• BIST 100

    10888,02%-0,32
  • DOLAR

    42,40% -0,07
  • EURO

    48,89% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5618,23% 1,20
  • Ç. ALTIN

    9195,44% -0,18

ÜNYE VE FATSA'NIN GÜVENLİKLİ PLAJLARI

Denizlerimizdeki RİP ve DİP akıntısıyla ilgili, Ünye Turizm işletmecileri Derneği olarak kuruluş amaçlarımızdan olan ve güvenli turizmin olmazsa olmazı uyarıcı ve doğru yol gösterme çalışmalarımızdan, denizlerimizin güvenlik durum

28.06.2024 15:08:00 965 0
ÜNYE VE FATSA

ÜNYE VE FATSA'NIN GÜVENLİKLİ PLAJLARI

Denizlerimizdeki RİP ve DİP akıntısıyla ilgili, Ünye Turizm işletmecileri Derneği olarak kuruluş amaçlarımızdan olan ve güvenli turizmin olmazsa olmazı uyarıcı ve doğru yol gösterme çalışmalarımızdan, denizlerimizin güvenlik durumu hakkında aşağıda belirttiğimiz açıklamanın dikkate alınmasını can güvenliğiniz açısından önemli buluyoruz.

Karadeniz sahilinde rip akıntısı(çeken akıntı) nedeniyle boğulma riskinin olduğunu ve boğulmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiriz.

Boğulma olayları daha çok kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geliyor.

Denize girecek yerel halkımız, yerli ve yabancı turistlerimiz özel güvenlikli Plajlarımızı ve kontrollü bölgeleri veya Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından altyapısı hazırlanmış, halk Plajlarını tercih etmesi gerekmektedir. Maalesef boğulma riski ve olumsuzluklar, kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geldiğine dikkat çekmek istiyorum. Ünye'mizdeki güvenlik ve hizmet alt yapısı hazır olan Özel Plajlarımız; Mavi Deniz Plajı, Balıkçı Restoran Plajı, Sultan Sofrası Plajı, Kavaktepe Yöresel Ürünler Tesisi Plajı, Gülen Kamping Plajı, Ayanikola Plajı, Atik Otel Plajı, Ankara Otel Plajı, Kardelen Plajı, Ramada Otel Plajı ve Sahilköy Yiğitler Kamping Plajlarımızdır.

Ordu Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki güvenlikli plajlarımız; Çınarsuyu Plajı, Uzunkum Plajı, Kırkevler Plajı, Fevziçakmak Plajı, Kavaktepe Plajı ve Eskikızılcakese Plajılarıdır. Ünye Belediyemiz bünyesindeki Kadınlar Plajımızdır. Batı Park bitmediği için plaj güvenlikli değildir. Diğer plajlarımızda güvenlik ve hizmet altyapısı olmadığından tercih edilmemesini öneriyoruz.

Fatsa İlçemizdeki hizmet altyapısı ve güvenlikli plajlarımız ise;

Ordu Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki plajlar Çamlık Plajı ve Demas Plajı (Uzunkum) dır. Özel plajlar ise; Dolunay Otel Plajı ve Bolaman Maksim Plajıdır.

Özellikle Yapraklı, Dolunay ve Bolaman Mahallelerinde bulunan Deniz içi T plajları ve Dalgakıran noktaları RİP ve DİP Akıntılarının yoğun olduğu yerlerdir, kesinlikle denizin dalgalı ve akıntılı olduğu zamanlarda mutlaka bölge odaklı tüm plajları takip edecek, Jandarma, Emniyet, Zabıta ve Sahil Güvenlik Komutanlığı uyarıcı denetimlerini sıklaştırmalıdır.

Ayrıca, Fatsa Gaga Gölü Mesire Alanı olarak hizmete açıldıktan sonra sıcak havalar insanlarımızı yüzmeye sevkedebilir. Uyarıcı tebelalar çok olmalı ve görevliler yoğun şekilde takip etmelidir. Olası olumsuzluklar için mutlaka İpli Can Simidi tüm seyir iskelelerinde bulunmalıdır.

“Son yıllarda boğulma olaylarının kontrollü bölgeler dışında arttığını gözlemliyoruz. Kadınlar Plajı ve alt yapısı hazır halk Plajlarının donanımlı hale getirilmesi de önemlidir. Bu çalışmaları bizler hem işletmeciler hem de dernek olarak destekliyoruz. Turizmin en önemli noktası güvenliktir. Buraya gelen yerli veya yabancı turistlerimiz kendini güvende hissederse burada kalma süresini uzatır. Özel Plaj işletmelerimiz hazırlıklarını tamamlamış, güvenli ve donanımlı bir şekilde yeni turizm ve deniz sezonuna hazırlanmışlardır. Amacımız misafirlerimizi en güzel bir şekilde ağırlamak ve uğurlamaktır.

Mutlu tatiller için Güvenli Plajları tercih ediniz.

ADNAN SOBİ

ÜNTİD BAŞKANI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ordu’da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

“Ordu Tanıtım Günleri” sona erdi.

Başkan Kibar öğretmenlere yaş pasta sürprizi yaptı.

ODÜ'DE “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlandı

OMÜ Eğitim Fakültesi, Öğretmenler Günü’nü emekli hocalarıyla kutladı

Başkan Doğan "Samsun su fiyatında Türkiye'de 20. sırada"

Ünye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Ünye’de Sağlıklı Hayat Merkezi Genç Akademisi Eğitimleri Başladı

Trafik Jandarması 13 Bin Araç Kontrol Etti

Kaçakçılık Operasyonlarında Çok Sayıda Malzeme Ele Geçirildi

Asayiş Uygulamalarında 46 Aranan Şahıs Yakalandı

Vali Erol’dan Öğretmenler Günü Ziyareti

BAŞKAN KİBAR’DAN ÖĞRETMENLERE TATLI SÜRPRİZ

KUMRU’DA ÖRTÜ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Akkuş Belediyespor, Galatasaray Deplasmanında 3-0 Mağlup Oldu

AYI YAVRUSU KIYIYA VURDU

Ünye’de Yavi–İnkur Yolu Betonla Modernleşiyor

Milletvekili Şanlıtürk, “Geçmiş olsun Kumru. Allah beterinden saklasın.”

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

SAMSUN’DA KÜLTÜR VE TURİZM ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

Ordu Valisi Muammer EROL’un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kumru ilçesinde çıkan örtü yangınına ekipler müdahale ediyor.

ÜNYE’DE YAVİ–İNKUR BAĞLANTI YOLU BETONLA YENİLENİYOR

CÜRİ İSİMİ, RUM VE ERMENİCE DEĞİL...

ÜNYE 1957 SPOR EVİNDE MORAL BULDU...

BAŞKAN FATİH TİTİZ’İN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

OMÜ’de Yemek Bursu başvuruları açıldı

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Ordu’da “Komisyon” Tepkisi: “Tanımıyorum, Tanımayacağım”

Ünye'deki Kazada Esnaf Odası Başkanı Hayatını Kaybetti!

ORDU’DA HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8