14155,46%0,76
42,69% 0,23
50,15% 0,06
5897,70% 0,71
9533,17% 2,62
Fatsa Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Yener Dikbaş, mahallede artan boşanma vakalarına dikkat çekerek, aile bütünlüğünü korumaya yönelik önemli bir sosyal projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.
Muhtarlığa her gün çok sayıda Aile Mahkemesi evrakı ulaştığını belirten Dikbaş, boşanma sürecinin en büyük mağdurunun çocuklar olduğuna vurgu yaptı. Dikbaş, “Boşanma sürecinde olan çiftlerimiz bilmelidir ki, asıl zarar gören çocuklardır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın annesiz, babasız büyümemesi ve topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması için harekete geçiyoruz” dedi.
Ücretsiz Aile Danışmanlığı Hizmeti Başlıyor
Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığı bünyesinde ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti verileceğini duyuran Dikbaş, bu kapsamda uzman psikolog, psikiyatrist ve aile terapistlerinden oluşan bir ekip kurduklarını açıkladı.
Altyapı, yol, su, aydınlatma, park ve bahçe hizmetlerinin belediyelerce yürütüldüğünü ifade eden Dikbaş, asıl önemli olanın “devleti ve milleti ayakta tutacak nesilleri iyi bireyler olarak yetiştirmek” olduğunu söyledi.
Sosyal Yardımlar Aralıksız Sürüyor
Muhtar Dikbaş, görev süresi boyunca tatil ve sosyal hayatı bir kenara bırakarak mahalleye hizmet ettiğini belirterek, zor bir süreçten geçtiklerini dile getirdi. Son dönemde iki vatandaşın vefatı, iki ev yangını ve birçok sosyal yardım çalışmasını örnek gösteren Dikbaş, şu bilgileri paylaştı:
• 2 hastane yatağı
• 2 tekerlekli sandalye
• 2 soba
• 5 aileye gıda yardımı
• 9 ailenin çocuk bezi ve mama ihtiyacı
yardımlarının gece yarılarına kadar ulaştırıldığını ifade etti.
Mahallede gerçek anlamda ihtiyaç sahibi hasta, engelli, yetim ve mağdur tek bir aile bırakmadıklarını belirten Dikbaş, destek veren gönüldaşlara teşekkür etti.
“Muhtar Sadece Muhtar Değildir”
Muhtar Yener Dikbaş açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Muhtar sadece muhtar değildir; ana, baba, abi, kardeştir. Mahallemin bütün insanları değerlidir. Önemli olan mevki ve makam değil, o makama layık olmaktır. Biz kara günlerin dostlarıyız.”
Açıklama, “Kalın sağlıcakla” ifadeleriyle sona erdi.