11123,47%0,06
42,42% 0,00
49,28% -0,03
5715,73% -1,12
9326,92% 0,00
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 26. ve 27. dönem Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün cenazesi için geldiği Ordu'da bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile bir araya gelen Bakan Uraloğlu, kentin gelecek vizyonunu doğrudan ilgilendiren ulaşım yatırımlarını tüm boyutlarıyla değerlendirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Ordu’nun uzun yıllardır gündeminde olan ve bölgenin ulaşım yükünü hafifletecek projeler ele alındı. Başkan Güler, Ordu’nun kritik ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir dosyayı Bakan Uraloğlu’na sunarak talepleri resmi olarak aktardı.
Başkan Dr. M. Hilmi Güler, görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nu şehrimizde misafir ederek, Ordu’nun geleceğini şekillendirecek ulaşım yatırımlarımızı tüm yönleriyle ele aldık. Ordu Çevre Yolu’ndan ilçelerimizin ulaşım hatlarına kadar, hem bugünü hem yarını ilgilendiren konularda son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik.”
Başkan Güler’in Bakan Uraloğlu’na ilettiği başlıklar şöyle sıralandı:
Ordu–Giresun Havalimanı uçuş seferlerinin artırılması ve saatlerinin ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi,
Ordu Çevre Yolu 2. Etabının hızlandırılması,
Fatsa Çevre Yolu etüt ve fizibilite çalışmalarının tamamlanması,
Kabadüz–Çambaşı Yolunun en kısa sürede bitirilmesi,
Ulubey–Gölköy, Ünye–Akkuş–Niksar ve Fatsa–İslamdağ yollarının ödeneklerinin güçlendirilerek tamamlanması.
Ordu’nun ulaşım sorunlarını yakından bilen Bakan Uraloğlu’nun, tüm projeleri sahiplendiğini ve bizzat takip edeceğini ifade etmesi, Büyükşehir yönetiminde memnuniyetle karşılandı.
Başkan Güler açıklamasının devamında, “Ordu’yu daha ulaşılabilir, daha güçlü ve daha yaşanabilir bir şehir kılmak için gayretle çalışıyoruz. Destekleri ve samimiyeti için Sayın Bakanımıza ve değerli heyetine teşekkür ediyorum. Birlikte daha güzel bir Ordu inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Bakan Uraloğlu’nun ziyareti, Ordu’nun ulaşım yatırımlarında yeni bir ivme beklentisini güçlendirdi.
