Galatasaray Fuzul Tekerlekli Sandalye Erkek Basketbol Takımı, İtalya'nın Sassari kentinde düzenlenen Avrupa Kupası 1 finalinde Fransız temsilcisi Les Aigles du Velay'i 64-57 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılı ekibin bu tarihi zaferinde, takımın Ordulu milli sporcusu Fikri Gündoğdu da önemli rol oynadı.
Sassari kentindeki Pala Serradimigni Salonu’nda oynanan final mücadelesine hızlı başlayan Galatasaray, ilk periyodu 20-14 önde kapattı.
Devre arasına 35-31 üstün giren temsilcimiz, üçüncü çeyrekte farkı açarak skoru 49-41’e taşıdı.
Son bölümde de kontrolü elinde tutan Galatasaray Fuzul, mücadeleyi 64-57 kazanarak Avrupa Kupası’nı müzesine götürdü.
Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda savunmadaki direnci ve takım oyununa kattığı enerjiyle dikkat çeken blokçu forvet Ordulu milli sporcu Fikri Gündoğdu, kariyerine yeni bir uluslararası başarı daha ekledi.