• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

TERME’DE YAĞMUR SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Şebeke hatları yenileniyor

30.06.2024 22:43:00 648 0
TERME’DE YAĞMUR SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Terme ilçesinde yağmur suyunun hızla tahliye edilmesini sağlayacak keson kuyu terfi merkezinde inşaat ve mekanik çalışmalarını tamamladı. İlçedeki altyapı çalışmalarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Terme’de sel ve taşkın soruna çözüm olacak Keson Kuyu Terfi Merkezini önümüzdeki aylarda faaliyete geçiriyoruz. Öte yandan 10 mahalledeki yağmur suyu ve atık su hattının büyük kısmını da tamamladık. Hattın bitirilmesiyle ilçemizde yağmur suyu sorununun önüne geçeceğiz” dedi.

Kenttin altyapı sorunlarını çözmeye devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarına karşı keson kuyu terfi merkezi inşaatlarını sürdürüyor. Terme ve Bafra ilçelerinde 10 metre çapında ve 10 metre derinliğindeki terfi merkezlerini faaliyete geçirmek için SASKİ Genel Müdürlüğü, yoğun çaba sarf ediyor.

İnşaatı tamamlandı

Terme ilçesinin Çay Mahallesi’nde inşa edilen yağmursuyu keson kuyu terfi merkezinde inşaat ve mekanik çalışmalarını tamamlayan SASKİ ekipleri, kuyu zeminine pompa ve ekipmanlarını monta edecek. Son kontrollerin yapılmasının ardından tesis faaliyete geçirilmeye hazırlanıyor. Sağanak yağışlarda yollarda su birikintilerinin oluşmaması, ev ve işyerlerini su basmaması için keson kuyuda depolanacak yağmur suları, güçlü pompalarla Terme Çayı’na deşarj edilecek.

Şebeke hatları yenileniyor

İlçenin 10 mahallesinde altyapı çalışması yapan SASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon şebekelerini büyüterek yeniliyor. Toplam 75 bin metre uzunluğundaki şebeke hattının Ahmetbey, Fenk, Hacı Badem, Bazlamaç, Yunus Emre ile Yeni Mahalle’yi kapsayan 65 bin metrelik kısmını tamamlayan ekipler, kalan 10 bin metrelik kısımda çalışmalarını sürdürüyor. Çay ve Elmalık Mahallelerinin muhtelif cadde ve sokaklarında kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu, Cumhuriyet Mahallesi'nde Terme Devlet Hastanesi kavşağına bağlanan Yeni Bulvar Yolu'nda kanalizasyon hattı çalışmaları aralıksız devam ederken, Bahçelievler Mah. Şehit Hamdi Özübek Sokak'ta kollektör hattı çalışmalarına ise başlanacağı öğrenildi.

“Önceliğimiz insanımızın huzuru ve mutluluğu”

SASKİ Genel Müdürlüğü’nün Terme’deki altyapı yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizde tek arzumuz hemşerilerimizin daha konforlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesidir. Bizim önceliğimiz insanımızın huzuru ve mutluluğu. Yatırımlarımızı da bu amaçla yapıyoruz. 17 ilçemizin tamamı bizler için çok kıymetli. Bu kapsamda da şehrimizin tamamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin en büyük ilçelerinden Terme’de yağmursuyu sorununu ortadan kaldırıyoruz. Çay Mahallesi’nde inşaatına başladığımız Keson Kuyu Terfi Merkezi tamamlandı. Ekiplerimiz, bu hafta pompa ve ekipmanlarını kuyuya indirerek montajını yapacak. Son kontrollerin ardından da faaliyete geçecek. Bu yatırım ilçemiz için çok önemli. Çünkü sel ve su taşkınlarının bir daha yaşanmaması için yağmur sularını hızla burada toplayıp depolayarak yine pompalarla Terme Çayı’na deşarj edeceğiz. Ayrıca 10 mahallemizde de şebeke hattı yenileme çalışmalarımızda da önemli mesafe kat ettik. Altyapıyı önemli oranda iyileştirdik. İnşallah en yakın zamanda bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

MARATON 42, ORDULULAR 52 KOŞUYOR!

Gölköy’de Karla Mücadele Sürüyor

52 ORDUSPOR’DA TEK HEDEF 3 PUAN!

OTO SERVİSTE İKİ GENCİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Ünye’de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” Eğitimi

HAFTANIN YORUMU PROGRAMI ÜNYE’DE İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

ÜNYE MADENİ EŞYA ESNAF ODASINDAN VERGİ BİLGİLENDİRMESİ

Korgan Yaylası’nda Kış Festivali…

BAŞKAN NURİ KUMAŞ; "ALICI VE SATICI TAKİBİ YOK"

BAŞKAN GÜLER: “ÜNYE ÇÖPLÜKTEN, ÇAMLIK BETONLAŞMADAN KURTULDU”

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ İÇİN YASAL UYARI!

Karadeniz, Mattia Ahmet Minguzzi İçin Ordu’da Buluşuyor

Vali Erol, Öğrencilerin Yarıyıl Tatili Heyecanına Ortak Oldu

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan’dan Yarıyıl Mesajı

“İLK 11’İ YENİDEN KURUYORUZ”

ÜNYE 1957 SPOR OTOPARKI BIRAKTI!

TERME KARMA OSB’DE TOPLANTI

Ordu’da Bazı İlçelerde Eğitime Kar Engeli

ORDU YAYLALARINDA KIŞ FESTİVALLERİ BAŞLIYOR

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ İÇİN YASAL HATIRLATMA

Fatsa OSB’de Forklift Kazası: 1 İşçi Hayatını Kaybetti

AKIN ERGÜN VEFAT ETTİ...

Ünye 1957 Spor’dan Savunmaya Tecrübeli Takviye

AK Parti Ünye Teşkilatından Başkan Güdek’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Halil İbrahim Öner Ünye 1957 Spor’da

"Z KUŞAĞINDAN OY ALAMIYORLAR!”

Ünye 1957 Spor’da Transfer Hareketliliği Başladı

ÜNYE ÇEVRE PLATFORMU’NDAN YALI KUMSALI TEPKİSİ:

ÜNYE KADIN FUTBOL KULÜBÜ 3 PUAN PEŞİNDE

FATSA BELEDİYESPOR’UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9