleri..

Hasan Çolakoğlu’ndan Ünye MYO’da İlham Veren Girişimcilik Söyleşisi.

153 Restoranlar'da , günlük dört çeşit tabldot menü yalnızca 90 TL.

OSMAN ÖZKAN VEFAT ETTİ.

YUNUS EMRE EĞİTİM KURUMLARINDAN GURUR DOLU BAŞARI: “YILIN ŞAMPİYONU YİNE BİZİZ!”

TERME’DE DE ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA SAMKART DÖNEMİ BAŞLIYOR..

42 YILLIK TECRÜBE TEKRAR ÜNYE’DE

TERME’DE EKONOMİK DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

DZ Gelinlik’ten Maliyetine Satış Fırsatı: Son Gün 30 Aralık!

ÜNYE VETERİNER SOKAKTA ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Altınordu Yılbaşı Ruhunu Yaşayacak

KADİR İNANIR’DAN MESAJ : “İYİLEŞİNCE GELECEĞİM”

Ekonomist Dergisi, “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” Açıklandı...

2. Gastronomi Çalıştayı düzenlendi.

KİBAR “AYDINLATMA ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8