• BIST 100

    17283,06%0,88
  • DOLAR

    43,70% -0,04
  • EURO

    51,85% -0,13
  • GRAM ALTIN

    7030,14% -0,63
  • Ç. ALTIN

    11658,37% -0,80

ORDU’YA YENİ SOSYAL ALANI: FATSA GAGA GÖLÜ TABİAT PARKI

FATSA’NIN SAKLI KALMIŞ TURİZM KÖŞELERİNDEN GAGA GÖLÜ, ORDU TURİZMİNİN HİZMETİNDE

22.05.2024 17:38:00 1218 0
ORDU’YA YENİ SOSYAL ALANI: FATSA GAGA GÖLÜ TABİAT PARKI

 

BAŞKAN GÜLER: “BURAYI DANTEL İŞLER GİBİ ÖZENLE YAPTIK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in park, mesire ve turistik özelliği bulunan alanları halka kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında doğaya uyumlu bir şekilde tabiat parkı haline getirilen Fatsa Gaga Gölü Tabiat Parkı ziyarete açıldı.

Başkan Güler Ünye Çamlık; Altınordu Durugöl, Kordon, Yoroz, Ihlamur ve Erguvan Park; Büyük Melet Projesi, Cumhuriyet Engelsiz Park, Tayfun Gürsoy Parkı, Fatsa Adası, Fatsa Bolaman, Fatsa Yalıköy Park’ından sonra Fatsa Gaga Gölü Tabiat Parkı’nı halkın hizmetine sundu.

Estetik dokunuşlarla doğaya uyumlu bir şekilde yenilenen ve Ordu turizmine kazandırılan Gaga Gölü Tabiat Parkı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının çaldığı marşlar eşliğinde başlayan açılış töreninde, kano ve yelkenler Gaga Gölü’nde hünerlerini sergiledi.

Törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, MHP İl Başkanı Mehmet Özçelik, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İLİMİZE, FATSA’MIZA VE TÜM KOMŞULARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Törende açılış konuşması gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yeni bir destinasyon alanını vatandaşların hizmetine sunulmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Gaga Gölü’müzü sizlere kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Çoğu kişinin farkında olmadığı Fatsa Adası gibi burayı da yeni bir destinasyon alanı olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Burayı tıpkı bir dantel işler gibi özen göstererek yaptık. Burayı mezbelelik bir halden kurtardık. Burası çöp yığınıydı. Durugöl gibi burayı da kurtardık. Artık burayı hizmetinize açıyoruz.”

“BÜYÜK BİR MÜCADELE İLE BURAYI KURTARDIK”

Konuşmasında proje içeriği hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Başkan Güler, “Rant peşindeki adamlara karşı biz burada bir savaş verdik. Büyük bir mücadele ile burayı kurtardık” dedi.

Güler sözlerine şöyle devam etti:

“65 dönümlük alan var burada. 11,5 dönümlük yeri kamulaştırdık. Parasını verdik aldık. Yoksa burası bir inşaat alanı haline gelebilirdi. Tıpkı Ünye Çamlık gibi Belde Otel gibi. Yani rant peşindeki adamlara karşı biz burada bir savaş verdik. Büyük bir mücadele ile burayı kurtardık. Buraya 35 metrelik bir iskele yaptık, 8 metre daha yapacağız. Fotoğraf platformları yaptık. 95 tane ağaç diktik. Ağaççık ve çiçekleri saymıyorum. Piknik masaları ve aydınlatmalar ile burayı çok güzel yaptık. WC’ler, büfeler, mescit, seyir terasımız var. İnşallah yazın burası dolup taşacak. Burada en önemli işlerden bir tanesi buranın korunması. Bu konuda hepimize rol düşüyor. İlimize, Fatsa’mıza ve tüm komşularımıza hayırlı olsun.”

“BURADA ÇOK BÜYÜK BİR EMEK VAR”

Konuşmada söz alan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise Fatsa’ya yapılan pek çok yatırımın yanı sıra Gaga Gölü’nde yapılan çalışma için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Kibar şöyle konuştu:

“Şehrimizin en önemli turizm destinasyon biri olan sahil yoluna en yakın mesafede bulunan doğal Gaga Gölü’müz Sayın Bakanımızın yaptığı çok değerli hizmetlerle hemşehrileri ile buluşuyor. Sayın Bakanımıza Fatsa’mıza katmış olduğu değerlerden dolayı siz değerli hemşehrilerimizin huzurunda teşekkür ediyorum. Burası Fatsa’da bulunsa bile çevre ilçelerin de tabiat parkı haline gelecek. Burada çok büyük bir emek var. Sürecin bu şekilde sonuçlanması çok büyük bir başarıdır.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesimi yapılarak Gaga Gölü Tabiat Parkı vatandaşların kullanımına açıldı.

PROJEDE HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Her detay düşünülerek tasarlanan tabiat parkı, ziyaretçilere yürüyüş yolları, büfe, WC, mescit, çeşme gibi olanakların yanı sıra seyir terası, salıncak, fotoğraf çekim alanları sunuyor. Ayrıca, otopark ve kent mobilyalarıyla da konforlu bir yapı kazanan park, Ordu'nun turizm potansiyelini daha da yükseltti.

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ FIRINLARA SIKI DENETİM

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye’den Ramazan Mesajı: “Vatandaş Sofrasını Kurmakta Zorlanıyor”

ORDU’DA JANDARMADAN ASAYİŞ UYGULAMASI: 44 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ORDU’DA ASAYİŞ UYGULAMALARINDA 30 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ORDU’DA 1 HAFTADA 35 YARALAMALI TRAFİK KAZASI

BAŞKAN GÜLER: “BU ŞEHİR HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral’dan Başkan Dal’a Ziyaret

BAŞKAN KİBAR ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kübra Aktürk’ten Oney Flash FM’e Anlamlı Ziyaret...

52 ORDUSPOR’DAN TARAFTARA TEŞEKKÜR!

EVDE BOZULAN EŞYALARINI KENDİLERİ TAMİR ETTİ…

ALTINORDU’DA BÜLBÜL DERESİ KÖPRÜSÜ HİZMETE AÇILDI

FATSA FATİH MAHALLESİ’NDE 5 BİN METRELİK İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR

Motosiklet Kazası Genci Hayattan Kopardı

Akkuş Belediyespor İzmir’den Mağlubiyetle Döndü!

Başkan Güllü, güven tazeledi.

Emniyet Müdürü Ahmet Acar’ın Babası Ali Acar Hayatını Kaybetti

ALEV ALATLI KİTAP KAFE GENÇLERİN HİZMETİNE AÇILDI

Ünye’de 18. Karadeniz Off-Road Kupası Gala Gecesi Düzenlendi...

Başkan Tavlı, Başkan Güler ve Başkan Kibar Ünyelilerle Buluştu...

Ünye Fen Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

Barış Çamoğlu Vefat Etti...

Batlama Spor Kulübü -0 Ünye 1957 Spor -0

Terme Karma Organize Sanayi Bölgesi Samsun’un Yeni Sanayi Üssü Olma Yolunda...

Çiftçi ve Esnafa Kredi Kolaylığı..

Korgan Belediyesi Kadın Konuk Evi Açılıyor...

Ünye’de eTwinning Başarısı

Yeni Başkan Etem Yücel oldu.

Prof. Dr. Karabekiroğlu: “Zorbalık, doğru müdahale ile çözülecek bir sorundur”

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLECEK.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12