• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,10
  • EURO

    51,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7067,32% -0,70
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi Ünye’de

Ünye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

7.06.2024 17:39:00 580 0
Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi Ünye’de

Ünye Belediyesi, çevre koruma ve geri dönüşüm projelerini hızla hayata geçirmeye devam ediyor. 2023 yılında Kompos ve Sokak Hayvanları Mama Tesisini hizmete sunarak geri dönüşüm projelerinin startını veren Ünye Belediyesi, bu konuda büyük bir hamle yaparak Atık Getirme Merkezini hizmete açtı. 

Ünye Yunus Emre Mahallesi Ahsen Sokak’ta yapımı tamamlanan tesis Ordu’nun ilk Atık Getirme Merkezi olma özelliği taşırken, tesisin açılışı 5 Haziran Dünya Çevre Günü haftasında gerçekleştirilerek çevreye karşı duyarlı olmaya ve geri dönüşümün önemine dikkat çekildi.

Kaymakam Işık: Ünye Belediyemizi tebrik ediyorum

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, yaptıkları geri dönüşüm çalışmaları için Ünye Belediyesi Başkanı Hüseyin Tavlı’yı tebrik ederek, tesisin işlemesi noktasında vatandaşları da geri dönüşüm konusunda duyarlı olmaya davet etti.

-Başkan Tavlı: Sıfır atık noktasında bölgede lider konumdayız-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, daha yaşanabilir bir dünya için geri dönüşümün önemli olduğunu söyledi. 

Geri dönüşüm konusunda hayata geçirdikleri projelerle bölgede örnek bir belediyecilik hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Tavlı, şunları söyledi:

“Çevremiz kirlendikçe iklim değişikliklerinin nelere sebep olduğuna şahit oluyoruz. Bu nedenle havanın, çevrenin ve doğanın temiz tutulması, gelecek nesillere emanet edeceğimiz en güzel miraslardan biri. Yerel yönetim olarak Ordu ilimizde ilk olarak bölgemize kazandırdığımız Atık Getirme Merkezi ile beraber halkımızın katılım ile birlikte çevreye ve doğaya saygılı bir şehir olarak ilçemizde bu organizasyonun öncüsü olalım istiyoruz.  Sıfır atık noktasında bölgede lider konumdayız.” 

-“Doğalgaz kullanımını yayarak hava kirliliğini sona erdirdik” -

Çevreyi koruma anlamında hava kirliliğini de önemine değinen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, doğalgaz kullanımını kent geneline yayarak hava kirliliğini önüne geçtiklerini kaydetti.

Başkan Tavlı 2023-2024 kışını ilçede ilk kez hava kirliliği yaşanmadan geçirdiklerinin altını çizdi.

-“Kompos ve Sokak Hayvanları Mama Tesisimizle Gıda Atıklarını Geri Kazandırıyoruz” -

Başkan Tavlı, geri dönüşüm projeleri anlamında 2023 yılında Kompos ve Sokak Hayvanları Mama Tesisini faaliyete açtıklarını hatırlatarak, “Özellikle ekmek başta olmak üzere gıda atıklarını tesislerimizde işliyor ve sokak hayvanlarımız için uzun ömürlü kuru mama haline getiriyoruz. Mamalarımız ise tamamen ücretsiz şekilde dağıtılıyor” dedi.

-“Atık Getirme Merkezinde 14 farklı kategoride ayrıştırma yapılacak” -

Atık Getirme Merkezinde 14 farklı kategoride ayrıştırma yapılacağını belirten Başkan Tavlı, “Çevreye atılan atıklar yeniden geri dönüşümle kazandırılacak ve aynı zamanda ekonomiye de katkı sağlamış olacak” diye konuştu. 

Müdür Öztürk, “Ünye Belediyesi’nin Projesi Ordu’da bir ilk”

Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Öztürk, Ünye Belediye’nin gerçekleştirmiş olduğu böyle bir tesisi açmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Böyle bir tesisi ilk yapan Ünye Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.” dedi. 

Sıfır atık projesinin ortak çabayla başarıya ulaşacağını belirten Müdür Öztürk, şunları söyledi:

“Dünya’mız hızlı nüfus artışı, hızlı sanayileşme ve hızlı kentleşmeyle ortaya çıkan atıkların ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmaması sonucu Çevre Şehircilik Bakanlığı gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Dünya bırakmak adına sıfır atık projesini başlattı. Sıfır atık projesini tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, STK’lar ile halkımızın ortak çabasıyla ancak başarıya ulaşması mümkündür.”  

İl Müdürü Hüseyin Öztürk, konuşmasının ardından Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya “Sıfır Atık Belgesi” takdim etti.

Yapılan duaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Törene Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ordu İl Müdürü Hüseyin Öztürk, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu  temsilcileri, oda başkanları, protokol, okul temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ünye Kent Haber 

Evde Sağlık Hizmeti Alan Vatandaşlara Hane Ziyareti

“ORDU İSTERSE OLUYOR. YETER Kİ HERKES DEDİKODUYU BIRAKIP KENDİ İŞİNİ YAPSIN”

OKUL GÜVENLİĞİ VE TRAFİK TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI

ALTINORDU’DA KENT LOKANTALARI RAMAZAN’DA İFTARDA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Samsun’da basın mensupları Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimiyle dijital dönüşüme hazırlanıyor

“2026 yılı sigarayı bıraktığınız yıl olsun.”

Ünyeli Boksörlerden 10 Madalya

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden TARSİM Uyarısı!

Teleferiğin Ardından Dağ Kızağı da Bakıma Alınıyor

RAMAZAN AYI UMRECİLERİNE SEMİNER DÜZENLENDİ

ORDU’DA NARKOTİK OPERASYONLARI SÜRÜYOR…

Ünye’de Kumsala Menşei Belirsiz İHA Düştü

MEVCUT BAŞKAN KARTAL YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ.

ORDU’DA BİR HAFTADA 24 UYUŞTURUCU OPERASYONU…

Başkan Demirci’den Şanlıtürk’ün Eleştirilerine Yanıt: “Konuşmakla Hizmet Olmuyor”

Ordu Teleferik Hattı 1 Ay Hizmet Veremeyecek

Altında Son Durum Ne?

Uzm. Dr. Ali Coşkun’dan net uyarı: “Bilimsel kanıt olmadan kullanmayın”

Minik Eller Toprağa Değiyor Projesinde 7. Yıl Eğitimleri Başladı

Başkan Dedetaş'tan Çamaş Belediyesi’ne hizmet aracı

Fatsalı Balıkçı İstanbul’da Denizde Can Verdi

ÜNYE, EMITT 2026 FUARI’NDA BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHUYLA TANITILDI

Samsun’da 19 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

CHP’li Maral: “Ünye’de En İyi Denilen Mahallelerde Bile Sorunlar Derinleşiyor”

Ünye’de “Minik Eller” Toprağa Dokundu

Okul Sporları Judo Yıldızlar Grup Müsabakalarında Büyük Başarı

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden Müdür Alan’a Ziyaret

ÜNYE MANYETİK KUMU’NA BİLİMSEL RAPOR

FATSA'DA FECİ KAZA!

Ünye’de Yerel Değerler ve Bölgesel Hafıza Konuşuldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12