-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
ŞANLITÜRK, "ÜNYE İLE ÖZEL İLGİLENİYORUM"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ünye Basını ile düzenlenen kahvaltı programında Bölgenin ihtiyaçlarına ve Meclis’te yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Şanlıtürk, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“İlimizin ihtiyaçlarını bütçe görüşmelerinde ilgili bakanlıklara iletiyoruz. Merkezi bütçeden alacağımız paylarla Ordu’nun daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ünye, merkez ilçemizden sonra en büyük ilçemiz. Ünye’nin özel ihtiyaçlarıyla ilgili Meclis’te düzenli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Ünye basını ise bu haberleri başarıyla duyurarak önemli bir görev üstleniyor, teşekkür ediyorum.”
Fındık üretimi ve fiyatlandırması konusunda açıklamalarda bulunan Şanlıtürk, şunları kaydetti:
“Sayın Bakanımıza, fındık üretim bölgelerinin Ünye-Akçay’dan başlayarak doğu ve batı bölgeleri olarak ayrılması gerektiğini önerdik. Bu yıl fındık fiyatı 130 TL olarak açıklandı. Ancak tekelci firmalar ve işbirlikçileri fiyatı baskılamaya çalıştı. Şu anda fındık fiyatı 130 TL’nin üzerinde. Üreticimizin hakkını korumak adına çalışmalarımız devam ediyor.”
Şanlıtürk, Ünye’nin Gölevi Mahallesi başta olmak üzere, Fatsa Ilıca, Altınordu Cumhuriyet Mahallesi ve Gülyalı’da denizin karayı tahrip ettiğine dikkat çekerek, şu çağrıda bulundu:
“Daha önce planlanmış olan dalgakıran projeleri bakanlık tarafından standartlara uygun şekilde hızla hayata geçirilmelidir.”
Ulaşım projelerinin hızlandırılması gerektiğini belirten Şanlıtürk,
“Ünye-Akkuş-Niksar yolu yeni başladı, ancak daha hızlı ödenek sağlanarak bitirilmesi gerekiyor. Ünye-İkizce-Yoğunoluk ve Ünye-Çaybaşı-İlküvez yollarının da projelendirilip tamamlanması lazım. Ünye Çevre Yolu’ndaki Yunus Emre Tüneli’nde zemin hareketliliği nedeniyle çatlaklar oluştu. Karayolları şu anda çalışmaları sürdürüyor, biz de süreci yakından takip ediyoruz.”
Ünye Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) verilen desteği de değerlendiren Şanlıtürk, “OSB’ye 40 milyon TL’lik destek sağlandı. Bu kaynak, OSB’nin altyapı çalışmaları için kullanılacak. Diğer OSB’ler için de taleplerimizi sürdürüyoruz,” dedi.
ONEY FLASH FM- UMUT ÖZTÜRK
ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?
BAŞKAN TEPE’DEN ESKİ VALİ YAZICIOĞLU’NA VEFA ZİYARETİ...
HAFTANIN YORUMU KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
Ordu’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama Seferberliği Başlatıldı
ÜNYE’DE “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
BÜYÜKŞEHİR, GLÜTENSİZ GIDALARI VATANDAŞLARA TEMİN EDİYOR…
Ordu’da Gastronomi Festivali Yapılacak…
ORDU’DA HÜKÜMET CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR!
SAADET PARTİSİ ÜNYE’DEN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” MESAJI
Fatsa’da Dünya Tiyatro Günü Coşkuyla Kutlandı
5x5 Mini Futbol Turnuvası Başlıyor
Ünye Kadın Spor Kulübü, Yüksekova Spor Karşısında 3 Puan Peşinde
MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!
ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NE ÖZEL GÖSTERİM
GÜLYALI TURNASUYU KORDON PARK’IN 2. ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ÜNYE’DE ALTIN PİYASASINDA DENGE BOZULDU: KUYUMCULAR DERNEĞİ’NDEN KRİTİK UYARI
Akkuş Belediyespor’dan Sponsoruna Anlamlı Teşekkür
HAFTANIN YORUMU CUMA 18.00’DA SİZLERLE
ÜNYE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI: İL İKİNCİSİ OLDU
Patpat 150 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı
ALTINORDU’DA BUZ PİSTİ SEZONU TAMAMLANDI!
Fatsa Kıyısında Şüpheli İHA İddiası
Büyük Hat Sanatçısı Mustafa Râkım Efendi Anıldı
GENÇ BAŞKAN SAHADA..
ALTINORDU AYIŞIĞI İSKELESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR..
Fatsa Sahilinde Gizemli Cihaz Kıyıya Vurdu
ÜNYE EL EMEĞİ ÇARŞISI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE GİRİYOR…
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
Ulubey Akpınar Mevkiinde İki Araç Çarpıştı
Yükleniyor






