• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Vali Erol, Fatsa'da...

Vali Erol Tarihi Mekanlarda Yürütülen Restorasyon ve Kazı Çalışmalarını İnceledi.

21.08.2024 09:34:00 617 0
Vali Erol, Fatsa

Vali Erol, Fatsa İlçemizde Tarihi Mekanlarda Yürütülen Restorasyon ve Kazı Çalışmalarını İnceledi

Vali Muammer Erol, Fatsa ilçesinde bulunan Bolaman Haznedaroğlu Konağı, Aziz Konstantin ve Helena Manastırı ile Fatsa Cıngırt Kalesinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Erol, ilk olarak, Fatsa ilçesine bağlı Bolaman mahallesinde, eski bir kalenin iç kale üzerine 19. yüzyılda ahşap ve çift cumbalı olarak yapılmış olan Hazinedaroğlu ailesine ait konaklardan biri olan Bolaman Haznedaroğlu Konağını ziyaret ederek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ile Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil'den bilgi aldı.

Kent Müzesi olarak kullanılmak üzere Ordu Üniversitesi ile imzalanan protokol gereğince Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ve son dönem Türk mimarisinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan konak, yapılacak ihalenin ardından restore edilerek geleceğe taşınacak.

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Bolaman Haznedaroğlu Konağı’nın restorasyon çalışmaları için ödenek aktarıldı. 

Vali Muammer Erol, Bolaman Haznedaroğlu Konağı’nda yaptığı incelemelerin ardından Fatsa İlçesinin Kurtuluş mahallesinde bulunan Aziz Konstantin ve Helena Manastırı kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Erol, Doç. Dr. Seçkin Evcim'in bilimsel sorumluluğunda gerçekleştirilen kazılarla ilgili detaylı bilgi aldı. 

Doç. Dr. Seçkin Evcim, Milattan sonra 5'inci ve 6'ncı yüzyıl dönemlerine ait olduğu tesbit edilen Aziz Konstantin ve Helena Manastırı kazı çalışmaları sırasında mezar yerleri ile in-stu halinde mozaik yer döşemesi bulunduğunu kazı çalışmalarının 3 yıl daha devam edeceğini ifade etti. 

Vali Muammer Erol, daha sonra İlçenin Yapraklı Köyü sınırları içerisinde yer alan Cıngırt Kalesi Antik Yerleşim Alanı’nda incelemelerde bulunarak Arkeolojik Sit Alanında yapılan kazı çalışmaları ile ilgili Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol'dan bilgi aldı.

6. Mithriadates dönemi kalesi olduğu tespit edilen 2 bin 300 yıllık Cıngırt Kalesi’nde kazıların devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Erol, Cıngırt Kayası kazı çalışmaları sırasında çok sayıda kayaya oyulmuş tünel şeklinde güvenli olarak suya ulaşabilen basamaklı tünellerin olduğunu belirterek, "Karadeniz’de çok fazla kazı yok bu nedenle beklentimiz yüksek. Çok önemsiyoruz." diye konuştu. 

Hacı Bayram Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol, "Yüzey Araştırmaları Işığında Fatsa" İle "Fatsa Cıngırt Kayası Günlük Kullanım Kapları Işığında Antik Çağ'da Karadeniz Mutfak Kültürü" adlı yazmış olduğu kitaplarını Vali Muammer Erol'a takdim ederek, Ordu Valiliği olarak desteğinden dolayı teşekkürlerini sundu. 

Vali Muammer Erol’un inceleme gezisine Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak da eşlik etti.

BAKAN URALOĞLU SAMSUN BATI ÇEVRE YOLU’NUN TEMELİNİ ATTI.

Başkan Güler: Basın demokrasinin temel taşıdır

TOSFED 2025 GALA GECESİ DÜZENLENDİ

FATSA KONAKBAŞI’NDA YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMASI BAŞLADI

Ünyeli Müteahhit Başından Vurulmuş Halde Bulundu!

ORDU’DA SİLAH VE UYUŞTURUCU OPERASYONU; 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ordu’da Ahırda İşlenen Cinayet Aydınlatıldı: 1 Şüpheli Tutuklandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

ÜNYE OFFROAD KULÜBÜ’NDEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

ÜNYE ZİRAAT ODASI BAŞKANI SARIKAHRAMAN’DAN 10 OCAK MESAJI

“Amatör Sporun Görünmeyen Kahramanları Basın Emekçileridir”

Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Kumaş’tan 10 Ocak Mesajı

BAŞKAN ZEREN’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Güven Sürücü Kursu’ndan Oney Flash FM’e Kutlama Mesajı

BAŞHEKİM DÜNDAR’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Erol’dan İdareciler Günü Yemeği

AİLE AKADEMİSİ GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDI

Akkuş Belediye Başkanı Demirci’den Basın Mensuplarına Anlamlı Davet...

BAŞKAN KİBAR 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Bölge sorumlularından Gazeteciler Günü münasebetiyle ziyaret..

ORDU DERNEKLER FEDERASYONU’NDA BAŞKANLIK YARIŞI...

Ocak Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

ORDU’DA KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT YOK

EKSA Gayrimenkul’den Başkan Akar’a Ziyaret

“Ünye’nin Hava Kalitesi Konusunda Yanıltıcı Değerlendirmelere İtibar Edilmemeli”

ERKAN GÜNGÖR’DEN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

VALİ MUAMMER EROL’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

HASAN ÖZ VE FİLİSTİN DAVASI DESTEKÇİLERİ, HAMAS MİLLETVEKİLİ MERVAN EBU RAS İLE BİR ARAYA GELDİ

ÜTSO GAZETECİLERİ AĞIRLADI

ORDU’DA SAĞLIK KADROSU GÜÇLENİYOR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9