• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

ŞANLITÜRK: ORDU, SON 10 YILDA 305 AFET YAŞADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de yaptığı gündem dışı konuşmasında Ordu ilinde yaşanan sel felaketi hakkında bundan sonraki süreçte alınması gereken tedbirler

11.07.2024 15:50:00 620 0
ŞANLITÜRK: ORDU, SON 10 YILDA 305 AFET YAŞADI

Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı konuşmada; “8 Temmuz Pazar günü ilimizde yağan yoğun yağışlar sele dönüşmüştür. Özellikle Çaybaşı ve İkizce ilçelerimizde su baskını heyelan ve hasara neden olmuştur. Çaybaşı ilçemizin Çay Mahallesinde 83 yaşındaki bir teyzemiz sel sularına kapılarak 3 km sürüklenmiş ve hayatını kaybetmiştir.

Öncelikle hayatını kaybeden Hatice Kocagöz teyzemize Allah’tan rahmet diliyorum. Selden etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yine aynı gün Muş ilimizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 22 yaşındaki Nazar Karataş kızımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“SON 10 YILDA ORDU’DA 305 AFET YAŞANDI”

Son yıllarda küresel ısınma ile birlikte yaz aylarında Karadeniz bölgesinde ve ilimizde ani sağanak yağışları sele dönüşmektedir diyen Şanlıtürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Son 10 yıl içerisinde ilimizde 305 afet olmuş, 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2016 yılı 6 Temmuz’da Perşembe ilçesinde kaybolan 2 kişiye hala ulaşılamamıştır.

Son yağışlarda 2 saat içerisinde metrekareye yaklaşık 186 kilogram yağmur düşmüştür. Bu yağışlar birçok ilçemizde heyelan, toprak kayması, su baskını, dere ve ırmak taşmasına sebep olmuştur.

Yerelde Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ve Valiliğimizin aldığı önlemler sayesinde selin vereceği muhtemel zararlar en aza indirgenmiştir. Bu yağışlar yol, su ve kanalizasyon başta olmak üzere bölgedeki altyapılara zarar vermiştir.

Bu zararların telafi edilebilmesi için özellikle İkizce, Çaybaşı, Akkuş, Gürgentepe, Çamaş, Kabadüz, Fatsa ve Büyükşehir Belediyemize kaynak aktarılarak, bu selin verdiği hasarın en kısa sürede giderileceğine olan inancımız tamdır. Devletimiz büyüktür bu yaraları en kısa sürede saracaktır.

Bölgedeki olası afetlerin önüne geçilebilmesi için; DSİ’nin sorumluluk sahasında olan derelere tirasubat tutucu sel kapanlarının yapılması, ihalesi yapılan Altınordu Bülbül deresi üzerindeki köprünün, Altınordu Civil deresinde yıkılan tahkimat duvarlarının, Ünye tabakhane deresindeki köprünün, Altınordu Melet ırmağındaki OSKİ’nin su irsale hattının geçtiği, geçen yılki selde zarar gören dere boyunca tahkimat duvarlarının yapılabilmesi için bu işlere gerekli ödeneklerin aktarılarak bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.
Aksi taktirde bu aylarda oluşabilecek ikinci bir selin şehir merkezlerinde daha büyük yıkıma neden olacağı endişesi yaşanmaktadır” diye konuştu.

“KARAYOLU PROJELERİNE ÖDENEKLER BİR AN ÖNCE AKTARILMALI”

Ordu’da ki ulaşım ağını ve Aybastı Perşembe Yaylasında ki maden ruhsatını da gündeme getiren Şanlıtürk; “İlimizin ulaşım altyapısının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ilimizin 24 tane karayolu projesinin bitirilmesi gerekmektedir.
Özellikle çevre yolunun 2. Etabı, şehir hastanesi bağlantı yolları, Ordu-Kabadüz-Çambaşı Yolu, Ordu-Gölköy Yolu başta olmak üzere devam eden karayolu projelerine gerekli ödenekler aktarılarak bir an önce bitirilmelidir.

Yine Aybastı Perşembe yaylamızdaki dünyaca ünlü mendereslerin bulunduğu alanın hemen yanı başında maden ruhsatı verilmiştir.
İlimizdeki Mera Komisyonu da bu maden ruhsatına maalesef olumlu görüş bildirmiştir. Tarihi ve turizm alanı olarak dünya mirası sayılabilecek bu alanda verilen ruhsat kararının tekrar gözden geçirilerek iptal edileceğine inanıyorum.
800 bin nüfusun yaşadığı, yaz aylarında ise nüfusu 2,5 milyonun üzerine çıkan Karadenizin incisi güzel ilimizin yüz ölçümünün %74’ünün maden alanı olarak ruhsatlandırılmasına bir anlam verememekteyiz” şeklinde konuştu.

“ARGAN YAYLASI TURİZM MERKEZİ İLAN EDİLSİN”

Argan Yaylasının turizm merkezi olarak ilan edilmesini talep eden Milletvekili Şanlıtürk, konuşmasını şu şekilde noktaladı; “1991 yılında Turizm Merkezi ilan edilen Ordu İlimizin Akkuş İlçesinde İlçe merkezine 3 km mesafedeki 1650 rakımlı Argan Yaylası son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir.

Kış etkinliklerinin yanı sıra birçok turizm amaçlı aktivitelerin yapıldığı Argan Yaylasına son yıllarda Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Akkuş Belediyemiz doğal dokuyu bozmadan gölet, çay evleri ve seyir terasları gibi turizm yatırımları kazandırmıştır.

Akkuş- Ünye- Niksar Karayolu güzergâhındaki Argan Yaylası Türkiye’de İlçe Merkezine, Karayoluna ve denize en yakın Yaylalardan biridir. Ordu İlimizin yanı sıra komşu İller olan;
Samsun, Giresun, Tokat, Sivas ve Amasya gibi komsu illerden de misafirlerini ağırlamaktadır.
Görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada güzellikleri öne çıkartılan, tanıtımların yapıldığı Argan Yaylasının yeniden Turizm Merkezi ilan edilmesini talep ediyoruz.”

Ordu Tanıtım Günleri Öncesi İstanbul’da Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi...

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Akkuş ilçesi Tuzak Mahallesi’ne hitap eden 12 km’lik yolda SSB uygulaması yapılıyor.

GİRESUN VALİSİ SERDENGEÇTİ KASIM AYINDA DENİZE GİRDİ...

ÜNYE 1957 SPOR HÜKMEN GALİP

İYİ PARTİ ÜNYE İLÇE BAŞKANLIĞINDAN 10 KASIM MEVLİD PROGRAMI

VALİ MUAMMER EROL’DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

“Belediye-Vatandaş El Ele” gerçekleştirilen beton çalışması tamamlandı.

Özgür Özel: “Fındık üreticisini de Ordu ekonomisini de ayağa kaldıracağız”

Ünye’de Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri Sona Erdi

ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ, HAKKÂRİ’DEN ELİ BOŞ DÖNDÜ!

ÜNYE’DE DEVAM EDEN PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİLER

ANAHTAR PARTİ’DE ÜYE KAYITLARI SÜRÜYOR

Ordu 1. Amatör Lig’de Yeni Sezon Heyecanı Başlıyor!

PATPAT KAZALARI DURMUYOR!

Akkuş’ta TOKİ Projesi Hızla Yükseliyor

Ünye’de Dolmuş Cipe Çarptı: 11’i Öğrenci 13 Yaralı!

Ünye Kadın Spor, Hakkari’de 3 Puan Peşinde!

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU “HAFTANIN YORUMU” PROGRAMININ KONUĞU OLDU...

ORDU İTFAİYESİ’NİN HIZLI MÜDAHALESİ 12 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNUN HAYATINI KURTARDI

İkizce’li 2 Çocuk Babası Recep Cüre Kocaeli’deki Kazada Hayatını Kaybetti

Başkan İrfan Akar’dan Ünye Bilsem’e Ziyaret

GÖRME ENGELLİ GENÇ, PİYANO ÇALMA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Ünye Gündem Haber’den Oney Flash FM’e Ziyaret...

Ordu 2. OSB’nin Altyapı Temeli Atıldı

ÜNYE'DEKİ ÜSTGEÇİTLERE ENGELSİZ ASANSÖRLER KURULUYOR.

Ordu’da İntiharlar Arttı mı?

“Yüzyılın Konut Projesi” Başvuruları 3 Gün Sonra Başlıyor!

Atatürk’e Saygı Duruşu Niteliğinde Bir Gece

BAŞKAN GÜLER: “KORGAN İÇİN ÜRETMEYE, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7