10901,01%0,47
40,65% -0,04
47,44% 0,73
4407,15% -0,31
7059,19% 0,05
Kongrede mevcut başkan Halit Özdemir, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Özdemir, bu dönemki en büyük hedeflerinin Ünye’ye Sabit Kan Bağış Merkezi kazandırmak olduğunu açıkladı.
Sabit Kan Bağış Merkezi İçin Çalışmalar Başladı
Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda belli aralıklarla konumlanan Kızılay kan bağışı tırının yerine, ilçeye kalıcı bir Sabit Kan Bağış Merkezi kazandırılması hedefleniyor. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kızılay Ünye Şubesi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar takdire şayan. Sabit Kan Bağış Merkezi ihtiyacının çözümü için Büyükşehir Belediyemizle birlikte gereken desteği vereceğiz.” diyerek projeye tam destek verdiklerini belirtti.
Başkan Özdemir: “Sponsorumuz Hazır, Yer Arayışımız Sürüyor”
Kızılay Ünye Şube Başkanı Halit Özdemir, yeni dönem projelerini açıklarken, “Şubemize hizmetlerde kullanmak üzere sıfır bir araç ve sabit bir ofis kazandırdık. Şimdi de Sabit Kan Bağış Merkezi’ni hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için sponsorumuz hazır, tek ihtiyacımız uygun bir yer bulmak.” dedi. Maddi bir engelin olmadığını vurgulayan Özdemir, en kısa sürede merkezin inşasına başlamak istediklerini belirtti.
Ünye Kızılay, Ülke Genelinde Başarıya Ulaşıyor
Kongrede konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Kızılay Şubesi’nin Türkiye genelinde başarı elde ettiğini vurgulayarak, “Kızılay Ünye Şubesi, yaptığı çalışmalarla Türkiye ölçeğinde dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı. Bu azim ve gayretle Sabit Kan Bağış Merkezi’nin de ilçemize kazandırılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Ünye Kızılay’ın Yeni Yönetimi Belli Oldu
Kongrede yapılan seçimde mevcut başkan Halit Özdemir güven tazeleyerek tekrar göreve getirildi. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
• Halit Özdemir (Başkan)
• Mehmet Ütü
• Alparslan Öz
• Yahya Karaoğlan
• Nurettin Coşkan
• Yaşar Kocatoros
• Berika Şimal Berk
Üç Yıllık Bütçe 4 Milyon 336 Bin TL
Kongrede ayrıca Türk Kızılay Ünye Şubesi’nin 2025-2027 yılları için tahmini bütçesi de belirlendi. Buna göre,
• 2025 yılı bütçesi: 1 milyon 084 bin 825 TL
• 2026 yılı bütçesi: 1 milyon 504 bin 437 TL
• 2027 yılı bütçesi: 1 milyon 744 bin 400 TL
Toplamda 4 milyon 336 bin 662 TL’lik bütçenin kabul edildiği kongrede, Ünye’de kan bağışının daha düzenli hale getirilmesi için Sabit Kan Bağış Merkezi’nin büyük bir gereklilik olduğu vurgulandı.