• BIST 100

    16123,08%-2,79
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,32% -0,16
  • GRAM ALTIN

    7508,69% -0,35
  • Ç. ALTIN

    12213,23% 0,00

ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in uzun bir süredir çalışmasını sürdürdüğü ve fındıkta emanet sorununu çözecek lisanslı deponun müjdesini verdi.

18.04.2025 13:51:00 584 0
ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ

 

 

 

Bakan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak lisanslı deponun tüm bürokratik işlemlerinin çözüleceğini ve inşaatına her türlü desteğin verileceğini belirterek, “Ordu lisanslı depoya kavuşacak” dedi.

DOKAP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Giresun’da gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı.

DOKAP TOPLANTISINDAN ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ ÇIKTI

Toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındıkta emanet sorununu çözecek olan lisanslı depo konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşmelerde bulundu. Görüşmenin ardından Bakan Kacır, Ordu’ya lisanslı depo müjdesini vererek, lisanslı deponun tüm bürokratik işlemlerinin çözüleceğini ve inşaatına her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, lisanslı depo konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır’ın müjdesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “35 silodan (fındık depo tankı) oluşan ve 20 bin ton kapasiteli bir lisanslı depoyu üreticilerimize kazandıracağız. Fındıkta artık yabancıların elinde oyuncak olmaktan kurtulacağız. Fındığını patoza verdikten sonra piyasaya ‘emaneten’ indirmek zorunda kalan üreticinin bu sorununu da çözmüş oluyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜLER’İN ÇABALARI MEYVESİNİ VERİYOR

Başkan Güler’in son yıllarda fındık alanında gösterdiği başarılı ve özverili çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Başkan Güler, göreve başladığı günlerde Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın Tarım Bakanlarını Ordu’da bir araya getirerek ortak uluslararası deklarasyon imzalanmasını sağlamıştı.

Fındık hasadında işçi sorununu çözen projeleriyle bilinen Başkan Güler, Fındık Verimliliği (FİNVER) projesiyle bahçelerdeki verimi arttıran çalışmaları başlatmıştı.

Yine fındıktan Kybele adıyla fındık markası ortaya çıkaran Başkan Güler, fındık fiyatlarını olumsuz etkilemeye çalışarak sektörde tekel olmaya çalışan bir İtalyan firmasını da Rekabet Kurumu’nu harekete geçirerek soruşturma açılmasını sağlamıştı. Soruşturma sonunda İtalyan firması protokol imzalamak zorunda kalmıştı.

Yine fındık kapsülünden hayvan yemi, fındık kabuğundan aktif karbon üretilmesinin önüne açan çalışmalara imza atan Başkan Güler, uzun yıllardır herkesin dillendirdiği ancak bir çalışma gerçekleştirmediği lisanslı deponun bölgeye kazandırılmasını sağlamak konusunda önemli bir adım atılmasını sağladı

 

ORDU’DA ULAŞIMDA YENİ DÖNEM

ALTINORDU’DA YKS ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURULARI 13 MART'TA SONA ERECEK

Ordu'da 720 Kişi İstihdam Edilecek

Tavlı, Gürcistan Heyetini Ünye’de Ağırladı...

ALTINORDU ŞAHİNCİLİ’DE YAĞMUR SUYU HATTI YENİLENECEK…

Ordu’da Milletvekili Sayısı 6 Olarak Belirlendi

OMÜ’DE BİNLERCE ÖĞRENCİ HER AKŞAM İFTARDA BULUŞUYOR

Asayiş Denetimlerinde 24 Aranan Şahıs Yakalandı

Ordu’da Bir Haftada 35 Yaralamalı Trafik Kazası

Ordu’da Narkotik Operasyonları: 4 Tutuklama

Kaçak Ürün Operasyonu: Altınordu’da Çok Sayıda Ürün Ele Geçirildi

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL DİREĞE ÇARPTI!

ÜSTP “Ana Arter Acilen Açılmalı”

Vali Erol, Heyelan Bölgelerinde İnceleme Yaptı

Havaş Servis Ücretleri Güncellendi...

Giresun’da TÜBİTAK 4008 Projesinin Açılışı Yapıldı

OMÜ’de binlerce öğrenci her akşam iftarda buluşuyor

“Aynı Sofrada Buluşuyoruz” iftar programlarının durağı Fatsa...

İLK KAZMA VURULDU...

Terme Karma OSB’de Mart Ayı Ön Tahsis Süreci Başladı

4 İLÇEDE EĞİTİME TAM, 2 İLÇEDE KISMİ ARA

Ünye Çamlık’ta “Türk-Japon Dostluk Evi” Tartışması

BAŞKAN TİTİZ LOKOMOTİF’TE!

Başkan Tepe’den Mart Müjdesi: Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi Kuruluyor

ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI TOHUM EĞİTİMİ

CHP ÜNYE’DEN “DİRENÇLİ KENTLER” VURGUSU

BAŞKAN TAVLI ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Adalet Sofraları Ünye’de Kuruldu: “Erbakan’ı Anlama” Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Fatsa Belediyespor, Giresunspor Deplasmanından 1 Puanla Döndü

FATSA ATATÜRK PARKI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13