• BIST 100

    10057,31%1,09
  • DOLAR

    39,83% 0,05
  • EURO

    47,04% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4297,53% 1,65
  • Ç. ALTIN

    6852,68% 3,13

Samsun’da futbol şehitleri anıldı

20 Ocak kazasını unutmadık, unutmayacağız

GÜNDEM 22.01.2025 11:11:00 187 0
Samsun’da futbol şehitleri anıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor futbolcularının Malatyaspor ile deplasman maçına giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden futbol şehitlerini anmak amacıyla “20 Ocak 1989 Samsunspor Anma Programı” düzenledi. SBB Sanat Merkezinde gerçekleşen programa protokol üyeleri, Samsunspor’a gönül veren taraftarlar ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Başkan Doğan, “Samsunspor hepimizin ortak değeri, ortak sevdası. 20 Ocak kazasını unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi 20 Ocak 1989 yılında Samsunspor futbolcularının deplasmana giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan ile Samsunspor’un efsane sporcusu Emin Kar için anma programı düzenledi. Tüm Türkiye’yi yasa boğan trafik kazasının 36’ncı yıl dönümüne özel düzenlenen anma programına Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsunspor Kulüp Başkan Vekili Veysel Bilen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program öncesinde “Dünden Bugüne Nostalji: Samsunspor Fotoğraf Sergisi” ile vatandaşlar 20 Ocak kazasından bugüne Samsunspor’un fotoğraflarını inceleme fırsatı buldu. Genel Sanat Yönetmeni Hasan Aktürk ve fotoğraf düzenlemesini gerçekleştiren Alihan Aktürk’ün emekleriyle gerçekleşen sergi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Fotoğraf sergisi, 24 Ocak Cuma gününe kadar SBB Sanat Merkezinde vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Fotoğraf sergisinin ardından gerçekleşen 20 Ocak 1989 Samsunspor Anma Programı ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, protokol üyeleri kısa konuşmalar yaparak kazanın etkilerini ve kaybedilen futbol şehitlerini andı.

 

 “Renklerimizin daha ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yapacağız”

Programa, Samsunspor Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım da canlı bağlantı ile katılarak, “Bizler, Samsunspor’umuz var olduğu sürece, 20 Ocakları hep birlikte büyük bir üzüntüyle anacağız. 20 Ocak kazası gibi trajik olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. 36 yıldır siyah renginin bizler için çok özel bir anlamı vardır. O gün, kırmızı ve beyazın yanına siyah da eklendi. Samsunspor var oldukça bugünü unutmayacağız, unutturmayacağız. İyi ki Samsunspor var, iyi ki Samsunsporluyuz. Renklerimizin daha ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Artık hedefimiz Avrupa. Benim kişisel hedefim, Samsunspor’u dünya çapında ilk 100 kulüp arasına sokmak. Bunu hep birlikte başaracağız. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü göreve gelir gelmez ilk yaptığı iş, Samsunspor’a sahip çıkmak oldu. Yaptığı yatırımlarla yolların iyileştirilmesinden, tesislerin çevre düzenlemesine kadar birçok alanda Samsunspor’a büyük katkı sağladı. Samsun şehri bu desteği hak ediyor. Halit Başkan gibi, Samsunspor’a böylesine sahip çıkan birisi hiç olmadı. Kendisiyle birlikte Samsunspor’u Avrupa’ya taşımayı hedefliyorum. Samsunspor’un ve Samsun şehrinin Türkiye’de örnek bir şehir ve örnek bir kulüp olmasını istiyorum. Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Samsunspor, bizim yaşam tarzımız haline geldi. Tekrar başımız sağ olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

 “Samsunspor hepimizin ortak değeri”

Samsunsporlu olmaktan duyduğu gururu dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Öncelikle kazada hayatını kaybeden tüm büyüklerimize ve Samsunspor’un başarısı için emek vermiş herkese Allah’tan rahmet; geride kalanlara ise sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Samsunspor’umuz bu yıl büyük bir ruh, inanç ve azimle, hepimizi gururlandırarak ligde önemli bir başarılara imza atıyor. Bu durum hepimiz için gurur verici bir tablo oluşturuyor. Ancak burada bahsettiğimiz sadece bir futbol takımı değil; Samsun’un en önemli ortak değerlerinden ve paydalarından birisidir Samsunspor. Atatürk’ün armasını taşıyan başka bir şehir daha yok. Samsun, böyle müstesna bir şehir. Ayrıca, Karadeniz’de büyük başarılara imza atan önemli bir kulübün taraftarı olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum.”

 

Samsunspor’un başarılarıyla gurur duyduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Doğan, “Samsunspor’a kuruluşundan bugüne kadar hizmet etmiş tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah, Samsunspor’umuzun Avrupa’da top koşturduğu günleri de göreceğiz. Büyük başarılarla şehrimizin ismini gururla haykırmak en büyük dileğimiz. Samsunsporluluğun gereklerini yerine getirerek, belki de liglerdeki en centilmen taraftara sahip olduğumuzu da söylemek isterim. Bu nedenle kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle stadyumu dolduran tüm taraftarımıza teşekkür ediyorum. Dünyada başka bir şehirde böyle coşkulu ve fedakar bir taraftar kitlesi olduğunu düşünmüyorum. Allah şehrimize, takımımıza ve taraftarımıza kazasız belasız, başarılarla dolu yıllar nasip etsin. Hepinize bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından genç sporcular, 20 Ocak 1989’un anlam ve önemine dair hazırladıkları oratoryo gösterisiyle izleyenleri derinden etkiledi. Gösteri, hem futbolseverleri hem de katılımcıları hüzünlendirdi.

Programın finalinde ise, kazanın yaşandığı o talihsiz günün tanıkları olan Samsunspor ve Çarşambaspor futbolcuları, 20 Ocak 1989’daki olayları anlatarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar. O dönemde kazanın hemen ardından yaşadıklarını ve kaybettikleri arkadaşlarını nasıl yitirdiklerini aktardılar. Söyleşi, duygusal anlara sahne oldu ve katılımcılarda unutulmaz anlar bıraktı.

KRİTİK TARİH 18 TEMMUZ!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden kritik uyarı

ORYAZ'DA GELECEĞİ KODLAYAN GENÇLER YETİŞİYOR

Başkan Tepe, Vosvosçularla Tur Attı

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMININ 99.YILI ÜNYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI…

ÜNYE KARTAL SPOR’DAN 5 YILDIZLIK TRANSFER!

Dini değerleri aşağılayan karikatüre ilişkin 3 gözaltı

Tarih Yüklü Müze Ordu’da

ALTINORDU’DA ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE EĞLENCEYE DOYACAK

Gökçe Bebek'e bir destekte Başkan Kibar'dan...

Mesudiye’de Saman Yüklü Tır Devrildi

Samsun’da EDS Bugün Devreye Giriyor..

SON GÜN 31 TEMMUZ!

ONEY FLASH FM’DEN YAZA MÜZİK DOLU MERHABA!

ÇAYBAŞI’NDA GENÇLİĞE YATIRIM: YENİ GENÇLİK MERKEZİ YAPILIYOR.

GELENEKSEL MANYETİK KUM GECE FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

Ünye’de Kamyon Dolmuşa Çarptı!

FATSA'YA HİBE, KAYNAK VE KREDİ DESTEĞİ SAĞLANDI...

ÜSTP’DEN KAYMAKAM IŞIK’A ZİYARET: GÖKÇE BEBEK İÇİN UMUTLAR ARTTI

TUKMOS’A ORDU İLİNDEN SEÇİLEN İLK İSİM OLDU HAKAN TİMUR OLDU!

Ordulu Nurdan, Masterchef’te Finale Yükseldi

Ordu Dâhil 12 İlde Dolandırıcılık Operasyonu

HAZİRAN AYI SONUNDA ORDU’YA KAR SÜRPRİZİ

GİRESUN VALİLİĞİ’NDEN MAVİ GÖL AÇIKLAMASI: “HEM KORUYORUZ HEM GÜZELLEŞTİRİYORUZ”

İşsizlik rakamları açıklandı

VALİ EROL’DAN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

Elif ve Aytuğ, üst düzey davetlilerin önünde dünyaevine girdi.

(EDS), Samsun'da 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla faaliyete geçiyor.

SOYLU "Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 Yıl Daha İhtiyacı Var”

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu İlimize Çalışma Ziyaretinde Bulundu

Yükleniyor

KRİTİK TARİH 18 TEMMUZ!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden kritik uyarı

ORYAZ'DA GELECEĞİ KODLAYAN GENÇLER YETİŞİYOR

Başkan Tepe, Vosvosçularla Tur Attı

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMININ 99.YILI ÜNYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI…

Tarih Yüklü Müze Ordu’da

ALTINORDU’DA ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE EĞLENCEYE DOYACAK

Samsun’da EDS Bugün Devreye Giriyor..

SON GÜN 31 TEMMUZ!

ONEY FLASH FM’DEN YAZA MÜZİK DOLU MERHABA!

Gökçe Bebek'e bir destekte Başkan Kibar'dan...

Elif ve Aytuğ, üst düzey davetlilerin önünde dünyaevine girdi.

SOYLU "Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 Yıl Daha İhtiyacı Var”

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN TAVLI, BAKAN SOYLU'YU HAVALİMANINDA KARŞILADI..

MAHMUT ÖZER TEŞKİLATLA BULUŞTU: “ORDU İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Torun; “Zirai Don Üreticiyi Vurdu, Bakanlık Seyirci Kaldı”

“BUGÜN SEÇİM OLSA 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYORUZ”

Fatih Titiz: "Kamuoyuna Yansıyan Haber ve Bilgilere İtibar Etmeyiniz”

CHP’DEN 81 İL BAŞKANIYLA ORTAK AÇIKLAMA: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE HALKIN PARTİSİ TESLİM ALINAMAZ”

Anahtar Parti Ünye’de Üye Kayıtları Sürüyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN SOKAK HAYVANLARINA MODERN YAŞAM ALANI

SAMSUN CANKURTARANLARI GÖREV BAŞINDA 26 KİŞİYİ KURTARDI

Ünye Protokolü Öğrencilerin Mezuniyet Töreni'ne Ortak Oldu.

TOYOTA’DAN ÜNYE’DEKİ MESLEK LİSESİNE DEV HİBE DESTEĞİ

Fotomaraton'da ödüller sahiplerini buldu.

OMÜ Veteriner Fakültesi Türkiye’nin En İyileri Arasında

‘ORDU GASTRONOMİ MERKEZİ’ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÇERKEZLER TEPESİ BUNGALOV OTEL VE RESTORAN HİZMETE AÇILDI

Başkan Tavlı hedefe Yazkonağı Mağarası'nı koydu...

Yeşilçam Konseri, müzikseverlerin yoğun ilgisiyle unutulmaz bir geceye dönüştü.

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

ÇAKIRTEPE PELİTPARK / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2