-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
50,84% 0,09
-
GRAM ALTIN
6912,41% 0,93
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Vali Erol, Ulubey İlçesinde İnceleme, Ziyaret ve Temaslarda Bulundu
Vali Muammer Erol, Ulubey ilçesinde inceleme, ziyaret ve temaslarda bulundu
Ulubey Kaymakamlığını Ziyaret Etti
Ulubey İlçe programına ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Vali Erol, Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Furkan Türkay Karış, Belediye Başkanı İsa Türkcan, İlçe Emniyet Amiri Murat Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Güler tarafından karşılandı.
Vali Muammer Erol, Kaymakamlık Makamına geçerek, Kaymakam Furkan Türkay Karış’tan ilçenin genel durumu, ihtiyaçları ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Küpkaya Kanyonunda İncelemelerde Bulundu
Ulubey Kaymakamlığı ziyareti sonrası İlçenin Kardeşler mahallesinde bulunan Küpkaya Kanyonu’nu da gezerek incelemelerde bulunan Vali Muammer Erol, Ordu iline 32 kilometre, Ulubey İlçesi'ne 9 kilometre mesafede bulunan görülmeye değer bir doğal güzelliğe sahip kanyonun turizm açısından bölgeye önemli potansiyel kazandırdığına dikkat çekti.
Vali Erol, beraberinde İlçe Kaymakamı Furkan Türkay Karış ve Belediye Başkanı İsa Türkcan ile birlikte Türkiye’nin en güzel kanyonları arasında yer alan Küpkaya Kanyonu’nda turistik işletme sahibi olan Fedai Bayram ile bir süre sohbet ederek, bilgi aldı.
“Kestane Ormanlarını Gelişimini Zayıflatan Gal Arısına Karşı Biyolojik Laboratuvarda Çoğaltılan “Torymus Sinensis” Adlı Böceklerin Ormana Salınım Programına Katıldı
Vali Muammer Erol, daha sonra kestane ormanlarının gelişimini zayıflatan, sürgün ve çiçek gelişimine engel olan Kestane Gal Arısına karşı mücadelede kullanmak üzere Ordu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Biyolojik Mücadele Laboratuvarında çoğaltılan “Torymus Sinensis” adlı böceklerle biyolojik mücadele amaçlı ormana salınım programına katıldı.
Altınordu İlçesi Örencik Mahallesi içerisinde kalan Sayacabaşı mevkinde gerçekleştirilen programda Vali Muammer Erol, Ulubey Kaymakamı Furkan Türkay Karış, Belediye Başkanı İsa Türkcan, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulucan, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Ordu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Nizamettin Açıkbaş, Ordu Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ile Orman İşletme Müdürlüğü personeli hazır bulundu.
Düzenlenen programda konuşan Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulucan, “Vatandaşlarımızdan bu mücadeleyi yapmamız için yoğun talepler gelmekteydi. Biz de bölge müdürlüğümüz ve Ordu’daki laboratuvarımızda şu ana kadar toplamda 5.500 adet “Torymus Sinensis” adlı türümüzü ürettik ve doğaya saldık. Bugün de burada doğaya salacağız ve doğanın bu böceklerle dengeye gelmesini sağlayacağız. Bu böcek larvaların olduğu gal arılarının üzerine konarak yumurtasını bırakmakta ve bir yıllık gelişiminden sonra da bir önümüzdeki yılda yaklaşık bir tanesinden 70 adet böcek olarak çıkacaklar ve doğadaki dengeyi sağlamaya başlayacaklar. İnşallah yöremizdeki arıcılarımıza ve kestane meyvesini toplayan vatandaşlarımıza da faydası olur. Orman Genel Müdürlüğü olarak ormanlık alanlarda hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Çünkü, bunun çok büyük yan etkileri var. Biz biyolojik ve biyoteknik anlamdaki mücadeleleri yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.
Kestanenin, Ordu ili için önemli ve arıcıların da bal yapımında kullandıkları bir ağaç olduğunu söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Bu zararlı, Kestane ağaçlarımıza çok ciddi manada zarar yapmaktaydı. Yapılan bu çalışmalarla kestane ağaçlarımız zarar görmemiş olacak. Böylece arıcılarımız da bundan istifade etmiş olacak”derken, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu ile Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ise, Ordu’ da 3500 aktif arıcıdan 800 tanesinin kestane bölgesinde üretim yaptığına dikkat çekerek, biyolojik mücadelenin önemine vurgu yapıldı.
Konuşmaların ardından, kestane ormanlarının gelişimini zayıflatan, sürgün ve çiçek gelişimine engel olan Kestane Gal Arısına karşı mücadelede kullanmak üzere çoğaltılan “Torymus Sinensis” adlı böceklerle biyolojik mücadele amaçlı ormana salınımı Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı.
“1250 Hektar Alanda 5.500 Adet Yırtıcı Böcek Ormana Salındı”
2021 yılından bugüne kadar zarar görmüş kestane ormanlarına 3.500 adet , bu yıl ise 2000 adet olmak üzere 5.500 adet yırtıcı böcek ormana salındı. Toplamda 1250 hektar alanda yırtıcı böceğin ormana salınımı yapıldı.
ANAHTAR PARTİ ORDU İL BAŞKANLIĞI’NA HÜSEYİN ALTAYLI ATANDI
AYIŞIĞI DÜĞÜN SALONU YENİDEN HAYAT BULUYOR
SAMSUN’DA 18 MART’TA ANLAMLI ZİYARET
Vali Erol, Şehit Aileleri ve Gazilerimizle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
Çanakkale Zaferi’nin 111’inci yılında şehitler yad edildi
SAMSUN'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ANADOLU MAHALLESİ İLE BAŞLIYOR
Akkuş Belediyespor Lige Veda Etti
BAŞKAN ALPARSLAN’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Çanakkale Şehitleri İçin Hatim Duası Programı Düzenlenecek
DERVİŞOĞLU, ÜNYE’DEN GÜÇ İSTEDİ!
Başkan Demirci’den Oney Flash FM’e Anlamlı Ziyaret
ÜNYE’DE SİLAHLI SALDIRIDA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!
İYİ Parti Ünye Teşkilatı Çanakkale Şehitlerini Andı
Ordu’da Şehitler Dualarla Anıldı
Ünye Çevre Platformu’ndan Derebaks Tepkisi: “Katılım Yoksa Meşruiyet de Yoktur”
EFELER LİGİ’NDE HEYECAN DEVAM EDİYOR!
Ünye’de Çanakkale Zaferi Gururu...
AK PARTİ ÜNYE’DEN VATANDAŞLARA İFTARİYELİK İKRAMI
Ordu'da Sis Faciası: Kamyonet Fındık Bahçesine Yuvarlandı, 3 Yaralı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu Ordu’da...
Başkan Tavlı, ÜNBEL Personeliyle İftarda Buluştu
Vakaya Giden Ambulans Kaza Yaptı: 1 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Samsun’da
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Samsun Valiliği’ni Ziyaret Etti..
Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Aile İftarı
ÜNYE KADIN SPOR KULÜBÜ, GALATASARAY DEPLASMANINDA MAĞLUP OLDU
Çınarlık Mahallesi’nde Korkutan Yangın
Ordu Valisi Muammer Erol’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
ORDU'DA MOTORLU TAŞIT SAYISI 208 BİNİ AŞTI
Yükleniyor






