• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,67% 0,19
  • EURO

    48,85% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5164,76% 0,14
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,00

Ordu-Giresun Havalimanında Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatı Yapıldı

Ordu Giresun Havalimanında, Havalimanı Acil Durum Planı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Uçak Kaza Kırım Kurtarma ve Yangınla Mücadele Yönergesi gereği acil durum ve ateşli yangın tatbikatı yapıldı.

3.10.2025 09:38:00 84 0
Ordu-Giresun Havalimanında Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatı Yapıldı

 

 

İki yılda bir kez yapılması gereken geniş katılımlı acil durum ve ateşli yangın tatbikatı, Havalimanı ARFF (Hava aracı Kurtarma ve Yangın Söndürme) ekiplerinin koordinesinde Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü, Ordu ve Giresun 112, Ordu ve Giresun İtfaiye, Ordu AFAD, Gülyalı İlçe Emniyet ve Gülyalı İlçe Jandarma ekiplerinin katılımıyla başladı.

Tatbikat senaryosu gereği kaza kırım sonucu yolcu uçağı ikiye bölündü. Teknik aksaklıktan ötürü sert iniş yapan uçak, pist üzerinde kaza kırıma uğradı. İkiye bölünen uçağın bir kısmında yangın meydana geldi. Kule tarafından olayın ihbarını alan Havalimanı ARFF ekipleri seri bir şekilde olay yerine intikal etti ve yangına müdahaleye başladı. Bu sırada yardımcı kuruluşlara da olayın ihbarı bildirildi.

Hava aracı kurtarma ve yangın söndürme ekipleri ile birlikte Ordu ve Giresun itfaiye ekipleri yangını söndürme ve soğutma çalışması yaparken, Ordu AFAD ekibi ile birlikte uçak içinde sıkışan yolcuların kurtarılmasını sağladı ve yaralılar 112 ekiplerinin belirlediği triyaj alanına teslim edildi.

Bu arada Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ve Havalimanı Güvenlik Şefliği olay yerinin emniyetini alırken, Gülyalı İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma birlikleri havalimanının genel emniyetini alıp, yetkisiz kişilerin havalimanına girişini engelledi. Acil Durum Operasyon Merkezi, Havalimanı Mülki İdare Amiri Ayhan Durmuş başkanlığında, Havalimanı Müdürü Zeki Şensoy’un talebiyle, Havalimanı Emniyet Şube Müdür V. Furkan Keleş’in ve yardımcı kuruluş yetkililerinin de katılımıyla olay yerine yakın bir konumda toplanarak müdahale eden ekipleri buradan yönlendirildi. Hava Aracı Kurtarma ve Yangın Söndürme Şefi Nuri Polat’ın Acil Durum Operasyon Merkezi üyelerini bilgilendirmesiyle tatbikat sona erdi.

Acil Durum Tatbikatları Acil Durum Planları çerçevesinde, planın işlerliğinin test edilerek kurum-kuruluşlar arası iş birliğini artırmak amacıyla havalimanlarında; 6 ayda bir masaüstü tatbikatlar, yılda 1 dar kapsamlı kısmi tatbikatlar ve 2 yılda bir geniş katılımlı tatbikatlar düzenlenmektedir. Tatbikatın sona ermesine müteakip katılımcı birim yetkilileri ile olayın kritiği yapılarak olası bir acil durumda meydana gelecek aksaklıklara karşı aksiyon alınacak eylemler tartışılmıştır.

Havalimanlarında meydana gelebilecek muhtemel uçak kaza kırımları ile bina tesis yangınlarına anında müdahale edilebilmesi amacıyla Hava aracı Kurtarma ve Yangın Söndürme birimleri konuşludur. Bu birimlerin havalimanındaki acil durumlara 3 dakika içerisinde müdahale etme zorunluluğu bulunmaktadır. 7 gün 24 saat esasına göre çalışan bu ekipler tarafından gerekli iş başı eğitimleri ve tatbikatlarla belirtilen standartların karşılanabilirliği ölçülmektedir.

Rektör Orhan Baş, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Emekli Albay Özeller Silivri’ye Nakledildi

AK Parti Ünye İlçe Başkanlığı ile BİL Kurs Arasında Eğitim İşbirliği

Ordu-Giresun Havalimanında Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatı Yapıldı

ÜNYE 1957 SPOR, FURKAN KOPUZ’U RENKLERİNE BAĞLADI

Ordu’da Yarı Maraton Düzenlenecek

METPA SİEMENS FATSA’DA 2. ŞUBESİNİ AÇTI

“ENGELSİZ TAKSİ” ENGELLİLERİN UMUDU OLDU…

ÜNYE 1957 SPOR SEVDALISI “LİMONCU YAŞAR” İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI

İNKUR’LU ÖĞRENCİLERDEN “SUMUD” FİLOSUNA DESTEK

MİLLİ GÜREŞÇİ CANPOLAT DEMİREL, ROMANYA’DA MADALYA PEŞİNDE!

ÜNYE 1957 SPOR, YENİ SEZON ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ…

AKKUŞ’TA TOKİ PROJESİ BAŞLADI

ÜNYE’DE BIÇAKLI VE SOPALI KAVGA!

Ankara-Samsun Demiryolu, Samsun-Ordu-Sarp Demiryolu ile Birleşecek!

“Durugöl Kurtuluş Tabiat Parkı” projesinde sona doğru…

TKDK’nın 10. Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı

Başkan Tavlı'dan İsrail’e “Soykırımcı” Tepki: “Sumud Filosu'nu Destekliyoruz”

ÜNYE’DE YAŞLILAR GÜNÜ UNUTULMADI

Giresun’da 17 yaşındaki genç babasını silahla yaraladı!

ÇATALPINAR YASA BOĞULDU: MEHMET YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

Samsun Market Yerel Üreticilere ve Kadın Kooperatiflerine Destek Olmaya Devam Ediyor

Ünye Kızılay’dan İtfaiye Haftası’nda anlamlı ziyaret

ANAHTAR PARTİ ÜNYE’DEN, BÜYÜKLERİNE ÇİÇEKLİ SÜRPRİZ

BAŞKAN OSMAN KARAYİĞİT "1000 TL'YE 10 BİN TL ÖDEMEYİN"

Ordu Jandarması Trafikte Kuş Uçurtmuyor: 13.745 Araç Kontrol Edildi

Ordu’da Kaçakçılığa Geçit Yok: 11 Kişi Hakkında Adli İşlem

Ordu’da Uyuşturucu Operasyonları: 12 Gözaltı, 2 Tutuklama

Ordu Jandarmasından Asayiş Uygulaması: 48 Aranan Şahıs Yakalandı

Başkan Ulaş Tepe, Gazetecileri Ağırladı.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2