-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,41% -0,14
-
GRAM ALTIN
6272,39% -0,07
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
OMÜ ve İŞKUR Arasında Gençlere İş Deneyimi Kazandıracak Protokol İmzalandı
Protokol metnine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve Samsun İŞKUR İl Müdürü Gökhan Dürümlü imza attı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında, öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı protokolü imzalandı. Protokol metnine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve Samsun İŞKUR İl Müdürü Gökhan Dürümlü imza attı.
Protokol kapsamında OMÜ öğrencileri, eğitim dönemlerinde iş deneyimi kazanarak mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerini kolaylaştıracaklar. Programdan 1.613 OMÜ öğrencisi faydalanabilecek.
Başvuru şartları ve ödeme detayları
Programa başvuracak öğrencilerin örgün eğitimde aktif olması, aile gelirinin 3 asgari ücretin (66.312 TL) altında bulunması ve son bir ay içinde işsiz olması gerekiyor. Öğrenciler haftada en fazla 3 gün çalışabilecek ve günlük 1.083 TL ödeme alacaklar. Bu kapsamda ayda 5 gün çalışanlar 5.415 TL, 14 gün çalışanlar ise 15 bin 162 TL gelir desteği alabilecek. Ayrıca, katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.
Başvuru tarihleri ve süreci
Başvurular, 10-14 Şubat tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Platformu veya İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden yapılacak. Öğrenciler, program hakkında detaylı bilgiye "genclik.iskur.gov.tr" adresinden ulaşabilecekler.
Rektör Aydın: “Öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz”
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökerek mezuniyet sonrası iş gücü piyasasında daha güçlü bir konuma gelmelerini amaçladıklarını belirtti. Aydın, “Gençlerimizin kariyer hedeflerine ulaşmaları için her türlü işbirliğine açığız. İŞKUR Gençlik Programı, öğrencilerimize hem maddi destek sağlayacak hem de onları iş hayatına hazırlayacaktır” dedi.
İŞKUR İl Müdürü Dürümlü: "OMÜ öğrencileri iş dünyasına daha hazırlıklı olacak"
Samsun İŞKUR İl Müdürü Gökhan Dürümlü, devlet üniversiteleriyle yapılan bu işbirliklerinin öğrenciler için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek "Bu program, OMÜ öğrencilerine eğitim süreçlerinde önemli bir deneyim kazandıracak ve onları iş dünyasına daha hazırlıklı hale getirecek." ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katıldığı tören, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. 
Altınordu’da Yaşlılara Saygı Haftası’na Anlamlı Etkinlik
Başkan Tavlı, BATIPARK’ta Sezon Hazırlıklarını İnceledi
Başkan İsa Demirci: “Akkuş’ta Yol Çalışmaları Hız Kesmeden Sürecek”
Vali Erol, Kabadüz İlçemizde ÇED İncelemesinde Bulundu
AYAZLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ HİZMETE HAZIR
8. SAMSUN ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
OMÜ ile Yeşilay Samsun Şube Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
ESKİPAZAR SPOR KOMPLEKSİNİN İNŞASI SÜRÜYOR
AKYAZI MAHALLESİNDE HATALI PARKA DUBALI ÖNLEM!
AKARYAKITTA ÇİFTE İNDİRİM BEKLENTİSİ...
MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
ALTINORDU’DA RAMAZAN RUHU 7’DEN 70’E YAŞANDI..
Müdür Alan’dan Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’na Ziyaret
Ordu’da Karayolları Yatırımları Hız Kazanıyor
TELEFERİKTE KABİN CAMLARI YENİLENDİ
Fatsa’da Türk Halk Müziği Rüzgârı Esecek
Başkan Kibar Söz Verdi, Binayı Geri Aldı..
Dünyanın Barış Elçileri Ünye Maden Ev Sahipliğinde Ünye’de Buluştu…
FATSA’DA HEYELAN! 2 EV KULLANILAMAZ HALDE
Ordu’da Asayiş Uygulamaları: 15 Aranan Şahıs Yakalandı, 8’i Tutuklandı
52 trafik kazası, 80 yaralı!
Ordu’da Jandarmadan Bir Haftalık Asayiş Bilançosu: 42 Aranan Şahıs Yakalandı
Başkan Demirci'den Eğitime Tam Destek.
İMAM HATİP MUHAMMET FATSA EMEKLİ OLDU...
LGS başvuruları 23 Mart - 10 Nisan 2026 tarihleri arasında yapılacak.
U16 Milli Takımı’nda Gözler Ordulu Golcü Uras Ilgın’da
ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ, HAKKÂRİ’DEN GALİBİYETLE DÖNDÜ
RAMAZAN’IN MANEVİ ATMOSFERİ KENT LOKANTALARINDA YAŞATILDI
CHP Ünye’den Sert Bütçe ve Ekonomi Eleştirisi: “Denetimler Gelir Kapısına Dönüştü”
LOKOMOTİF Programında Bu Hafta!
Yükleniyor






