• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5909,70% 0,02
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

TERME’DE YAĞMUR SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Şebeke hatları yenileniyor

30.06.2024 22:43:00 614 0
TERME’DE YAĞMUR SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Terme ilçesinde yağmur suyunun hızla tahliye edilmesini sağlayacak keson kuyu terfi merkezinde inşaat ve mekanik çalışmalarını tamamladı. İlçedeki altyapı çalışmalarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Terme’de sel ve taşkın soruna çözüm olacak Keson Kuyu Terfi Merkezini önümüzdeki aylarda faaliyete geçiriyoruz. Öte yandan 10 mahalledeki yağmur suyu ve atık su hattının büyük kısmını da tamamladık. Hattın bitirilmesiyle ilçemizde yağmur suyu sorununun önüne geçeceğiz” dedi.

Kenttin altyapı sorunlarını çözmeye devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarına karşı keson kuyu terfi merkezi inşaatlarını sürdürüyor. Terme ve Bafra ilçelerinde 10 metre çapında ve 10 metre derinliğindeki terfi merkezlerini faaliyete geçirmek için SASKİ Genel Müdürlüğü, yoğun çaba sarf ediyor.

İnşaatı tamamlandı

Terme ilçesinin Çay Mahallesi’nde inşa edilen yağmursuyu keson kuyu terfi merkezinde inşaat ve mekanik çalışmalarını tamamlayan SASKİ ekipleri, kuyu zeminine pompa ve ekipmanlarını monta edecek. Son kontrollerin yapılmasının ardından tesis faaliyete geçirilmeye hazırlanıyor. Sağanak yağışlarda yollarda su birikintilerinin oluşmaması, ev ve işyerlerini su basmaması için keson kuyuda depolanacak yağmur suları, güçlü pompalarla Terme Çayı’na deşarj edilecek.

Şebeke hatları yenileniyor

İlçenin 10 mahallesinde altyapı çalışması yapan SASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon şebekelerini büyüterek yeniliyor. Toplam 75 bin metre uzunluğundaki şebeke hattının Ahmetbey, Fenk, Hacı Badem, Bazlamaç, Yunus Emre ile Yeni Mahalle’yi kapsayan 65 bin metrelik kısmını tamamlayan ekipler, kalan 10 bin metrelik kısımda çalışmalarını sürdürüyor. Çay ve Elmalık Mahallelerinin muhtelif cadde ve sokaklarında kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu, Cumhuriyet Mahallesi'nde Terme Devlet Hastanesi kavşağına bağlanan Yeni Bulvar Yolu'nda kanalizasyon hattı çalışmaları aralıksız devam ederken, Bahçelievler Mah. Şehit Hamdi Özübek Sokak'ta kollektör hattı çalışmalarına ise başlanacağı öğrenildi.

“Önceliğimiz insanımızın huzuru ve mutluluğu”

SASKİ Genel Müdürlüğü’nün Terme’deki altyapı yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizde tek arzumuz hemşerilerimizin daha konforlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesidir. Bizim önceliğimiz insanımızın huzuru ve mutluluğu. Yatırımlarımızı da bu amaçla yapıyoruz. 17 ilçemizin tamamı bizler için çok kıymetli. Bu kapsamda da şehrimizin tamamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin en büyük ilçelerinden Terme’de yağmursuyu sorununu ortadan kaldırıyoruz. Çay Mahallesi’nde inşaatına başladığımız Keson Kuyu Terfi Merkezi tamamlandı. Ekiplerimiz, bu hafta pompa ve ekipmanlarını kuyuya indirerek montajını yapacak. Son kontrollerin ardından da faaliyete geçecek. Bu yatırım ilçemiz için çok önemli. Çünkü sel ve su taşkınlarının bir daha yaşanmaması için yağmur sularını hızla burada toplayıp depolayarak yine pompalarla Terme Çayı’na deşarj edeceğiz. Ayrıca 10 mahallemizde de şebeke hattı yenileme çalışmalarımızda da önemli mesafe kat ettik. Altyapıyı önemli oranda iyileştirdik. İnşallah en yakın zamanda bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

"72." isimli sinema filmine Ünye’de özel gösterim yapıldı.

Ünye Kent Konseyi’nden İstişare Toplantısı Değerlendirmesi

Ünye Sivil Toplum Platformu’ndan Belediye Başkanı Tavlı’ya Ziyaret

ULUBEY’DE DOĞALGAZ..

AKKUŞ’UN EFELERİ FENERBAHÇE’YE MAĞLUP

DÜNYA ORDULULAR GÜNÜNE 52 GÜN KALDI

EĞİTİMDE DESTEK PROKOLÜ İMZALANDI

BAŞKAN ADAYI İBRAHİM GENÇ’TEN ONEY FLASH FM’E ZİYARET..

Özer’den Korgan’a Sağlık, Eğitim ve Ulaşımda Büyük Dokunuş

ALTINORDU 2026’YA HAZIR!

ORDU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

BAŞKAN TAVLI’DAN ÜNYE KADIN SK’YA TEBRİK

ORDU’DA KÜTÜPHANELER İLGİ GÖRÜYOR

27 BİN MAKARON ELE GEÇİRİLDİ!

53 ŞÜPHELİ YAKALANDI!

ULUBEY’DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

“Doğada Hayat, Hayatta Umut Var” Projesi Kapsamında İkinci Söyleşi Gerçekleştirildi

ODÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı

ZONGULDAK’TA ULUSLARARASI JUDO TURNUVASINDA BÜYÜK BAŞARI...

BAŞKAN KİBAR’DAN MAHMUT ÖZER’E ZİYARET...

OMÜ'lü öğrencilerden Filistin'e grafitili destek

TERME MİLİÇ’E KADINLAR PLAJI...

Karadeniz Can Aldı!

ARICILARA MALZEME DESTEĞİ

SİVAS KAVŞAĞI’NDA DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

ALTINORDU’DA KAZA: 3 YARALI

TAYFUN GÜRSOY PARKI ALTINORDU’DA BULUŞMA NOKTASI OLUYOR…

ORDU’DA AKILLI VE KAPALI DURAK DÖNEMİ

AKKUŞ’UN EFELERİ FENERBAHÇE KARŞISINDA ŞANS ARAYACAK

EKMEKÇİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9