Tarih: 16.06.2025 10:08

ÜNYE’DE AMATÖR TELSİZCİLER KAMPI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Ordu, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Kayseri, Tokat ve Samsun ile Gürcistan’dan gelen (EW1EM) 103 araç ve 300' ü aşkın amatör telsizciler Ünye’de 3 gün süreyle katıldığı kamp, telsiz tutkunlarını bir araya getirerek bilgi ve tecrübe paylaşımına ortam sundu.

 Katılımcılar, doğa ile iç içe geçen kamp süresince hem teknik bilgiler edindi hem de yeni dostluklar kurma imkânı buldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen etkinlikte alana giriş ücretsiz olarak sağlanırken, organizasyon öncesinde alınan karar doğrultusunda karavan girişine izin verilmedi.

Üç gün süren kamp boyunca çeşitli uygulamalı telsiz çalışmaları, istasyon kurulumları ve karşılıklı bağlantı denemeleri gerçekleştirildi. Ayrıca kamp alanında yapılan sohbetler sayesinde amatör telsizciler arasındaki dayanışma ve iletişim güçlendirildi.

Etkinliğin ardından açıklama yapan TRAC Ordu Şubesi yetkilileri, kampın her yıl geleneksel olarak devam edeceğini, amaçlarının bölgedeki amatör telsizciliği geliştirmek ve dayanışmayı artırmak olduğunu ifade etti.

Katılımcılar, Ünye’nin doğal güzellikleri eşliğinde gerçekleştirilen organizasyondan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, bir sonraki kampta yeniden bir araya gelme temennisinde bulundular.

“GÖSTERDİĞİMİZ PERFORMANS UZUN ZAMAN AKILLARDAN ÇIKMAYACAK”

TRAC Ordu Şube Başkanı Hüdaverdi Güneş ( TA7OM) Kamp etkinliği sonrası yaptığı açıklamada “TRAC Ordu Şubesi üyesi olsun olmasın; Ordu Amatörleri olarak Kamp alanına gelen, Misafirlerimiz ile ilgilenen, ilimizden güzel anı ve intiba ile ayrılmalarını sağlayan Tüm Gönül dostlarına cani gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye ye örnek olan çalışmalarımız da olduğu gibi bu ev sahipliğimizde de gösterdiğimiz performans uzun zaman akıllardan çıkmayacağı kesin. Ne kadar büyük bir işe imza attığımızın farkında olduğunuzu biliyorum.” dedi.

ONEY FLASH FM / 

HABER : UMUT ÖZTÜRK – FOTOĞRAF : AYBERK EFE KORKMAZ

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —