• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,96% 0,08
  • EURO

    51,54% -0,63
  • GRAM ALTIN

    7601,90% 2,25
  • Ç. ALTIN

    12527,23% 0,00

ÜNYE’DE TÜRK MUTFAĞI LEZZETLERİ TANITILDI.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası programı Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.

23.05.2024 14:43:00 581 0
ÜNYE’DE TÜRK MUTFAĞI LEZZETLERİ TANITILDI.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi iş birliğince Ünye Cumhuriyet Meydanında 3. Kez düzenlendi. “Coğrafı İşaretli Ürünlerle Türk Mutfağı Haftası” programında yöresel ürünler tanıtıldı.

 

Karadeniz’in sağlıklı ürünlerinin geleneksel tatlarla buluşturan Ordu mutfağı etkinliğinde, davetlilere yöresel yemek ikramı yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program protokol üyelerinin konuşmaları ile devam etti.

 

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe,  Ordu Valisi Muammer Erol, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Vali Yardımcısı Burak Keser, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve ilçe protokolü, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vali Muammer Erol, Ordu Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Kabacık’a program sonrası plaket taktim etti.

 

 

 

Toparlak; “Ordu’da 19 Adet Coğrafi İşaretli Ürün Bulunuyor”

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu ilinde yenilebilir ot çeşitliliğinin yanı sıra balık ve sebze yemekleri, turşu kavurmaları, doğada kendiliğinden yetişen yöreye özgü bitkilerden yapılan yemekler, hamur işleri ve evde açılan özellikle fındıkla yapılan tatlıların hâkim olduğunu belirterek, son verilere göre ilimizde toplam 19 adet coğrafi işaretli ürün bulunduğunu ifade etti.

 

Toparlak, Ordu’ya özgü coğrafi işaret tescil işlemleri devam eden ürünlere de değinerek bu ürünlerin Aybastı beyaz peyniri, Kabataş köy peyniri, Kumru fındık macunu, Ordu bahçe çileği reçeli, Ordu çakıldak fındığı, Ordu dut pekmezi, Ordu tirmit salamura, Ordu fırın fasulyesi, Ordu hurması, Ordu ısırgan çorbası, Ordu incir reçeli, Ordu kabağı kavurması, Ordu kestane balı, Ordu kokulu üzüm şerbeti, Ordu kuru yufkası, Ordu mısır unu çalmacı, Ordu su böreği, Ünye biber tuzu, Ünye köy peyniri ve Ünye pidesinden oluştuğunu söyledi.

 

Ordu mutfak kültürünün en önemli özelliklerinden birinin de sıfır atık bir mutfak olduğuna dikkat çeken Toparlak, programda emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti.

 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise, turizmde gastronominin öne çıktığı dönemde bölgedeki yöresel lezzetlerin de gastronomik anlamda yerini alması ve turizme katkı sağlaması anlamında bilinirliğinin ortaya koyulması noktasında bu tür organizasyonlar ve faaliyetlerin önemli olduğuna dikkat çekti.

 

Ünye Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin yeniden canlandırılması ve çeşitlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında belediye bünyesinde Yöresel Ürünler Üretim Merkezi kurulduğunu hatırlatan Tavlı, yöresel ürünlerin bilinirliğinin arttırılarak bu sayede Ordu’nun artık sadece 3 ay değil, 12 ay yaşanabilir bir şehirken turizmden de payını alan bir il olacağını söyledi.

 

Programda, Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kabacık tarafından “Coğrafi İşaretli Ürünlerin Türk Mutfağındaki Yeri ve Rolü” konusunda sunum yapıldı.

 

Sunumun ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde şehir merkezinde kortej yürüyüşü yapıldı.

 

Kortej yürüyüşünden sonra Vali Muammer Erol, beraberinde protokol mensupları ile birlikte Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifleri tarafından Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda açılan ve yöresel ürünler stantlarını gezerek, hazırladıkları yiyeceklerle etkinliğe katkıda bulunan kadınlara teşekkür etti.

FATSA’DA İKİ ARAÇ HURDAYA DÖNDÜ!

ALTIN REKORA KOŞUYOR!

Genç Asker Trafik Kazasında Vefat Etti

AKDATDER’in Ankara’daki İftar Programında Ünyeliler Buluştu

Altınordu Belediyesi’nden Kırsal Yapılara Ruhsat Uyarısı

ORDU’NUN YÜKSEKLERİNDE KAR KALINLIĞI 2 METREYE ULAŞTI

ORDU’DA KAR TATİLİ: 10 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA

BAŞKAN TAVLI’DAN ÜNYE 1957 SPOR’A TEBRİK

ÜNYE'DE 3 OKULDA EĞİTİME 1 GÜN ARA

AKKUŞ BELEDİYESPOR’DAN KRİTİK GALİBİYET!

ÜNYE, KRİTİK MAÇTA KAZANMASINI BİLDİ!

ÜNHADER’DEN RAMAZAN’DA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Ünye Kent Konseyi’nden Anlamlı Proje

Vali Muammer Erol Heyelan Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu

Vali Erol Devletin Koruması ve Bakımı Altındaki Çocuklarla İftar Yaptı

BAŞKAN TEPE’NİN YATIRIMLARI SENCER SOLAKOĞLU’NU ETKİLEDİ

Samsun’da 3 İlçede Uyuşturucu Operasyonu

OMÜ Mimarlık Fakültesi'nden 'Engelli Farkındalık Atölyesi'

ÜNYELİ MÜTEAHHİTLER İFTARDA BULUŞTU...

ÜNYE’DE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

ÜNYE ÇEVRE PLATFORMU’NDAN SAVAŞ KARŞITI ÇAĞRI

Meslektaşlarımızdan 34. Yılımıza Anlamlı Ziyaret!

AKKUŞ BELEDİYESPOR, İBB SPOR’U AĞIRLIYOR…

Ordu Büyükşehir Belediyesi kar mesaisine başladı: 472 mahalle yolu açıldı

Başkan Şahin: “Çöken Yol Değil; Liyakat”

HEYELANIN ADRESİ BU KEZ İSLAMDAĞ…

ÜNYE MERKEZDE ELEKTRİK KESİNTİSİ BUGÜN DE DEVAM EDİYOR

ORTA SARAÇLI’DA HEYELAN PANİĞİ

Fatsa İslamdağ Mahallesi’nde Heyelan Meydana Geldi!

ÜNYE PTT MÜDÜRLÜĞÜ, YÖNETİCİ VE PERSONELİ İFTARDA BULUŞTU

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13