• BIST 100

    15519,50%-0,48
  • DOLAR

    43,29% 0,05
  • EURO

    50,67% -0,14
  • GRAM ALTIN

    6717,58% 1,51
  • Ç. ALTIN

    11020,90% 3,07

ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in uzun bir süredir çalışmasını sürdürdüğü ve fındıkta emanet sorununu çözecek lisanslı deponun müjdesini verdi.

18.04.2025 13:51:00 546 0
ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ

 

 

 

Bakan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak lisanslı deponun tüm bürokratik işlemlerinin çözüleceğini ve inşaatına her türlü desteğin verileceğini belirterek, “Ordu lisanslı depoya kavuşacak” dedi.

DOKAP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Giresun’da gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı.

DOKAP TOPLANTISINDAN ORDU’YA LİSANSLI DEPO MÜJDESİ ÇIKTI

Toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındıkta emanet sorununu çözecek olan lisanslı depo konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşmelerde bulundu. Görüşmenin ardından Bakan Kacır, Ordu’ya lisanslı depo müjdesini vererek, lisanslı deponun tüm bürokratik işlemlerinin çözüleceğini ve inşaatına her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, lisanslı depo konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır’ın müjdesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “35 silodan (fındık depo tankı) oluşan ve 20 bin ton kapasiteli bir lisanslı depoyu üreticilerimize kazandıracağız. Fındıkta artık yabancıların elinde oyuncak olmaktan kurtulacağız. Fındığını patoza verdikten sonra piyasaya ‘emaneten’ indirmek zorunda kalan üreticinin bu sorununu da çözmüş oluyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜLER’İN ÇABALARI MEYVESİNİ VERİYOR

Başkan Güler’in son yıllarda fındık alanında gösterdiği başarılı ve özverili çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Başkan Güler, göreve başladığı günlerde Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın Tarım Bakanlarını Ordu’da bir araya getirerek ortak uluslararası deklarasyon imzalanmasını sağlamıştı.

Fındık hasadında işçi sorununu çözen projeleriyle bilinen Başkan Güler, Fındık Verimliliği (FİNVER) projesiyle bahçelerdeki verimi arttıran çalışmaları başlatmıştı.

Yine fındıktan Kybele adıyla fındık markası ortaya çıkaran Başkan Güler, fındık fiyatlarını olumsuz etkilemeye çalışarak sektörde tekel olmaya çalışan bir İtalyan firmasını da Rekabet Kurumu’nu harekete geçirerek soruşturma açılmasını sağlamıştı. Soruşturma sonunda İtalyan firması protokol imzalamak zorunda kalmıştı.

Yine fındık kapsülünden hayvan yemi, fındık kabuğundan aktif karbon üretilmesinin önüne açan çalışmalara imza atan Başkan Güler, uzun yıllardır herkesin dillendirdiği ancak bir çalışma gerçekleştirmediği lisanslı deponun bölgeye kazandırılmasını sağlamak konusunda önemli bir adım atılmasını sağladı

 

MHP ORDU MİLLETVEKİLİ NACİ ŞANLITÜRK’TEN 2026 YILI YATIRIM PROGRAMI AÇIKLAMASI

Ordu’ya 2026’da Dev Yatırım: 8 Milyar TL’yi Aştı

Vali Erol, Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

2025 YILINDA 22 YABANCI GELİN GELDİ...

Hastane binası 2026 Yatırım Programı’na alındı

PROF. DR. ÖZER’DEN AKKUŞ VE KUMRU’YA ADALET SARAYI MÜJDESİ

ORDU’DA TOPLU TAŞIMADA TAŞIT KARTI DÖNEMİ BAŞLIYOR

Bakan Uraloğlu'ndan Sarp Demiryolu İçin Son Dakika Açıklaması!

AQUAPARK'TA SONA DOĞRU!

Ünye Ticaret Borsası'ndan Başkan Güdek'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Ünye Ticaret Borsası’ndan Şoförler Odası’na Hayırlı Olsun Ziyareti

AKAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI..

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanlığı’ndan Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki

Özer İhtiyacı İletti, Müjde Gecikmedi

Vali Erol, Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

ÜNYE’DE BİSİKLET YOLU AĞI GENİŞLİYOR!

HAYATINI KAYBEDENLER, KAZANIN 37. YILINDA ANILDI

İskele Kafe, denizle iç içe konumu ve eşsiz manzarasıyla vatandaşların uğrak noktalarından biri

ÜNYE’DE KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR...

BARUTHANE-KALKANCI DURAĞI GEÇİCİ OLARAK HİZMET DIŞI KALACAK

Ünye Belediyesi'ne 15 milyon hibe

Altınordu’da Refakatçi Evi Hizmete Hazır

400 PERSONEL VE 221 ARAÇLA OSKİ SAHADA!

BAŞKAN AKAR “LOKOMOTİF” PROGRAMINDA!

GÜRGENTEPE’DE KAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR!

Ünye’de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama

ORDU’DA ASAYİŞ DENETİMLERİNDE 31 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ORDU’DA TRAFİK KAZALARINDA 52 KİŞİ YARALANDI

ORDU’DA KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA VE CEP TELEFONU ELE GEÇİRİLDİ

BUZLANMA KAZAYA NEDEN OLDU: 2 YARALI

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9