• BIST 100

    14181,03%1,08
  • DOLAR

    43,02% 0,17
  • EURO

    50,46% -0,21
  • GRAM ALTIN

    6079,12% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10049,51% 1,21

ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in uzun bir süredir çalışmasını sürdürdüğü ve fındıkta emanet sorununu çözecek lisanslı deponun müjdesini verdi.

18.04.2025 13:51:00 522 0
ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ

 

 

 

Bakan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak lisanslı deponun tüm bürokratik işlemlerinin çözüleceğini ve inşaatına her türlü desteğin verileceğini belirterek, “Ordu lisanslı depoya kavuşacak” dedi.

DOKAP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Giresun’da gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı.

DOKAP TOPLANTISINDAN ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ ÇIKTI

Toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındıkta emanet sorununu çözecek olan lisanslı depo konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşmelerde bulundu. Görüşmenin ardından Bakan Kacır, Ordu’ya lisanslı depo müjdesini vererek, lisanslı deponun tüm bürokratik işlemlerinin çözüleceğini ve inşaatına her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, lisanslı depo konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır’ın müjdesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “35 silodan (fındık depo tankı) oluşan ve 20 bin ton kapasiteli bir lisanslı depoyu üreticilerimize kazandıracağız. Fındıkta artık yabancıların elinde oyuncak olmaktan kurtulacağız. Fındığını patoza verdikten sonra piyasaya ‘emaneten’ indirmek zorunda kalan üreticinin bu sorununu da çözmüş oluyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜLER’İN ÇABALARI MEYVESİNİ VERİYOR

Başkan Güler’in son yıllarda fındık alanında gösterdiği başarılı ve özverili çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Başkan Güler, göreve başladığı günlerde Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın Tarım Bakanlarını Ordu’da bir araya getirerek ortak uluslararası deklarasyon imzalanmasını sağlamıştı.

Fındık hasadında işçi sorununu çözen projeleriyle bilinen Başkan Güler, Fındık Verimliliği (FİNVER) projesiyle bahçelerdeki verimi arttıran çalışmaları başlatmıştı.

Yine fındıktan Kybele adıyla fındık markası ortaya çıkaran Başkan Güler, fındık fiyatlarını olumsuz etkilemeye çalışarak sektörde tekel olmaya çalışan bir İtalyan firmasını da Rekabet Kurumu’nu harekete geçirerek soruşturma açılmasını sağlamıştı. Soruşturma sonunda İtalyan firması protokol imzalamak zorunda kalmıştı.

Yine fındık kapsülünden hayvan yemi, fındık kabuğundan aktif karbon üretilmesinin önüne açan çalışmalara imza atan Başkan Güler, uzun yıllardır herkesin dillendirdiği ancak bir çalışma gerçekleştirmediği lisanslı deponun bölgeye kazandırılmasını sağlamak konusunda önemli bir adım atılmasını sağladı

 

FATSA'DA EKİPLER 7/24 SAHADA!

DİYALİZ ARACI KARLI YOLDA BAHÇEYE UÇTU!

OMÜ HAYVAN HASTANESİ 30 BİN 842 HASTAYA SAĞLIK HİZMETİ VERDİ!

Ünye Belediyesi Kar Sonrası Teyakkuzda

GÜRGENTEPE'DE KAR ETKİLİ OLDU

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI, KONGRE ERTELENDİ!

ORDU, JUDO TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN KARLI YOLLAR TEMİZLENİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR

FATSA’DA HUZUREVİ SAKİNLERİNE YENİ YIL ZİYARETİ

Giresun’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara Verildi

ODÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ABD yüksek lisans öğrencisi alacak...

Ünye şehir merkezinde okullara 1 gün kar tatili

Fatsa’da eğitime kar molası: Okullar 1 gün tatil edildi

Yoğun Kar Yağışı ve Don Riski Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Protokol Mensuplarından Yılbaşı Gecesi Anlamlı Ziyaret

Başkan Tavlı: “Kar Düştü Diye Hayat Durmaz, Biz Buradayız”

Tıp fakültesi öğrencisi yaşamını yitirdi

Ünye, Yeni Yılın İlk Sabah Namazında Camide Buluştu

ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİ KARADENİZ’DE BİR İLKE İMZA ATTI

FATSA'DA 6 SOKAKTA 2 KİLOMETRE ASFALT

Kızılırmak Deltası'nda çocuk çiftçiler yetişiyor

ORDU’DA DOĞALGAZ KESİLDİ!

ASKERİ ARAÇ İLE OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI!

Mahmut Özer, 2025 Yılını Değerlendirdi: “Ordu’ya Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Etti”

ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞI ALDATANLARA GEÇİT YOK

ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİ SEZONU UZATIYOR!

BAŞKAN ALPARSLAN’DAN YENİ YIL MESAJI

UMRE ADAYLARINA TEMEL SAĞLIK BİLGİSİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

FATSA’DA KAÇAK ALKOL OPERASYONU

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9