• BIST 100

    17080,16%1,46
  • DOLAR

    43,82% 0,00
  • EURO

    51,85% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7239,70% 0,80
  • Ç. ALTIN

    11844,53% 0,00

Vali EROL “Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

Vali basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

8.10.2024 10:04:00 562 0
Vali EROL “Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

“Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

Ekim Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Vali Muammer Erol, ilimiz genelinde 2024 yılının ilk 9 ayında asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili her ay  düzenlenen basın mensuplarını bilgilendirme toplantısının ardından

“Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

Özellikle motosiklet kazalarındaki artışa dikkat çekerek konuşmasına başlayan Vali Erol, “Motosikleti tedbirlerini alarak kullanmak var bir de başkalarının hayatına kastedecek derecede sıkıntılı, yanlış kullanmak var.  Eksik, hatalı kullanmanın dışında bir de böyle yanlış kullanma olunca işte sonucu maalesef üzücü oluyor.”dedi.

Motosikletlerle ilgili tedbir alma konusunda emniyet ve jandarma trafik birimlerinin motosikletlere ve sürücülerine yönelik denetimlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha fazla artırarak devam ettireceklerinin altını çizen Vali Muammer Erol, ”Dikkatli olmalarını istiyoruz. Başkalarına zarar vermekten de, kendilerinin de daha sonra pişman olacakları şekilde zarara uğramaktan da korunmaları gerekiyor.  Bu da tamamen kendilerinin alabileceği tedbirlerle olabilecek bir iş. Biz denetim yapacağız ama kaskı da olsa, tedbir de almış olsa kurallara uymayarak  yaptığı bir sürücülükle, milletin canına da kastedecek şekilde yanlış yaparak o aracı kullanıyorsa, ne onun aldığı tedbirler ne de bizim aldığımız tedbirler fayda etmiyor. Maalesef üzüleceğimiz sonuçlara neden oluyor” diye konuştu.

“İlimizde Yaşayan Yabancılarla İlgili İş ve İşlemlerin Tamamı İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün ve Emniyet Birimlerimizin Kontrolü Altında Devam Ediyor”

Düzensiz göçle mücadelede iş ve işlemlerin daha verimli yürütülmesi ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk veya sınır dışı edilme süreçlerinin hızlandırılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi(GÖKSEM)’nde incelemelerde bulunduğunu ve Merkezin çalışmaları hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten detaylı bilgi aldığını hatırlatan Vali Erol, “İlimizdeki yabancı sayısı bu konuda bizi rahat davranmaya sevk etse de herhangi bir şekilde ıskalanmış, ertelenmiş, eksik bırakılmış bir çalışma bu konuda şu an itibariyle söz konusu değildir.  İlimizde yaşayan yabancılarla ilgili iş ve işlemlerin tamamı İl Göç Müdürlüğümüzün ve emniyet birimlerimizin kontrol altında devam ediyor” dedi.

“UYUMA Uygulamasını Telefonlarına İndirsinler”

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çocuklar ve gençler arasında uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi ve o proje kapsamında bir cep telefonu uygulaması olan  “UYUMA” programı ile ilgili de bilgi veren Vali Erol, ”Programı, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm kadın personellerimizin indirip kullanmasını tavsiye etmiştik. Hafta içerisinde il müdürlerimizin ve Kaymakam arkadaşlarımızın da konuya sahip çıkmasıyla sadece geçtiğimiz hafta içerisinde bugüne kadar o programı indirmemiş, kullanmıyor olan 7.648 kadın personelimiz bulunuyordu, artık onlarda o programı indirdi  ve kullanmaya başladı. İnşallah, ihtiyaç olmaz ama öyle bir imkânın, fırsatın olduğu ve ne şekilde kullanılırsa, nasıl faydalarının olabileceği, bir de bu noktada mercek tutup dikkatleri diri tutmak, alınacak tedbirleri de ıskalamamak adına kadın kamu personelimizin olduğu gibi ilimizde yaşayan tüm hanımefendilerin de bu programı cep telefonlarına indirip, lazım olduğunda kullanabileceklerini ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

“15 Ekim’den İtibaren Planlanan Şekilde Kokarcaya Karşı İlaçlama Başlayacak”

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile yapılacak mücadele çalışmasını da basın mensuplarıyla paylaşan Vali Muammer Erol, “İlimizde şu anda gündemde olan kokarca ve kokarcayla ilgili yapılacak mücadele çalışması var. Ekim ayının 15’inde başlayacak bir kışlak ilaçlama mücadelesi olacak. Onun hazırlığını Kaymakam arkadaşlarımız, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte yapmışlardı. İnşallah 15 Ekim’den itibaren arkadaşlarımızın da planladığı şekilde Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte, Muhtarlıklarımız, Belediyelerimiz ve Ziraat Odalarının katkısıyla birlikte kokarcaların mevsim soğuduğunda, sıcaklıklar düştüğünde sığınacakları kışlak diye tabir ettiğimiz mekânları ilaçlamak gibi bir gayretin, çalışmanın içerisinde olacağız. O noktada da hiçbir kışlağın, bu küçücük bir ahır, samanlık, odunluk, kömürlük, depo dahi olsa ıskalanmamasını arzu ediyoruz. O nokta da muhtarlarımızdan destek istiyoruz. Sağ olsun muhtarlarımız da  kaymakam arkadaşlarımıza destek oluyorlar. Bunu görüyoruz. Katkısı olanlara ve olacaklara teşekkür ediyoruz” dedi.

“Gurbette Olan Vatandaşlarımız Kapalı Olan Evlerinin Anahtarını Yakınlarına Versin”

Vali Muammer Erol, özellikle fındık mevsiminde gelmiş, fındığını toplayıp gitmiş, sonrasında da evini kapatmış vatandaşlara seslenerek, kapalı bıraktıkları mekanların anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlanması konusunda açık tutulmasını sağlayıp yardımcı olmalarını istedi.

Ekim  Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ele Geçen Malzeme Durumu, Olayların İlçelere Göre Dağılımı, Yakalanan Şüpheli Durumu, İcra Edilen Operasyonlar, İcra Edilen Faaliyetler, Organize Suç Örgütleri, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı, Mali Suçlar ile Mücadele, Akaryakıt Denetimi, Risk Analiz ve Yol Uygulama Çalışmaları Sonucu Yakalanmalar konusunda, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç ise düzensiz göçle mücadeleye ilişkin iş ve işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına, illerimizde yakalama kapasitesine olumlu etki edebilecek ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk süreçlerini de hızlandırabilmek amacıyla kurulan "Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezleri (GÖKSEM) ile ilgili  sunum yapılarak, Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.

https://www.tccb.gov.tr/

https://www.icisleri.gov.tr/


 

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanlığı’ndan “Laiklik” Açıklaması

Prof. Dr. Cemal Öztürk Dekanlık Görevini Devraldı

PERŞEMBE DÜZ MAHALLE BETON YOL KONFORU

KIBRIS GAZİSİ HÜSEYİN ÖNBAŞ HAYATINI KAYBETTİ

FATSA’DA RAMAZAN COŞKUSU SÜRÜYOR

Ordu’da Millet Bahçesi ve Millet Düzü Çalışmaları Sürüyor...

BAŞKAN BAHAR GÜNEYLİ YILMAZ İSTİFA ETTİ!

MOTORİNE ZAM YOLDA!

ODÜ İİBF’DE YENİ DEKAN, PROF.DR. CEMAL ÖZTÜRK

Ünye’de Bıçaklı Saldırı: 1 Kişi Yaralandı

2026 Türkiye U15 Okçuluk Ligi Finalleri Samsun’da Tamamlandı

İstanbul İslamdağlılar Derneği’nde İftar Buluşması

Mahmut Özer Fatsa’da Teşkilatla Sahurda Buluştu

Altınordu Belediyesi Kent Lokantaları, Ücretsiz.

70 yaşındaki bir vatandaşı 221 bin TL dolandırdılar.

BAŞKAN TAVLI VE BAŞKAN ALPARSLAN, BATIPARK’TA VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

ORDU TELEFERİKTE BAKIM ZAMANI

Halkbank, Akkuş Belediyespor’u 3-0 mağlup etti.

HALİMAĞA KÜLLİYESİ’NE BAŞKANLAR ÇIKARMASI

Mahmut Özer’den Ünye’de Esnaf Odasına Ziyaret...

Ünye Gençler Birliği’nden Farklı Başlangıç

FATSA'DA KARADENİZ’İN EN BÜYÜK PAZARINA EK ALAN YAPILIYOR

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü FEDEK Tarafından Akredite Edildi

OMÜ'de "Çok Güzel Hareketler" rüzgarı esti.

ÜNYE’DE FECİ KAZA!

KAYMAKAM IŞIK’TAN ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ’NE KUTLAMA

5. KATTAN DÜŞEN ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ

ÜNYE, KRİTİK MAÇTAN 1 PUANLA AYRILDI

Milletvekili Mahmut Özer Ünye’de Sahur Programına Katıldı

KIR’DAN BAŞKAN KİBAR’A TEŞEKKÜR

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12