-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,14% 0,00
-
EURO
50,85% 0,04
-
GRAM ALTIN
7107,38% -0,02
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
OMÜ Hemşirelik Bölümü Birinci Sınıf Öğrencileri Üniformalarını Giydi
1. sınıf öğrencileri, düzenlenen ‘V. Üniforma Giyme Töreni’ ile üniformalarını giydi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri, düzenlenen ‘V. Üniforma Giyme Töreni’ ile üniformalarını giydi.
Atatürk Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tören OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Pancar Yüksel, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mahmut Yaran, Doç. Dr. Gülcan Taşkıran Eskici, Hemşirelik Bölüm Başkanı Vekili Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, OMÜ SUVAM Hemşirelik Müdürü Arzu Samsun, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Aysun Gökçe, Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları, bölüm öğrencileri ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.
“Bu üniformanın öğrencilerin mesleki değer ve yetkinliklerini temsil eden bir rehber”
Program öğrenci hemşireler ve düzenleme kurulu adına konuşan Hemşirelik Esasları AD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seval Ağaçdiken Alkan’ın konuşması ile başladı. Hemşirelik mesleğinin felsefe ve dinamizminin temel bir sembolü olarak hemşire üniformasının anlamını vurgulayan Alkan, öğrenci hemşirelerin ilk üniforma giyme heyecanlarını paylaştığını, bugünden başlayarak bu üniformanın onların mesleki değer ve yetkinliklerini temsil eden bir rehber olduğunu bildirdi. Ayrıca Alkan, konuşmasının son bölümünde, Hemşirelik Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Birsen Altay’a, Hemşirelik Bölümü adına saygı ve iyi dileklerini iletti.
“Hemşirelik Bölümü güncel standartlara ve mesleki değerlere temellenmiş kaliteli bir eğitim sunuyor”
Açılış konuşmasında Hemşirelik Bölümü Başkan Doç. Dr. Oya Sevcan Orak ise Hemşirelik Bölümün güncel standartlara ve mesleki değerlere temellenmiş kaliteli bir eğitim misyonu üstlendiğini bildirdi. Bu kaliteli eğitimin bir kültür olarak hemşirelik bölümünde yerleştiğini bildiren Orak, bu kalite ve kültürün özveri ile çalışan bir ekibin ürünü olduğunu vurguladı.
“Hemşirelik mesleğinin sağlık ekibinin etkin bir üyesi” Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra PANCAR Yüksel de hemşirelik mesleğinin sağlık ekibinin etkin bir üyesi olarak hemşireliğin öneminden bahsetti. Ardından hemşire üniformasının sağlık sistemindeki simgesel anlamını vurgulayan Yüksel, törene katılan öğrenci hemşirelerin heyecanını paylaştığını bildirerek öğrencilere iyi dileklerini iletti.
Açılış konuşmalarının ardından Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Cansev Bal, Hemşirelik Bölümü adına Emekli Öğr. Üyesi Sayın Prof. Dr. Birsen Altay’ın hemşirelik bölümünün yapılanması, gelişimi ve eğitimine verdiği önemli katkılarını aktardı ve bölüm adına teşekkürlerini iletti. Daha sonra Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç, Altay’a çiçek takdim etti.
Hemşirelik mesleği ve üniformanın tarihsel gelişimine vurgu yapan konferans düzenlendi Tören, Prof. Dr. Özen Kulakaç’ın açılış konferansı ile devam etti. Günün anlamını ve mesleki profesyonelliğin önemini vurgulayan Hemşirelik Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç konferansında, “Hemşirelik mesleği ve üniformanın tarihsel gelişimine vurgu yaparak ikonikleşen hemşire üniformasının değerinden bahsetti. Prof. Dr. Kulakaç, ilk hemşire üniformasının Nightingale tarafından Kırım Savaşı’nda daha etkin bakım sunulması amacıyla kullanıldığını belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Kulakaç, çağdaş hemşireliği tanımlamaya devam eden üniformanın tarihini ve zaman içinde değişimini anlamak, anlamlandırmak gerektiğini ve üniformanın, ontolojik yani varoluşsal bir anlama sahip olduğu kadar, aynı zamanda sosyal, teknolojik değişimlere de bir yanıt olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından birinci sınıf öğrencileri, modern Hemşireliğin dünyadaki ve ülkemizdeki öncüleri olan Florence Nightingale ve Safiye Hüseyin Elbi’den mesleğe başlangıç ışığını almak üzere sahneye çıktı.
Törenin son bölümünde, öğrenci hemşirelere üniforma giyme töreni anısına belgeleri takdim edildi. 2025 yılı Üniforma Giyme Töreni belge takdiminin ardından, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
Samsun’da Bayram Trafiğine 8 Bin 109 Personelle Sıkı Denetim
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıl dönümünü anma programı belli oldu.
Ordu’da “Yılın Sağlık Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Ünye’de Aquapark ve Aile Plajı Projesinde Çalışmalar Sürüyor
YKS GİRİŞ ÜCRETİ DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERDİ...
CHP’den Ünye Yalı Kumsalı Açıklaması: “Şeffaflıktan Uzak Müdahalelere Sessiz Kalmayacağız”
“İŞTE SİZE TÜRK NEZAKETİ”
Prof. Dr. Zeybek: “Füzeler depremleri tetikleyici unsur olabilir ancak deprem meydana getiremez”
KENTSEL DÖNÜŞÜM ANADOLU MAHALLESİ İLE BAŞLIYOR
ÜSTP’den Türkiye İkincisi Milli Okçu Yunus Ateş’e Tebrik Ziyareti
İlber Ortaylı’nın ismi Trabzon'da yaşatılacak
ORDU’DA KAYAK SPORUNUN ALTYAPISI GÜÇLENİYOR
FECİ KAZADA YARALANAN OLMADI!
KUMRUSPOR’DAN RAKİPLERİNE GÖZDAĞI..
Yeniden Refah Partisi Ünye Teşkilatı Yiğitler’de İftar Programına Katıldı
Akkuş’un Efeleri Fenerbahçe’ye 3-1 Mağlup
Ordu Valisi Muammer Erol’dan Kadir Gecesi Mesajı
İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı Tedbirleri Genelgesini Yayımladı
Başkan Alparslan’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN GÜLER’DEN KADİR GECESİ MESAJI
ÜNYE SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİ’NDEN AİLE İFTARI
Göksu Kepçeli Yaylası’nda Çöp Tesisi Tepkisi...
Adıgüzel: “Kurul Antik Kenti’nin Altının Oyulması Tarihe Saygısızlıktır”
Vali Tavlı, Polis Uygulama Noktasında Emniyet Personeliyle İftar Yaptı
Fatsa Belediyesi Kademe Birimiyle Yılda 12,4 Milyon TL Tasarruf Sağladı
Vali Erol, “Ramazan Bayramı Güvenlik Tedbirleri Toplantısı”na Katıldı
BAŞKAN HİLMİ GÜLER'DEN KADİR GECESİ MESAJI
Ünyeliler İstanbul’da İftar Sofrasında Buluştu
Akkuş’ta “Ramazan ve Oruç Bilinci” Konferansı Düzenlendi
ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜ CİHAZI CEZALARINA DURDURMA KARARI
Yükleniyor






