• BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,40% 0,05
  • EURO

    52,00% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7679,57% 2,37
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 0,00

ÜNYE, FATSA, PERŞEMBE VE GÜLYALI NEDEN YOK SAYILDI.

ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi: Mavi Bayrak, neden sadece Altınordu’ya verildi.

24.05.2024 11:43:00 972 0
ÜNYE, FATSA, PERŞEMBE VE GÜLYALI NEDEN YOK SAYILDI.


Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2024 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak. Mavi Bayraklı Plaj sayısında Dünya 3.sü olan Ülkemizin Manyetik Siyah Kumlu plajları ile tescillenmiş Ünye Plajları için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başvuru yapılmaması oldukça düşündürücü ve üzücü olduğunu da belirtmek isterim. 
Ordu'muz Turizmsel alanda gelişmekte olan ve bakir bir il. Bu durumun profesyonel bir kadro ve KORUMALI TURİZM MASTER PLANI uygulanarak yönetilmesi gerekmektedir. 
Ordu Büyükşehir Belediyemizin numune noktası olan ve kriterleri bakımından hak eden diğer ilçelerimize karşı duyarsız kalışı, mevcut personelin saha hakimiyetinin olmayışının sonucu olarak Mavi Bayrak sayımızın Altınordu ile sınırlı kalmasına neden olmuştur. Bir zamanlar Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinin en çok Mavi Bayraklı plajları ilimizde iken şimdi neden iki plaja düşürülmüştür. Bu durum; sahanın yönetilemediğini gösteriyor. 
Her yıl Mayıs ayında açıklanan Mavi Bayraklı Plajlar listesinde maalesef bölgenin Resmi Turizm Kimliği olan, plaj, kamp ve karavan kenti Ünye'mizden hiç bir plajın dahil edilmemiş olması üzüntü verici ve düşündürücü bir durumdur. Kaldı ki Manyetik Siyah Kumumuzla ilgili yaptığımız tüm tanıtım çalışmalarımızda plajlardan sorumlu olan Ordu Büyükşehir Belediyemizin duyarsız ve istişaresiz  kalması mavi bayrak sayımızın Altınordu ile sınırlı kalmasına neden olmuştur. Ünye, Fatsa, Perşembe ve Gülyalı İlçelerimizdeki plajlarımızla ilgili Büyükşehir Belediyemizin başvuru yapmaması sahanın yönetilemediğinin göstergesidir. 
Ordu’da sadece Altınordu ilçesi 2 Mavi Bayrak’a sahip. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde Samsun 'da geçen yıl olduğu gibi 13 Mavi Bayraklı Plaj, Ordu 2 Mavi Bayraklı Plajla 2024 yılı Turizm sezonuna merhaba diyecek. 
Mavi Bayraklı plajlar 33 önemli kritere sahiptir. Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizlerinin yapılması, atıksu arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli olanakları, atıkların ayrıştırılması, çevre eğitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden bazılarıdır. 
Dolayısıyla Ünye, Fatsa, Perşembe ve Gülyalı ilçelerimizdeki en az bir plajımız Mavi Bayrakla taçlandırılmalıydı.
Birlikte Ordu, Birlikte Turizm ise tüm ilçelerimize eşit mesafede ve hizmet kaygısında olunması gerektiğini düşünüyoruz...
Herşeye rağmen, 2024 yılı turizm sezonunun Ordu, Bölge ve Ülke Turizmimize hayırlı olmasını diliyorum.
ADNAN SOBİ
ÜNTİD BAŞKANI

BAŞKAN TAVLI, MAHALLE MUHTARLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN TAVLI, SOKAK HAYVANLARI DOĞAL YAŞAM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Ordu’ya Geliyor...

MÜDÜR TOKGÖZ’ÜN GURUR GÜNÜ...

Tepe’den Anne ve Bebeklerine Müjde

Ünye İpekyolu Mahallesi Alucra Sokak’ta parke yapımı gerçekleştirildi...

FATSA MESLEKİ EĞİTİM ATÖLYESİ MEYVELERİNİ VERİYOR

Fatsa Özel Sanayi Sitesi 360 iş yerine ulaştı.

MUHTARLAR KONAĞI TAMAMLANDI

Sebze ve Meyve Komisyoncularına Özel POS ve Kredi İmkânı

Karadeniz için deprem uyarısı

Ordu Dahil 46 İlde FETÖ Operasyonu!

Korgan’da Feci Kaza! Yaralılar Var.

Ordu Valisi Erol’dan İnternet Gazetecileri Derneği’ne Ziyaret

GÜLYALI’DA KANALİZASYON ÇALIŞMALARI TAM GAZ!

Dal, Başkan GÜLER'e Teşekkür etti....

Mehmet Ali Durak: "Sanal anjiyo Ünye'ye geliyor”

AKKUŞ’TA HASTANE PERSONELİNE %20 İNDİRİM

45 Kişilik Umreci Kafilesi Kutsal Beldelere Hareket Etti

Emekli Albay Orkun Özeller Radyomuzun Konuğu Oldu...

Başkan Çolakoğlu'ndan Çevre Platformu’na Teşekkür...

MESLEKİ EĞİTİM ATÖLYESİ MEYVELERİNİ VERİYOR

17 İLÇEDE EV İÇİ TUTUNMA APARATI DESTEĞİ

Çakırtepe Hastanesi ile Ünye Sebze Hali Arasında İndirim Protokolü

ORDU’DA CENAZE HİZMETLERİNE 5 YENİ ARAÇ

ÜTSO’dan Çaybaşı’nda Üyelerle İstişare Toplantısı

ÖZBAY HOCA BAŞHEKİM YARDIMCISI OLDU..

"BU ORHUN GÜVEN SÖZÜ, SİYASETÇİ SÖZÜ DEĞİL."

ÇAMLIK’TA AĞAÇLARA ORHUN GÜVEN DOKUNUŞU

KORGAN MEYDAN PROJESİNDE SONA GELİNDİ.

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9