• BIST 100

    15645,92%0,81
  • DOLAR

    43,28% -0,02
  • EURO

    50,81% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6710,25% -0,12
  • Ç. ALTIN

    10946,16% -0,68

SAMSUN’UN İLK KADIN BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRÜ

Samsun’un ilk kadın otobüs şoförü Nazime Gör (43) çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

3.06.2024 20:57:00 540 0
SAMSUN’UN İLK KADIN BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRÜ

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Samsun’un ilk kadın otobüs şoförü Nazime Gör (43) çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi her alanda kadın istihdamını destekliyor. 43 yaşındaki Nazime Gör, Samsun’un ilk belediye otobüs şoförü olarak görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan Nazmiye Gör, azmi ve cesaretiyle örnek oluyor. Gör, bazı günler Taflan- Pelitköy bazı günler de R9 hattında direksiyon sallıyor.

“Kadın istihdamına önem veriyoruz”

Kadın istihdamına önem verdiklerini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kadınlarımız her sektörde başarıyla görevlerini icra ediyorlar. Biz, kadın istihdamının her alanda olması gerektiğine inanan bir anlayışa sahibiz. Otobüs şoförlüğü de bunlardan biri. Nazime hanım da görevini başarıyla yapıyor. Biz her alanda kadınlarımızın yanındayız” diye konuştu.

“Otobüs şoförlüğü çocukluk hayalimdi”

Otobüs şoförlüğünün çocukluk hayali olduğunu söyleyen Nazime Gör, “Otobüs şoförlüğü çocukluk hayalimdi. Araçlara, şoförlüğe özel bir ilgim vardı. Daha önce gıda sektöründe çalışıyordum. Ama hayallerimin peşinden gitmek istedim. Şoförlük için işlemlerimi tamamladım. Sonra Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum. İşe kabul edildiğimde büyük mutluluk yaşadım. Bu işi yapma konusunda hep kendime güvendim. Bugüne kadar hep olumlu tepkiler aldım. Övgüler, alkışlayanlar. Aldığım bu tepkiler beni daha da motive ediyor. Tüm kadınlar bu işi yapabilir. Cesaretlerini toplasınlar yeter ki. Kadınlarımız her sektörde olmalı. Çünkü her işi yapabilirler. Kadınlarımızın her işi yapabilecek güçleri var. Yeter ki önleri açılsın. Tıpkı Halit Başkanımızın bizleri desteklemesi gibi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“Gurur duyduk”

Belediye otobüsünde kadın şoförle karşılaşan yolcular ise şaşkınlığı ve mutluluğu bir arada yaşıyor. Yolculardan Azra Özcan, “Çok güzel bir durum. Görünce gurur duydum” derken Cafer Kasap isimli vatandaş ise “İlk defa rast geldim. Kadınlar her işi yapabilir. Bu da bunun bir örneği. Samsun’a da Büyükşehir’e de hayırlı olsun. Kadınların nezaketi trafiğe de güzel yansır” yorumunu yaptı.

YENİ BAŞKAN İBRAHİM GENÇ!

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle İki İl Yolu Ulaşıma Kapatıldı

BBP’den Türk Bayrağına Yönelik Provokasyona Sert Tepki

“TIR Parkı En Büyük Problemimiz”

BAŞKAN ÖZDEMİR, ORDU ŞEHİR HASTANESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kar Çalışmasında Büyük Facia! : 1 Ölü

OMÜ’DEN KİCK BOKSTA BÜYÜK BAŞARI!

İKİ ARAÇ KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI!

ALTINORDU BELEDİYESİ TURİZM BİLGİ OFİSİ AÇTI

KABADÜZ’DE KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULDU!

MHP ORDU MİLLETVEKİLİ NACİ ŞANLITÜRK’TEN 2026 YILI YATIRIM PROGRAMI AÇIKLAMASI

Ordu’ya 2026’da Dev Yatırım: 8 Milyar TL’yi Aştı

Vali Erol, Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

2025 YILINDA 22 YABANCI GELİN GELDİ...

Hastane binası 2026 Yatırım Programı’na alındı

PROF. DR. ÖZER’DEN AKKUŞ VE KUMRU’YA ADALET SARAYI MÜJDESİ

ORDU’DA TOPLU TAŞIMADA TAŞIT KARTI DÖNEMİ BAŞLIYOR

Bakan Uraloğlu'ndan Sarp Demiryolu İçin Son Dakika Açıklaması!

AQUAPARK'TA SONA DOĞRU!

Ünye Ticaret Borsası'ndan Başkan Güdek'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Ünye Ticaret Borsası’ndan Şoförler Odası’na Hayırlı Olsun Ziyareti

AKAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI..

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanlığı’ndan Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki

Özer İhtiyacı İletti, Müjde Gecikmedi

Vali Erol, Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

ÜNYE’DE BİSİKLET YOLU AĞI GENİŞLİYOR!

HAYATINI KAYBEDENLER, KAZANIN 37. YILINDA ANILDI

İskele Kafe, denizle iç içe konumu ve eşsiz manzarasıyla vatandaşların uğrak noktalarından biri

ÜNYE’DE KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR...

BARUTHANE-KALKANCI DURAĞI GEÇİCİ OLARAK HİZMET DIŞI KALACAK

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9