• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,00
  • EURO

    46,65% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4258,55% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Vali EROL “Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

Vali basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

YAŞAM 8.10.2024 10:04:00 334 0
Vali EROL “Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

“Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

Ekim Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Vali Muammer Erol, ilimiz genelinde 2024 yılının ilk 9 ayında asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili her ay  düzenlenen basın mensuplarını bilgilendirme toplantısının ardından

“Motosiklet Sürücülerine Yönelik Denetimler Daha da Artacak”

Özellikle motosiklet kazalarındaki artışa dikkat çekerek konuşmasına başlayan Vali Erol, “Motosikleti tedbirlerini alarak kullanmak var bir de başkalarının hayatına kastedecek derecede sıkıntılı, yanlış kullanmak var.  Eksik, hatalı kullanmanın dışında bir de böyle yanlış kullanma olunca işte sonucu maalesef üzücü oluyor.”dedi.

Motosikletlerle ilgili tedbir alma konusunda emniyet ve jandarma trafik birimlerinin motosikletlere ve sürücülerine yönelik denetimlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha fazla artırarak devam ettireceklerinin altını çizen Vali Muammer Erol, ”Dikkatli olmalarını istiyoruz. Başkalarına zarar vermekten de, kendilerinin de daha sonra pişman olacakları şekilde zarara uğramaktan da korunmaları gerekiyor.  Bu da tamamen kendilerinin alabileceği tedbirlerle olabilecek bir iş. Biz denetim yapacağız ama kaskı da olsa, tedbir de almış olsa kurallara uymayarak  yaptığı bir sürücülükle, milletin canına da kastedecek şekilde yanlış yaparak o aracı kullanıyorsa, ne onun aldığı tedbirler ne de bizim aldığımız tedbirler fayda etmiyor. Maalesef üzüleceğimiz sonuçlara neden oluyor” diye konuştu.

“İlimizde Yaşayan Yabancılarla İlgili İş ve İşlemlerin Tamamı İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün ve Emniyet Birimlerimizin Kontrolü Altında Devam Ediyor”

Düzensiz göçle mücadelede iş ve işlemlerin daha verimli yürütülmesi ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk veya sınır dışı edilme süreçlerinin hızlandırılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi(GÖKSEM)’nde incelemelerde bulunduğunu ve Merkezin çalışmaları hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten detaylı bilgi aldığını hatırlatan Vali Erol, “İlimizdeki yabancı sayısı bu konuda bizi rahat davranmaya sevk etse de herhangi bir şekilde ıskalanmış, ertelenmiş, eksik bırakılmış bir çalışma bu konuda şu an itibariyle söz konusu değildir.  İlimizde yaşayan yabancılarla ilgili iş ve işlemlerin tamamı İl Göç Müdürlüğümüzün ve emniyet birimlerimizin kontrol altında devam ediyor” dedi.

“UYUMA Uygulamasını Telefonlarına İndirsinler”

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çocuklar ve gençler arasında uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi ve o proje kapsamında bir cep telefonu uygulaması olan  “UYUMA” programı ile ilgili de bilgi veren Vali Erol, ”Programı, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm kadın personellerimizin indirip kullanmasını tavsiye etmiştik. Hafta içerisinde il müdürlerimizin ve Kaymakam arkadaşlarımızın da konuya sahip çıkmasıyla sadece geçtiğimiz hafta içerisinde bugüne kadar o programı indirmemiş, kullanmıyor olan 7.648 kadın personelimiz bulunuyordu, artık onlarda o programı indirdi  ve kullanmaya başladı. İnşallah, ihtiyaç olmaz ama öyle bir imkânın, fırsatın olduğu ve ne şekilde kullanılırsa, nasıl faydalarının olabileceği, bir de bu noktada mercek tutup dikkatleri diri tutmak, alınacak tedbirleri de ıskalamamak adına kadın kamu personelimizin olduğu gibi ilimizde yaşayan tüm hanımefendilerin de bu programı cep telefonlarına indirip, lazım olduğunda kullanabileceklerini ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

“15 Ekim’den İtibaren Planlanan Şekilde Kokarcaya Karşı İlaçlama Başlayacak”

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile yapılacak mücadele çalışmasını da basın mensuplarıyla paylaşan Vali Muammer Erol, “İlimizde şu anda gündemde olan kokarca ve kokarcayla ilgili yapılacak mücadele çalışması var. Ekim ayının 15’inde başlayacak bir kışlak ilaçlama mücadelesi olacak. Onun hazırlığını Kaymakam arkadaşlarımız, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte yapmışlardı. İnşallah 15 Ekim’den itibaren arkadaşlarımızın da planladığı şekilde Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte, Muhtarlıklarımız, Belediyelerimiz ve Ziraat Odalarının katkısıyla birlikte kokarcaların mevsim soğuduğunda, sıcaklıklar düştüğünde sığınacakları kışlak diye tabir ettiğimiz mekânları ilaçlamak gibi bir gayretin, çalışmanın içerisinde olacağız. O noktada da hiçbir kışlağın, bu küçücük bir ahır, samanlık, odunluk, kömürlük, depo dahi olsa ıskalanmamasını arzu ediyoruz. O nokta da muhtarlarımızdan destek istiyoruz. Sağ olsun muhtarlarımız da  kaymakam arkadaşlarımıza destek oluyorlar. Bunu görüyoruz. Katkısı olanlara ve olacaklara teşekkür ediyoruz” dedi.

“Gurbette Olan Vatandaşlarımız Kapalı Olan Evlerinin Anahtarını Yakınlarına Versin”

Vali Muammer Erol, özellikle fındık mevsiminde gelmiş, fındığını toplayıp gitmiş, sonrasında da evini kapatmış vatandaşlara seslenerek, kapalı bıraktıkları mekanların anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlanması konusunda açık tutulmasını sağlayıp yardımcı olmalarını istedi.

Ekim  Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ele Geçen Malzeme Durumu, Olayların İlçelere Göre Dağılımı, Yakalanan Şüpheli Durumu, İcra Edilen Operasyonlar, İcra Edilen Faaliyetler, Organize Suç Örgütleri, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı, Mali Suçlar ile Mücadele, Akaryakıt Denetimi, Risk Analiz ve Yol Uygulama Çalışmaları Sonucu Yakalanmalar konusunda, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç ise düzensiz göçle mücadeleye ilişkin iş ve işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına, illerimizde yakalama kapasitesine olumlu etki edebilecek ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk süreçlerini de hızlandırabilmek amacıyla kurulan "Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezleri (GÖKSEM) ile ilgili  sunum yapılarak, Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.

https://www.tccb.gov.tr/

https://www.icisleri.gov.tr/


 

REKOLTE TESPİTİ İÇİN 400 NOKTADA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÜNYE’DEKİ SU OYUN PARKI ÇOCUKLARIN EĞLENCE NOKTASI OLDU…

Ordu'nun 2'inci OSB'si Bu Ay İhaleye Çıkıyor!

GSB SPOR OKULLARI VE GSB ENGELSİZ SPOR OKULLARI ORDU’DA AÇILDI

Altınordu Ziraat Odası’ndan Çiftçilere Uyarı!

SAADET PARTİSİ ORDU 8. OLAĞAN KONGRESİ’NE HAZIRLANIYOR

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU 4 TEMMUZ’DA ORDU’DA

BAŞKAN TAVLI’DAN MUSTAFA USLU’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

ÜNYE KARTAL SPOR’DAN 5 YILDIZLIK TRANSFER!

AKKUŞ BELEDİYESİ İŞ MERKEZİ PROJESİNDE SONA DOĞRU…

ERZURUM-RİZE SINIRLARINDA İKİ KİŞİLİK ÖZEL UÇAK DÜŞTÜ : 1 ÖLÜ

Rektörler Buluştu

ORDU AKYAZI’DA MADDİ HASARLI KAZA!

ÜNYE’DE SOKAK BASKETBOLU HEYECANI BAŞLADI

Altınordu'da Refakatçi Evi Projesi Başlatıldı…

Milletvekili Şanlıtürk: “Ulaşım yoksa turizm de yok”

ÜNYE’DE FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI!

IPARD III PROGRAMI 7. ÇAĞRI İLANI YAYIMLANDI

ORDU’DA ZEHİR TACİRLERİNE OPERASYON!

DURAK FINDIK 123. SIRADA!

Ünye Belediye Başkanı Tavlı’dan Durak Fındık’a Teşekkür Plaketi

ÜNYE BASINI GÖKÇE BEBEK İÇİN TEK YÜREK OLDU!

ALTINORDU, ÜNYE VE FATSA’DAKİ BİLGİ EVLERİNE YOĞUN İLGİ

Başkan Altaş, Bakanlarla Bir Araya Geldi…

ÜNYE KARTAL SPOR’DAN 5 YILDIZLIK TRANSFER!

ORDU’DA 1 HAFTADA 2 BİNDEN FAZLA SÜRÜCÜYE CEZA!

YALIKÖY’DE 50 YILLIK GELENEĞE COŞKULU KUTLAMA

GELENEKSEL MANYETİK KUM FUTBOL TURNUVASI FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN TARİHİ MİRASLARA ESTETİK DOKUNUŞ…

KRİTİK TARİH 18 TEMMUZ!

Yükleniyor

REKOLTE TESPİTİ İÇİN 400 NOKTADA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÜNYE’DEKİ SU OYUN PARKI ÇOCUKLARIN EĞLENCE NOKTASI OLDU…

Ordu'nun 2'inci OSB'si Bu Ay İhaleye Çıkıyor!

Altınordu Ziraat Odası’ndan Çiftçilere Uyarı!

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU 4 TEMMUZ’DA ORDU’DA

BAŞKAN TAVLI’DAN MUSTAFA USLU’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

AKKUŞ BELEDİYESİ İŞ MERKEZİ PROJESİNDE SONA DOĞRU…

ERZURUM-RİZE SINIRLARINDA İKİ KİŞİLİK ÖZEL UÇAK DÜŞTÜ : 1 ÖLÜ

Rektörler Buluştu

ÜNYE’DE SOKAK BASKETBOLU HEYECANI BAŞLADI

SAADET PARTİSİ ORDU 8. OLAĞAN KONGRESİ’NE HAZIRLANIYOR

Başkan Altaş, Bakanlarla Bir Araya Geldi…

Gökçe Bebek'e bir destekte Başkan Kibar'dan...

Elif ve Aytuğ, üst düzey davetlilerin önünde dünyaevine girdi.

SOYLU "Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 Yıl Daha İhtiyacı Var”

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN TAVLI, BAKAN SOYLU'YU HAVALİMANINDA KARŞILADI..

MAHMUT ÖZER TEŞKİLATLA BULUŞTU: “ORDU İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Torun; “Zirai Don Üreticiyi Vurdu, Bakanlık Seyirci Kaldı”

“BUGÜN SEÇİM OLSA 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYORUZ”

Fatih Titiz: "Kamuoyuna Yansıyan Haber ve Bilgilere İtibar Etmeyiniz”

BÜYÜKŞEHİRDEN SOKAK HAYVANLARINA MODERN YAŞAM ALANI

SAMSUN CANKURTARANLARI GÖREV BAŞINDA 26 KİŞİYİ KURTARDI

Ünye Protokolü Öğrencilerin Mezuniyet Töreni'ne Ortak Oldu.

TOYOTA’DAN ÜNYE’DEKİ MESLEK LİSESİNE DEV HİBE DESTEĞİ

Fotomaraton'da ödüller sahiplerini buldu.

OMÜ Veteriner Fakültesi Türkiye’nin En İyileri Arasında

‘ORDU GASTRONOMİ MERKEZİ’ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÇERKEZLER TEPESİ BUNGALOV OTEL VE RESTORAN HİZMETE AÇILDI

Başkan Tavlı hedefe Yazkonağı Mağarası'nı koydu...

Yeşilçam Konseri, müzikseverlerin yoğun ilgisiyle unutulmaz bir geceye dönüştü.

YEŞİLAY,SAĞLIK,EĞİTİM,KÜLTÜR

ÇAKIRTEPE PELİTPARK / HAFTANIN YORUMU

ÜNYE MERMER BİR KONU BİR KONUK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2