• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,67% 0,01
  • EURO

    50,09% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5938,79% 0,63
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

Vali Erol, Fatsa'da...

Vali Erol Tarihi Mekanlarda Yürütülen Restorasyon ve Kazı Çalışmalarını İnceledi.

21.08.2024 09:34:00 600 0
Vali Erol, Fatsa

Vali Erol, Fatsa İlçemizde Tarihi Mekanlarda Yürütülen Restorasyon ve Kazı Çalışmalarını İnceledi

Vali Muammer Erol, Fatsa ilçesinde bulunan Bolaman Haznedaroğlu Konağı, Aziz Konstantin ve Helena Manastırı ile Fatsa Cıngırt Kalesinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Erol, ilk olarak, Fatsa ilçesine bağlı Bolaman mahallesinde, eski bir kalenin iç kale üzerine 19. yüzyılda ahşap ve çift cumbalı olarak yapılmış olan Hazinedaroğlu ailesine ait konaklardan biri olan Bolaman Haznedaroğlu Konağını ziyaret ederek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ile Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil'den bilgi aldı.

Kent Müzesi olarak kullanılmak üzere Ordu Üniversitesi ile imzalanan protokol gereğince Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ve son dönem Türk mimarisinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan konak, yapılacak ihalenin ardından restore edilerek geleceğe taşınacak.

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Bolaman Haznedaroğlu Konağı’nın restorasyon çalışmaları için ödenek aktarıldı. 

Vali Muammer Erol, Bolaman Haznedaroğlu Konağı’nda yaptığı incelemelerin ardından Fatsa İlçesinin Kurtuluş mahallesinde bulunan Aziz Konstantin ve Helena Manastırı kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Erol, Doç. Dr. Seçkin Evcim'in bilimsel sorumluluğunda gerçekleştirilen kazılarla ilgili detaylı bilgi aldı. 

Doç. Dr. Seçkin Evcim, Milattan sonra 5'inci ve 6'ncı yüzyıl dönemlerine ait olduğu tesbit edilen Aziz Konstantin ve Helena Manastırı kazı çalışmaları sırasında mezar yerleri ile in-stu halinde mozaik yer döşemesi bulunduğunu kazı çalışmalarının 3 yıl daha devam edeceğini ifade etti. 

Vali Muammer Erol, daha sonra İlçenin Yapraklı Köyü sınırları içerisinde yer alan Cıngırt Kalesi Antik Yerleşim Alanı’nda incelemelerde bulunarak Arkeolojik Sit Alanında yapılan kazı çalışmaları ile ilgili Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol'dan bilgi aldı.

6. Mithriadates dönemi kalesi olduğu tespit edilen 2 bin 300 yıllık Cıngırt Kalesi’nde kazıların devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Erol, Cıngırt Kayası kazı çalışmaları sırasında çok sayıda kayaya oyulmuş tünel şeklinde güvenli olarak suya ulaşabilen basamaklı tünellerin olduğunu belirterek, "Karadeniz’de çok fazla kazı yok bu nedenle beklentimiz yüksek. Çok önemsiyoruz." diye konuştu. 

Hacı Bayram Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol, "Yüzey Araştırmaları Işığında Fatsa" İle "Fatsa Cıngırt Kayası Günlük Kullanım Kapları Işığında Antik Çağ'da Karadeniz Mutfak Kültürü" adlı yazmış olduğu kitaplarını Vali Muammer Erol'a takdim ederek, Ordu Valiliği olarak desteğinden dolayı teşekkürlerini sundu. 

Vali Muammer Erol’un inceleme gezisine Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak da eşlik etti.

ORDU’DA AKILLI VE KAPALI DURAK DÖNEMİ

AKKUŞ’UN EFELERİ FENERBAHÇE KARŞISINDA ŞANS ARAYACAK

EKMEKÇİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Ünye’de Yol Çilesinin Perde Arkası: “Asfalt Kolay, Zor Olan Altyapı”

KURTULUŞ MAHALLESİ MUHTARI DİKBAŞ’TAN AİLELER İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Fatih Titiz: Türk Fındığı Yok Edilmek İsteniyor....

ÜNYE KADIN SPOR’DAN FARKLI GALİBİYET: 5-1

Dr. Çetin Oranlı yeniden BİK Adana Bölge Müdürü oldu..

ÜNYE 1957 SPOR TRABZON’DAN 1 PUANLA DÖNDÜ

Annelere ve Bebeklerine Bakım ve Emzirme Odası

BAŞKAN TAVLI, FRANKFURT’TA TÜRK-ALMAN SAĞLIK İŞ BİRLİĞİ BULUŞMASINA KATILDI

Samsun'da “Hafriyatta Yeşil Dönüşüm” uygulaması

Titiz: “Ordu İçin Yeni Bir Başlangıç ve Güçlü Kadrolar Oluşturacağız”

Samsun Teknopark, İki Yerleşkesiyle Karadeniz’in En Geniş Teknoloji Geliştirme Bölgesi Oldu

ODÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sadık Kılıç Hayatını Kaybetti

GENEL SEKRETER HATİPOĞLU KABADÜZ’DE

YEŞİL DÖNÜŞÜM HAMLESİ OSB’LERDE YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇIYOR...

Ordu’nun yüksek kesimlerine kar düştü

Ünye’de Öğrencilere Doğa ve Orman Bilinci Kazandırıldı

ÇAYBAŞI CEMALLI’DA KOKARCA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Gürcistan’dan Getirilen Organize Suç Şüphelisi Tutuklandı

FATSA BELEDİYESPOR’UN YÜZÜ UZATMALARDA GÜLDÜ!

ÜNTAKDER’den Öğrencilere Özel Söyleşi Etkinliği!

ORDU ÜNİVERSİTESİ’NDE TARİHİ BİR KEŞİF YOLCULUĞU

KIBRIS KAHRAMANLIK GEZİSİ SONA ERDİ

İş birliği protokolü imzalandı.

Yanık, Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Atandı...

ÜNYE’DE 8 ADRESE TEFECİLİK OPERASYONU!

İYİ PARTİ ORDU’DA YENİ DÖNEM: BAŞKAN FATİH TİTİZ “A TAKIMI”NI AÇIKLADI

Altınordu Belediyesi Küçük İşler Tamir Atölyesi Açtı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9