• BIST 100

    16734,87%0,23
  • DOLAR

    43,51% 0,06
  • EURO

    51,43% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7040,93% 1,92
  • Ç. ALTIN

    11951,97% 1,42

OMÜ Hemşirelik Bölümü Birinci Sınıf Öğrencileri Üniformalarını Giydi

1. sınıf öğrencileri, düzenlenen ‘V. Üniforma Giyme Töreni’ ile üniformalarını giydi.

28.03.2025 13:18:00 621 0
OMÜ Hemşirelik Bölümü Birinci Sınıf Öğrencileri Üniformalarını Giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri, düzenlenen ‘V. Üniforma Giyme Töreni’ ile üniformalarını giydi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tören OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Pancar Yüksel, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mahmut Yaran, Doç. Dr. Gülcan Taşkıran Eskici, Hemşirelik Bölüm Başkanı Vekili Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, OMÜ SUVAM Hemşirelik Müdürü Arzu Samsun, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Aysun Gökçe, Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları, bölüm öğrencileri ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.

“Bu üniformanın öğrencilerin mesleki değer ve yetkinliklerini temsil eden bir rehber”

Program öğrenci hemşireler ve düzenleme kurulu adına konuşan Hemşirelik Esasları AD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seval Ağaçdiken Alkan’ın konuşması ile başladı. Hemşirelik mesleğinin felsefe ve dinamizminin temel bir sembolü olarak hemşire üniformasının anlamını vurgulayan Alkan, öğrenci hemşirelerin ilk üniforma giyme heyecanlarını paylaştığını, bugünden başlayarak bu üniformanın onların mesleki değer ve yetkinliklerini temsil eden bir rehber olduğunu bildirdi. Ayrıca Alkan, konuşmasının son bölümünde, Hemşirelik Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Birsen Altay’a, Hemşirelik Bölümü adına saygı ve iyi dileklerini iletti.

“Hemşirelik Bölümü güncel standartlara ve mesleki değerlere temellenmiş kaliteli bir eğitim sunuyor”

Açılış konuşmasında Hemşirelik Bölümü Başkan Doç. Dr. Oya Sevcan Orak ise Hemşirelik Bölümün güncel standartlara ve mesleki değerlere temellenmiş kaliteli bir eğitim misyonu üstlendiğini bildirdi. Bu kaliteli eğitimin bir kültür olarak hemşirelik bölümünde yerleştiğini bildiren Orak, bu kalite ve kültürün özveri ile çalışan bir ekibin ürünü olduğunu vurguladı.

“Hemşirelik mesleğinin sağlık ekibinin etkin bir üyesi” Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra PANCAR Yüksel de hemşirelik mesleğinin sağlık ekibinin etkin bir üyesi olarak hemşireliğin öneminden bahsetti. Ardından hemşire üniformasının sağlık sistemindeki simgesel anlamını vurgulayan Yüksel, törene katılan öğrenci hemşirelerin heyecanını paylaştığını bildirerek öğrencilere iyi dileklerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Cansev Bal, Hemşirelik Bölümü adına Emekli Öğr. Üyesi Sayın Prof. Dr. Birsen Altay’ın hemşirelik bölümünün yapılanması, gelişimi ve eğitimine verdiği önemli katkılarını aktardı ve bölüm adına teşekkürlerini iletti. Daha sonra Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç, Altay’a çiçek takdim etti.

Hemşirelik mesleği ve üniformanın tarihsel gelişimine vurgu yapan konferans düzenlendi Tören, Prof. Dr. Özen Kulakaç’ın açılış konferansı ile devam etti. Günün anlamını ve mesleki profesyonelliğin önemini vurgulayan Hemşirelik Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç konferansında, “Hemşirelik mesleği ve üniformanın tarihsel gelişimine vurgu yaparak ikonikleşen hemşire üniformasının değerinden bahsetti. Prof. Dr. Kulakaç, ilk hemşire üniformasının Nightingale tarafından Kırım Savaşı’nda daha etkin bakım sunulması amacıyla kullanıldığını belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Kulakaç, çağdaş hemşireliği tanımlamaya devam eden üniformanın tarihini ve zaman içinde değişimini anlamak, anlamlandırmak gerektiğini ve üniformanın, ontolojik yani varoluşsal bir anlama sahip olduğu kadar, aynı zamanda sosyal, teknolojik değişimlere de bir yanıt olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından birinci sınıf öğrencileri, modern Hemşireliğin dünyadaki ve ülkemizdeki öncüleri   olan Florence Nightingale ve Safiye Hüseyin Elbi’den mesleğe başlangıç ışığını almak üzere sahneye çıktı.

Törenin son bölümünde, öğrenci hemşirelere üniforma giyme töreni anısına belgeleri takdim edildi. 2025 yılı Üniforma Giyme Töreni belge takdiminin ardından, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

ALTINORDU’DA RAMAZAN AYI ÖNCESİ HALK ET’E YOĞUN İLGİ

YENİ MELET KÖPRÜSÜ IŞIKLANDIRILDI

Jandarma Aracının Üzerine Kar Kütlesi Düştü: 3 Yaralı

DEMİRCİ "BİZDE ADAM YEME LOBİSİ VAR!”

İYİ PARTİ ÜNYE İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN GENÇ’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR’İN SATRANÇÇILARI MİLLİ TAKIMDA

Ünye’de Arama ve Kurtarma Ekibi Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Vali Muammer Erol, Küçük Eslem’in İsteğini Yerine Getirdi

TEKKİRAZ MERKEZDE ASFALT KONFORU

İYİ Parti Grubu Karşı Çıkmasına Rağmen 17 Taşınmazın Satışı Kabul Edildi.

84 Afet Konutunun Kura Çekimi Gerçekleştirildi

19 İLÇEYE 107 İÇME SUYU DEPOSU KAZANDIRILDI

ALTINORDU BELEDİYESİ TAMİR BÜFESİ KURDU

Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Sağlık Alanında İş Birliği

ORDU’DA AFET KONUTLARININ KURA ÇEKİMİ YAPILDI!

Mahmut Özer’den Ordu’ya Doğalgaz Müjdesi: Dört İlçe ve 2. OSB İçin Süreç Başladı

FATSA ALEV ALATLI KİTAP KAFE AÇILIŞA HAZIR

BAŞKAN TAVLI VE BAŞKAN ALPARSLAN’DAN ALİ ÖZKAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BELEDİYE BAŞKANI TAVLI VE BAŞKAN ALPARSLAN’DAN GENÇ’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Ünye’de “Birbirimize Candan Bağlıyız” Kan Bağışı Seferberliği..

KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞIYOR...

19 İLÇEDE 107 İÇME SUYU DEPOSU HİZMETE SUNULDU...

ÜSTP’den Oda Başkanlarına Hayırlı Olsun Ziyareti

Ünye’de Şiddetli Rüzgâr Tabelayı Yerinden Kopardı

Berat Kandili Ünye İlçesinde Dualarla İdrak Edildi

Başkan Kibar, Ilıca Sarmaşık Mahallesi’nde Berat Kandili Programına Katıldı

KGK Başkanı Dr. Hasan Özçelik’ten Vali Muammer Erol’a Ziyaret

8 Yaşındaki Alparslan Memiş Hayatını Kaybetti

MEVSİM KIŞ OLSADA PAT PAT KAZASI BİTMİYOR!: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ALTINORDU’DA DENİZE DÜŞEN KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI...

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9