-
BIST 100
16142,27%0,57
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,44% -0,14
-
GRAM ALTIN
6511,80% 2,13
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
OMÜ Öğrencileri, San Francisco’da Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının Finalinde Yarışacak
Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, öğrencileri tebrik ederek finalde başarılar diledi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Topluluğu (EERI OMÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentinde düzenlenecek EERI Seismic Design Competition’da finale kalarak Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Dünya çapında saygın üniversitelerle yarışıyorlar
Depreme dayanıklı bina tasarımı konusunda yenilikçi çözümlerin sergilendiği ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin katıldığı yarışmada, EERI OMÜ ekibinin başarısı büyük takdir topladı.
Ekip, Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz’ın akademik danışmanlığında inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültelerinden Mecit Demirbilek, Dilan Sude Yılmaz, Zahid Enes Genç, Batuhan Çelik, Ebrar Karaca ve Hatice Aslı Özsoy’un yanı sıra mentör öğrenciler Hamza Özgün ve Şule Yıldırım’dan oluşuyor.
Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, öğrencileri tebrik ederek finalde başarılar diledi
Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın’ı makamında ziyaret eden ekip, başarılarının ayrıntılarını paylaştı. Rektör Aydın, “Böylesine önemli bir başarıya imza attıkları için kendilerini tebrik ediyor, San Francisco’daki yarışmada başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Disiplinler arası iş birliği başarıyı getirdi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin disiplinler arası çalışmalara verdiği önem ve öğrencilerinin uluslararası platformlardaki yetkinliklerini bir kez daha gözler önüne seren bu başarı, üniversite adına da bir gurur kaynağı oldu.
EERI Seismic Design Competition nedir?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi EERI Deprem Mühendisliği Araştırma finalinde yarışma başarısı gösterdiği EERI Seismic Design Competition, dünya genelindeki üniversite öğrencileri için düzenlenen prestijli bir mühendislik yarışması.
Earthquake Engineering Research Institute (EERI) tarafından her yıl organize edilen bu etkinlik, depreme dayanıklı bina tasarımı konusunda yenilikçi ve yaratıcı çözümleri teşvik etmeyi amaçlıyor. Yarışmaya, mühendislik ve mimarlık öğrencilerinden oluşan ekipler katılarak, depreme dayanıklı yapı tasarımlarını sunuyor.
Ekipler, küçük ölçekli bina modelleri tasarlayıp üretirken bu modeller, sarsma tablalarında farklı büyüklüklerdeki deprem simülasyonları ile test ediliyor. Tasarımlar, dayanıklılık, maliyet, estetik ve mühendislik çözümleri gibi kriterler üzerinden değerlendiriliyor
Dünyanın dört bir yanından saygın üniversitelerin yer aldığı bu yarışma, öğrencilerin teknik bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra uluslararası platformlarda tanınma fırsatı sunuyor. Ayrıca, deprem mühendisliği alanında gerçek dünya problemleriyle başa çıkma yeteneği kazandırıyor.
BAKAN OSMAN AŞKIN BAK’TAN ÜNYE’YE SPOR HİZMETLERİ YATIRIMI
“Türkiye’nin Gücü Orman” Etkinliğinde Fidanlar Toprakla Buluştu…
Fatsa Evinde Mağlup…
ORDU'DA MİLYONLARCA BİTKİ VE AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU
“KEŞKE DERE YOLU YAPILSAYDI”
ÜNYE’DE YAŞLILARA SAYGI HAFTASI’NDA ANLAMLI BULUŞMA
Eyüp Fatsa’dan Lokomotif Programında Dikkat Çeken Açıklamalar...
Halter Genç A-B Kızlar Türkiye Birinciliği Yarışmaları Ünye’de Gerçekleşecek
BATIPARK MİLLET BAHÇESİ YAZ SEZONUNA HAZIRLANIYOR
ORDU’DA DURAKLAR HİJYENİK HALE GETİRİLİYOR
Altınordu’da Yaşlılara Saygı Haftası’na Anlamlı Etkinlik
Başkan Tavlı, BATIPARK’ta Sezon Hazırlıklarını İnceledi
Başkan İsa Demirci: “Akkuş’ta Yol Çalışmaları Hız Kesmeden Sürecek”
Vali Erol, Kabadüz İlçemizde ÇED İncelemesinde Bulundu
AYAZLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HİZMETE HAZIR
8. SAMSUN ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
OMÜ ile Yeşilay Samsun Şube Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
ESKİPAZAR SPOR KOMPLEKSİNİN İNŞASI SÜRÜYOR
AKYAZI MAHALLESİNDE HATALI PARKA DUBALI ÖNLEM!
AKARYAKITTA ÇİFTE İNDİRİM BEKLENTİSİ...
MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
ALTINORDU’DA RAMAZAN RUHU 7’DEN 70’E YAŞANDI..
Müdür Alan’dan Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’na Ziyaret
Ordu’da Karayolları Yatırımları Hız Kazanıyor
TELEFERİKTE KABİN CAMLARI YENİLENDİ
Fatsa’da Türk Halk Müziği Rüzgârı Esecek
Başkan Kibar Söz Verdi, Binayı Geri Aldı..
Dünyanın Barış Elçileri Ünye Maden Ev Sahipliğinde Ünye’de Buluştu…
FATSA’DA HEYELAN! 2 EV KULLANILAMAZ HALDE
Ordu’da Asayiş Uygulamaları: 15 Aranan Şahıs Yakalandı, 8’i Tutuklandı
Yükleniyor






