• BIST 100

    15656,43%-2,87
  • DOLAR

    44,32% 0,07
  • EURO

    50,97% -0,63
  • GRAM ALTIN

    6083,76% -5,03
  • Ç. ALTIN

    10402,16% -6,75

Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi Ünye’de

Ünye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

7.06.2024 17:39:00 633 0
Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi Ünye’de

Ünye Belediyesi, çevre koruma ve geri dönüşüm projelerini hızla hayata geçirmeye devam ediyor. 2023 yılında Kompos ve Sokak Hayvanları Mama Tesisini hizmete sunarak geri dönüşüm projelerinin startını veren Ünye Belediyesi, bu konuda büyük bir hamle yaparak Atık Getirme Merkezini hizmete açtı. 

Ünye Yunus Emre Mahallesi Ahsen Sokak’ta yapımı tamamlanan tesis Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi olma özelliği taşırken, tesisin açılışı 5 Haziran Dünya Çevre Günü haftasında gerçekleştirilerek çevreye karşı duyarlı olmaya ve geri dönüşümün önemine dikkat çekildi.

Kaymakam Işık: Ünye Belediyemizi tebrik ediyorum

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, yaptıkları geri dönüşüm çalışmaları için Ünye Belediyesi Başkanı Hüseyin Tavlı’yı tebrik ederek, tesisin işlemesi noktasında vatandaşları da geri dönüşüm konusunda duyarlı olmaya davet etti.

-Başkan Tavlı: Sıfır atık noktasında bölgede lider konumdayız-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, daha yaşanabilir bir dünya için geri dönüşümün önemli olduğunu söyledi. 

Geri dönüşüm konusunda hayata geçirdikleri projelerle bölgede örnek bir belediyecilik hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Tavlı, şunları söyledi:

“Çevremiz kirlendikçe iklim değişikliklerinin nelere sebep olduğuna şahit oluyoruz. Bu nedenle havanın, çevrenin ve doğanın temiz tutulması, gelecek nesillere emanet edeceğimiz en güzel miraslardan biri. Yerel yönetim olarak Ordu ilimizde ilk olarak bölgemize kazandırdığımız Atık Getirme Merkezi ile beraber halkımızın katılım ile birlikte çevreye ve doğaya saygılı bir şehir olarak ilçemizde bu organizasyonun öncüsü olalım istiyoruz.  Sıfır atık noktasında bölgede lider konumdayız.” 

-“Doğalgaz kullanımını yayarak hava kirliliğini sona erdirdik” -

Çevreyi koruma anlamında hava kirliliğini de önemine değinen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, doğalgaz kullanımını kent geneline yayarak hava kirliliğini önüne geçtiklerini kaydetti.

Başkan Tavlı 2023-2024 kışını ilçede ilk kez hava kirliliği yaşanmadan geçirdiklerinin altını çizdi.

-“Kompos ve Sokak Hayvanları Mama Tesisimizle Gıda Atıklarını Geri Kazandırıyoruz” -

Başkan Tavlı, geri dönüşüm projeleri anlamında 2023 yılında Kompos ve Sokak Hayvanları Mama Tesisini faaliyete açtıklarını hatırlatarak, “Özellikle ekmek başta olmak üzere gıda atıklarını tesislerimizde işliyor ve sokak hayvanlarımız için uzun ömürlü kuru mama haline getiriyoruz. Mamalarımız ise tamamen ücretsiz şekilde dağıtılıyor” dedi.

-“Atık Getirme Merkezinde 14 farklı kategoride ayrıştırma yapılacak” -

Atık Getirme Merkezinde 14 farklı kategoride ayrıştırma yapılacağını belirten Başkan Tavlı, “Çevreye atılan atıklar yeniden geri dönüşümle kazandırılacak ve aynı zamanda ekonomiye de katkı sağlamış olacak” diye konuştu. 

Müdür Öztürk, “Ünye Belediyesi’nin Projesi Ordu’da bir ilk”

Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Öztürk, Ünye Belediye’nin gerçekleştirmiş olduğu böyle bir tesisi açmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Böyle bir tesisi ilk yapan Ünye Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.” dedi. 

Sıfır atık projesinin ortak çabayla başarıya ulaşacağını belirten Müdür Öztürk, şunları söyledi:

“Dünya’mız hızlı nüfus artışı, hızlı sanayileşme ve hızlı kentleşmeyle ortaya çıkan atıkların ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmaması sonucu Çevre Şehircilik Bakanlığı gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Dünya bırakmak adına sıfır atık projesini başlattı. Sıfır atık projesini tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, STK’lar ile halkımızın ortak çabasıyla ancak başarıya ulaşması mümkündür.”  

İl Müdürü Hüseyin Öztürk, konuşmasının ardından Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya “Sıfır Atık Belgesi” takdim etti.

Yapılan duaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Törene Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ordu İl Müdürü Hüseyin Öztürk, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu  temsilcileri, oda başkanları, protokol, okul temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ünye Kent Haber 

HIRVATİSTAN’DA BÜYÜK BAŞARI: PERŞEMBE SAKİN ŞEHİR MTAL ÖĞRENCİLERİNDEN 3 MADALYA

İnsansız Deniz Aracı’nın Parçaları Kıyıya Dağıldı!

OSKİ SONDAJ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Korganlı Kardeşlerin Anıtkabir Ziyareti Türkiye'yi Duygulandırdı!

Yunus Emre Tüneli Açıldı Ünye Trafiği Rahatladı!

YAMAN “MAKAS ÇOK AÇILDI!”

Black Sea Robotics 8747 Takımı Robotik Yarışmalarına Tam Gaz Hazırlanıyor…

18 Yaşındaki Genç Sporcu Fındık Tarlasında Ölü Bulundu

Başhekim Ali Yılmaz profesör oldu

PROTOKOL ÜYELERİNDEN DR. ADNAN SERT’E SON GÖREV

ALTINORDU’DA ETKİNLİK VE FUAR ALANI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

VALİ EROL’DAN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

GENÇ ŞEFLERDEN ULUSLARARASI BAŞARI: 12 MADALYA İLE DÖNDÜLER

TERMELİ JANDARMA ASTSUBAY MURAT ÇAKIR HAYATINI KAYBETTİ

BAŞKAN TAVLI’DAN ŞEHİTLER İÇİN TAZİYE MESAJI

“KÖFTECİ SITKI” OLARAK TANINAN SITKI DEMİR HAYATINI KAYBETTİ

Ünye Çevre Platformu’ndan bayram mesajı ve dikkat çeken çağrı

FATİH’TE PATLAMA: 2 BİNA ÇÖKTÜ, 9 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

PROTOKOL ÜYELERİNDEN DR. ADNAN SERT’E SON GÖREV

PROTOKOL ÜYELERİNDEN DR. ADNAN SERT’E SON GÖREV

Halimağa Külliyesi’nde 50 Yıl Sonra Bayramlaşma...

Ünye Kadın Futbol Kulübü Hakkari Deplasmanına Yola Çıktı

Başkan Tepe, CHP’nin Bayramlaşma Programına Katıldı

Başkan Tavlı’dan Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı

ALTINORDU BELEDİYESİ OTOPARKLARI BAYRAMDA ÜCRETSİZ

ÜNYE’DE KIYIYA VURAN İNSANSIZ DENİZ ARACI KONTROLLÜ ŞEKİLDE İMHA EDİLDİ

DR. ADNAN SERT’İN VEFATI ORDU’YU YASA BOĞDU

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ PAZARTESİ DERS BAŞI YAPIYOR

YAVİ MAHALLESİ’NDE SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİNE YOĞUN İLGİ

GENÇ KADIN EVİNDE HAYATINI KAYBETTİ...

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17